Hier vind je het Victoria aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Victoria

Vakantie Victoria: rij over de Great Ocean Road

Deze schitterende staat ligt in het zuidoosten van Australië. Tussen Sydney en Adelaide heeft Australië een prachtig stukje natuur voor ons in petto. Wandel door de uitgestrekte wijnvelden of rijd over een van de mooiste autoroutes ter wereld, de Great Ocean Road. Het is aan te raden om je ogen goed open te houden tijdens deze tocht langs de zuidkust. Wie weet zie je in de zee wel een walvis zwemmen. En kom je in de Australische winter naar Victoria? Dan kun je gewoon skiën in de Australische Alpen!

 

De meest populaire steden van Victoria:

Melbourne:

Er is een aantal steden in Australië waar je geweest móet zijn. Melbourne is er daar een van. Bij velen wellicht bekend van het jaarlijks tennistoernooi dat hier wordt gehouden. Het is na Sydney de grootste stad van het land. Het is een stijlvolle stad met een kosmopolitisch sfeertje. Sport en cultuur staan hoog in het vaandel van Melbourne. De stad is dan ook de trotse bezitter van het grootste museum op het zuidelijk halfrond. Andere interessante bezienswaardigheden, die niet gemist mogen worden tijdens je vakantie in Melbourne, zijn Melbourne Town Hall, Old Treasury Building en de Saint Paul’s Cathedral.

Ballarat:

In 1851 verstoorde de kreet ‘Goud!’ de rust in dit toen nog zo rustige district. Binnen no-time kwamen er tienduizenden mensen vanuit de hele wereld naar Ballarat op zoek naar goud. In de dertig jaar dat de goudkoorts hier heerste, is de stad veranderd in een prachtige luxe stad. Dit is nog altijd goed terug te zien in de mooie gebouwen, brede straten en prachtige botanische tuinen.

Top 4 wat te zien:

Trentham Falls:

Ten noordwesten van Melbourne in Macedon Ranges & Spa Country vind je de Trentham Falls. Dit is met een valhoogte van 32 meter een de hoogste watervallen van Victoria. Ze zijn 5 miljoen jaar geleden ontstaan toen gesmolten lava zich een weg door het landschap baande. De omgeving leent zich perfect voor een mooie wandeling. Ook zijn er picknickbankjes en is er de mogelijkheid om te barbecueën.

Rod Laver Arena:

Ieder jaar in januari wordt hier de Australian Open gehouden. Dit is het tennisstadion dat deel uitmaakt van Melbourne Park. Rod Laver Arena is de grootste van de in totaal 28 tennisbanen en is voorzien van een uitschuifbaar dak.

12 apostelen:

Deze 12 apostelen liggen aan de kustlijn in het zuiden van de staat Victoria. Wanneer je over de Great Ocean Road rijdt, kom je er vanzelf langs. Het zijn 12 (eigenlijk 8) rotsformaties die loodrecht uit zee komen gerezen. Ze zijn vernoemd naar de 12 apostelen van Jezus. In feite zijn het er nooit 12 geweest maar maximaal 9. Totdat er eentje in elkaar stortte er nu nog maar 8 over zijn. Desondanks is het een prachtig natuurverschijnsel en een van de hoogtepunten van de staat Victoria.

Observatiedeck:

Voor een mooi uitzicht over de stad Melbourne en omgeving kun je het beste naar het Eureka Skydeck. Vanaf de 88e verdieping heb je een geweldig uitzicht over de stad. Om het nog extra spannend te maken hebben ze ‘The Edge’ bedacht. Je staat in een uitschuifbare kubus die buiten het gebouw wordt geschoven. En op het moment dat je het niet verwacht ‘vallen’ de muren en bodem weg en sta je ineens in een glazen kooi op 300 meter hoogte boven de grond.

Top 4 wat te doen:

Great Ocean Road:

The Great Ocean Road behoort tot de mooiste autoroutes ter wereld. De weg die langs de kust loopt en badplaatsen met elkaar verbindt, verveelt geen seconde. Niet alleen geniet je van de prachtige vergezichten over de oceaan, ook zijn er tal van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de 12 apostelen en de natuurlijke boog Loch Ard Gorge. Met een beetje geluk kun je ook nog de Australische walvis aan het wateroppervlak zien.

Sovereign Hill:

Een buitenwijk van Ballarat, genaamd Golden Point, was in 1850 dé plek voor goudzoekers. Tegenwoordig is het een openluchtmuseum waar je een goede indruk krijgt van hoe het er in die tijd aan toe ging. Het stadje van toen is compleet nagebouwd en het ziet er uit alsof je een westernfilm binnenloopt. Ook is het mogelijk om de goudmijnen in te gaan.

Puffing Billy:

Puffing Billy is de naam van een beroemde stoomtrein die dwars door de Dandenong Ranges rijdt. Het is een populair gebied ten oosten van Melbourne waar ook de lokale inwoners graag een weekend naartoe gaan. Geniet van prachtige valleien en dichtbegroeide eucalyptusbossen waar Puffing Billy vrolijk doorheen tuft.

Ballonvaart:

Misschien niet een activiteit die je zo 1,2,3 bedacht had maar wel een hele spectaculaire. De Yarra Valley is een wijnregio die een beetje doet denken aan de Franse wijnvelden. Tijdens de zonsondergang kleurt de omgeving prachtig geel, oranje en rood. Een mooi moment om een ballonvaart over de wijnvelden te maken.

Valuta:

In Australië betaal je met de Australische Dollar.

Tijdsverschil:

Tijdens onze winter is het 10 uur later in Victoria en tijdens de zomer is dit 8 uur.

Boek je vakantie naar Victoria op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Victoria en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Victoria.