Hier vind je het Australië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Australië

Vakantie Australië: het land van waanzinnige natuur!

Welkom in ‘down under’. Het land van de kangoeroe, van de koala’s en van de onvoorstelbaar mooie natuur. Moet je eens kijken hoe mooi en ongerept die natuur kan zijn. Van gortdroge woestijnen en uitgestrekte vlaktes tot tropisch regenwoud en schitterende koraalriffen. Huur een auto en rijd over een van de mooiste autoroutes ter wereld: the Great Ocean Road. Liever een kijkje nemen onder water? Ga dan snorkelen of duiken bij het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Ook bijzondere natuurverschijnselen zoals de heilige berg Uluru en Wave Rock mogen niet ontbreken tijdens je reis door Australië. Al met al zul je waarschijnlijk ogen en tijd te kort komen in dit heerlijke land.

 

De meest populaire regio’s in Australië:

New South Wales:

Gelegen in het zuidwesten van Australië ligt de staat New South Wales. Grote kans dat deze staat je eerste kennismaking met Australië zal zijn. Sydney is namelijk de hoofdstad van de staat en is bij veel mensen wel bekend. Iedereen kent de skyline wel van de Harbour Bridge en het Opera House. Sydney is een leuke stad waar doorgaans altijd wel wat te beleven valt. En vergeet het beroemde strand Bondi Beach niet! De staat New South Wales is een staat waar je veel leuke surfdorpjes hebt met prachtige natuur er omheen. Op nog geen 1,5 uur rijden van Sydney vind je al het prachtige Blue Mountains National Park. Het lijkt een beetje op de Grand Canyon in Californië maar dan helemaal bebost. En als je op het meest oostelijke puntje van Australië gestaan wilt hebben, moet je naar Byron Bay.

Victoria:

Victoria ligt net als New South Wales in het zuidwesten van Australië. Al ligt Victoria dan ook echt aan de zuidkust. Het is een stukje Australië dat over een van de mooiste autoroutes ter wereld beschikt: Great Ocean Road. Tijdens je reis door Australië mag een ritje over deze weg eigenlijk niet ontbreken. Niet alleen de vergezichten over de Tasmanzee zijn schitterend, ook de bezienswaardigheden mogen er wezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 12 Apostelen en de Loch Ard Gorge? De regio was halverwege de 19e eeuw zeer populair onder goudzoekers en een stadje als Ballarat is daar een prachtig voorbeeld van. Tegenwoordig hebben de wijnvelden de plaats van de goudmijnen ingenomen als bron van inkomsten.

Western Australia:

Een van de meest ongerepte delen van Australië is Western Australia. Het landschap is zeer divers en dat blijkt ook wel als je het ene moment in een kurkdroge woestijn staat en het volgende moment het zweet van je voorhoofd afveegt vanwege het tropisch vochtige klimaat. Op Perth na zijn er verder geen grote steden te vinden en is het de natuur die hier de overhand heeft. Wie op zoek is naar kunst en cultuur kan beter naar de oostkust van Australië gaan want Western Australia is echt de staat waar met name outdoor liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Maak bijvoorbeeld een mooie tocht op een kameel over het strand van Cable Beach, bekijk het onderwaterleven bij Ningaloo Reef en surf over de mooiste golven. Natuurlijke bezienswaardigheden zoals Pinnacle Dessert en Waverock zijn erg bijzonder en komen nergens ander in de wereld voor.

Northern Territory:

Net als Western Australia is ook Northern Territory een staat waar de natuur de baas is. Je vindt hier ook meteen de bekendste bezienswaardigheid van Australië: Uluru (Ayers Rock). Deze oranje gekleurde monoliet ligt bijna in het midden van het land en wordt door de aboriginals gezien als belangrijke religieuze plaats. Het is mogelijk om de 348 meter hoge berg te beklimmen ook al zijn de aboriginals het daar niet mee eens. Reis je verder door het Northern Territory dan val je van de ene verbazing in de andere. Prachtige kloven als Kings Canyon en Katherine George hebben het landschap ‘doormidden gescheurd’ terwijl Kakadu National Park over een eeuwenoud tropisch regenwoud beschikt.

Top 4 bezienswaardigheden:

Uluru:

Grote kans wanneer je een reisgids over Australië erbij pakt dat deze rode rots op de voorkant van de gids prijkt. De aboriginals noemen deze grote monoliet Uluru terwijl de Australische bevolking hem Ayers Rock noemt. Je moet er wel even een stukje voor reizen want de Uluru ligt in het midden van Australië in de staat Northern Territory. Hoewel de aboriginals nog altijd prostesteren tegen het feit dat toeristen de, in hun ogen, heilige berg beklimmen, is het wel een aanrader om te doen. Er loopt een trapje naar boven en vanaf de 348 meter hoge top heb je een geweldig uitzicht. Helemaal wanneer je dit aan het eind van de middag doet en de omgeving roodoranje kleurt.

Wave Rock:

Een ander prachtig natuurverschijnsel is Wave Rock. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de rots de vorm van een enorme golf. De rots is 15 meter hoog en 110 meter lang. Regenwater heeft ervoor gezorgd dat er verticale lijnen zijn ontstaan in de rots waardoor je nog meer het idee hebt van een golf.

Great Barrier Reef:

Dit immense koraalrif aan de oostkust van Australië is zelfs zichtbaar vanuit de ruimte. Het is met een lengte van 2000 kilometer het grootste koraalrif op aarde. In totaal bestaat het rif uit ongeveer tweeduizend eilandjes en drieduizend losse riffen. Het water is er kraakhelder en het onderwaterleven is rijk aan tal van verschillende soorten vissen. Dus pak je snorkel of boek een duiktocht en kijk wat jij allemaal onder water kunt ontdekken.

Whitsunday eilanden:

Aan de oostkust van Australië ligt een archipel genaamd Whitsunday. Men beweert dat hier het witste en fijnste zand ter wereld op de stranden ligt. Het zand is zelfs zo fijn dat men aanraadt om een plastic zak om je fototoestel en telefoon te doen. Op langere termijn kan het zand de apparatuur aantasten. Aanrader is om een tour te boeken. Je vaart dan twee dagen rond de eilanden en gaat voor anker op de mooiste snorkelplekjes. Struin door de dichtbegroeide palmbomenbossen en wandel over de hagelwitte stranden.

Valuta:

In Australië betaal je met de Australische Dollar.

Tijdsverschil:

In west-Australië is het gedurende onze winter 7 uur later en in het oosten 10 uur later. Tijdens de zomer is dit 8 en 11 uur.

Boek je vakantie naar Australië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Australië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Australië.