Hier vind je het New South Wales aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

New South Wales

Vakantie New South Wales: Ontdek de Blue Mountains!

Velen beginnen hun reis door Australië in New South Wales. Bij aankomst in Sydney word je meteen geraakt door de vriendelijkheid van de Australische bevolking en de aangename temperatuur. De stad zelf is ook zeker de moeite waard om een aantal dagen te verblijven. Wandel naar het Opera House en bekijk de schitterende Harbour Bridge vanaf de kade. New South Wales is een regio die ontzettend veel te bieden heeft. Zo heb je er de prachtige Blue Mountains, uitgestrekte wijnvelden en het meest oostelijke puntje van Australië. En kun je een beetje surfen? Doe dan lekker mee met de surfcultuur die hier aan de oostkust zo geroemd wordt.

 

De meest populaire steden van New South Wales:

Sydney:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Sydney niet de hoofdstad van Australië. Het is wel de oudste en grootste stad van het land. Iedereen kent het aanzicht van de stad wel. Die mooie grote Harbour Bridge met op de voorgrond het Sydney Opera House. Hier wordt ook ieder jaar tijdens de jaarwisseling het mooiste vuurwerk afgestoken. Sydney is een stad waar je je dagenlang kunt vermaken. Alleen een wandeling door de stad geeft al een goede indruk van hoe de lokale bevolking hier leeft. Maar er zijn ook tal van leuke attracties zoals de Taronga Zoo en het Sea Life Aquarium. En wil je graag even afkoelen? Dan ga je toch lekker naar het bekendste strand van de stad: Bondi Beach.

Canberra:

Canberra, dat ten zuiden ligt van Sydney, is de hoofdstad van Australië. Maar ook al is het de hoofdstad van het land, toch wonen er slechts 500.000 mensen. Het is een stad die veel rust uitstraalt en waar vooral wordt genoten van de voortreffelijke gastronomie. De stad is oorspronkelijk gebouwd om te dienen als hoofdstad en zo de rivaliteit tussen Sydney en Melbourne te laten stoppen. Bezienswaardigheden bestaan daarom ook voornamelijk uit musea, parlementsgebouwen en botanische tuinen. Het is ook een fijne uitvalbasis om de omgeving van New South Wales te gaan bekijken.

Top 4 wat te zien:

Byron Bay:

Het meest oostelijke puntje van Australië is Byron Bay. Het ligt helemaal in het noorden van New South Wales en is ook zeer geliefd bij surfers. De stranden zijn er prachtig wit en de sfeer in het dorpje is zeer gemoedelijk. Een echte aanrader is om vroeg op te staan en te kijken naar de eerste surfers of, als je kunt surfen, zelf het water in te gaan. De dolfijnen vinden het namelijk maar wat leuk om naast de surfers te zwemmen en uit de golven te springen.

Blue Mountains:

Iets ten westen van Sydney ligt een schitterend natuurgebied dat iedereen gezien moet hebben. Ook al ben je misschien niet de grootste natuurliefhebber, het uitzicht van de Blue Mountains zal je versteld doen staan. Vanaf het uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. The Blue Mountains zijn te vergelijken met de Grand Canyon maar dan helemaal bebost. Het is ook de plek waar de Three Sisters staan. Dit zijn 3 puntige rotsen die boven de bossen uitsteken.

Yarrangobilly caves:

Deze mooie grotten zijn zo’n 750.000 jaar geleden gevormd en zijn het zeker waard om te bezoeken. Je vindt de yarrangobilly caves ten zuidwesten van Canberra. De grotten bevatten prachtige witte zuilen, bevroren watervallen en ondergrondse meertjes.

Sydney Opera House:

Het Sydney Opera House, dat toch wel een mooi staaltje is van moderne architectuur is, is niet meer weg te denken uit de skyline van Sydney. Over de puntige daken doen vele verhalen de ronde. De een zegt dat de daken zo zijn gevormd omdat de architect op het idee kwam toen hij een sinaasappel aan het schillen was, terwijl de ander zegt dat het walvissen zijn die uit het water kijken. Uiteindelijk moeten het de zeilen van een schip voorstellen omdat de architect erg van zeilen hield. Binnenin het gebouw zijn verschillende concertzalen waar regelmatig de mooiste concerten worden gehouden.

Top 4 wat te doen:

Strand:

Wanneer je naar de oostkust van Australië afreist, kom je niet onder het strandleven uit. De gehele kustlijn beschikt over de mooiste stranden waar het eigenlijk nooit heel druk is. Alleen Bondi Beach in Sydney kan wel eens druk zijn. Maar stranden zoals Pebbly Beach, Jervis Bay, Byron Bay en nog vele andere zijn doorgaans erg rustig met alleen wat surfers die het grootste deel van de tijd in het water liggen.

Surfen:

Australië kent een belangrijke surfcultuur. Waar wij in Nederland al op jonge leeftijd leren fietsen, nemen de ouders hier de kindjes al vroeg mee om ze te leren surfen. De oostkust heeft ook geweldige golven die zich daar perfect voor lenen. Kun je nog niet surfen? Vraag dan eens om een surfles bij de lokale surfschool. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker op het strand liggen en kijken hoe de surfers hun kunsten vertonen op de golven.

Walvis spotten (Wollongong):

Net ten zuiden van Sydney ligt de plaats Wollongong. Hoewel de stad redelijk onbekend is bij toeristen, is het zeker de moeite om er even heen te gaan. Op de achtergrond van de stad waken Mount Kembla en Mount Keira over de stad. Het is van origine een industriestad maar tegenwoordig ontdekken meer en meer mensen de charme van de stad en de geweldige surfstranden. Een andere activiteit die men vanuit hier organiseert, is het spotten van walvissen. Deze gigantische beesten leven in de wateren voor de kust van Australië.

Hunter Valley:

Houd je van wijn? Dan moet je naar Hunter Valley. Dit is dé wijnstreek van Australië en de eerste wijngaarden werden hier dan ook al in 1830 aangelegd. Mooie wijnvelden sieren de regio en nodigen uit om er een wandeling doorheen te maken. Stop ook bij de lokale wijnboer om een glaasje beroemde Hunter Valley wijn te drinken.

Valuta:

In Australië betaal je met de Australische Dollar.

Tijdsverschil:

Tijdens onze winter is het 10 uur later in New South Wales en tijdens de zomer is dit 8 uur.

Boek je vakantie naar New South Wales op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in New South Wales en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar New South Wales.