Hier vind je het Aruba aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Aruba

Aruba tropische vakantie op een eiland dat alles heeft.

Aruba (Nederlandse Antillen), ‘One Happy Island’ met als hoofdstad Oranjestad, is het eiland van de parelwitte stranden, watersport en een bruisend nachtleven, dat bijna net zo groot is als Texel. Het heerlijke klimaat, gemiddeld 28 graden en nauwelijks neerslag, is zeer aangenaam door een verkoelend briesje van de passaatwind. Duiken, snorkelen, de onderwaterwereld is rijk aan tropische vissen, zeeschildpadden, zeepaardjes en kleurrijke koralen. Het Caribische eiland dat alles heeft voor een tropische zonvakantie.

 

De meest populaire stad van Aruba:

Oranjestad:

De hoofdstad van Aruba, Oranjestad is een kleurrijke sfeervolle stad. Het heeft een mooie boulevard met vrolijk Caribisch gekleurde huisjes, geïnspireerd door onze Hollandse grachtenpanden. Naast de casino’s, de vele restaurants en cafés, zijn hier ook mondaine boetieks en historische bezienswaardigheden zoals het Fort Zoutman. Fort Zoutman is het oudste gebouw van Aruba en herbergt het Historisch Museum. De collectie van documenten en gebruiksvoorwerpen geven een goed overzicht van de historie van het eiland.

Top 4 bezienswaardigheden en wat te doen:

Verken het eiland per auto en maak een rondrit over het eiland. Het eiland is niet groot maar het landschap wel ruig en dor. Met een auto kom je op de mooiste stranden, bezoek je het kapelletje aan de noordkant en kun je de bezienswaardigheden van het Nationaal Park bezoeken.

Bushiribana Goudsmelterij:

Een van de populairste bezienswaardigheden van Aruba zijn de Bushiribana en de Balashi-goudsmelterij. In het begin van de 19e eeuw werd er goud gevonden op Aruba dat zorgde voor een ware goudkoorts op het eiland. Op verschillende plekken op het eiland zijn de restanten van het verleden van goudzoekers en goudsmelterijen te vinden.

Eagle Beach:

Dit is het langste strand van Aruba en uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de Caraïben. Het is beroemd vanwege het poederzachte strand, het spierwitte zand en de meest gefotografeerde boom van het eiland: de Fofoti. Door de sterke wind is de boom in de richting van de zee gegroeid en heeft zo een heel bijzondere vorm gekregen. Deze unieke boom is het ‘gezicht’ van Aruba geworden. Op Eagle Beach vind je nog verlaten stukken strand en rust in een ongerepte natuur.

Nationaal Park Arikok:

De flora en fauna van het eiland zijn het best te zien in het Arikok Nationaal park. Je kunt het park het best bezoeken met een four-wheel drive auto, iets dat dit tocht door het park nog avontuurlijker maakt! Hier vind je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Aruba zoals de Natural pool, de Fontein Grot en een aantal ‘blowholes’ (spuitgaten) waardoor het oceaanwater de lucht in wordt gespoten.

Alto Vista Kapel:

Op eenzame hoogte staat aan de uiterste punt van de noordkust van het eiland deze kleurrijke kapel. Het is het oudste katholieke kerkje van Aruba. Ook een van de meest waardevolle monumenten van het eiland. De kronkelende weg door het bijzondere landschap, het prachtige uitzicht over zee maken de trip hier naartoe meer dan de moeite waard. Het is ook een zeer populaire plek om te genieten van de zonsondergang.

Duiken & Snorkelen:

Duiken, snorkelen, zwemmen, geen betere manier om sportief bezig te zijn en de prachtige onderwaterwereld te bewonderen. Er zijn tal van duikscholen waar je een duikcursus kunt volgen of een dagtocht met een boot kunt regelen naar een bijzondere duik of snorkel locatie. Bovendien is Aruba de bestemming voor het populaire wrakduiken. Het grootste scheepswrak van het Caraïbisch gebied, de Antilla, ligt hier vlak voor de kust. Wil je niet duiken maar toch iets meer zien dan met snorkelen, dan is SNUBA iets voor jou. Een combinatie van snorkelen en duiken waarbij je niet met een hele duikuitrusting het water in hoeft!

Valuta:

Je betaalt in Aruba (Nederlandse Antillen) met de Arubaanse florin.
De Amerikaanse dollar wordt ook vrijwel overal geaccepteerd. 

Tijdsverschil:

Op Aruba is het in de winter 5 uur vroeger. In de zomer is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Aruba op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Aruba en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Aruba.