Hier vind je het Western Australia aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Western Australia

Vakantie Western Australia: waar de natuur de baas is

Australië is een waanzinnig groot land en dat betekent dat het landschap ook aardig divers is. Wie er voor kiest om naar Western Australië te gaan, kiest voor een ongerept en wild landschap. Het feit dat Perth dichterbij een Aziatische stad ligt dan bij een Australische stad, zegt eigenlijk al genoeg. De eerstvolgende stad van betekenis is Adelaide en die ligt 2700 kilometer verderop. Dit deel van Australië heeft prachtige en tegelijkertijd ook zeer bijzondere natuurverschijnselen zoals de Pinnacles en Wave Rock. Daarbij is de sfeer lekker ontspannen en willen de lokale inwoners maar wat graag hun land aan je laten zien.

 

De meest populaire steden van Western Australia:

Perth:

In de wildernis van West Australia ligt Perth, een van de meest geïsoleerde steden ter wereld. Het is zelfs zo dat Perth dichterbij een stad in Zuidoost-Azië ligt dan bij een stad (dus geen dorp) in Australië. Maar hoewel de stad dus redelijk afgelegen ligt is, behoort Perth wel tot een van meest leefbare steden ter wereld. Het is een aangename stad waar een prettige sfeer hangt. Met 3000 zonuren per jaar en negentien verschillende stranden beschikt Perth over ideale omstandigheden voor een dagje strand. Verder is het een echte zakenstad met een aantal leuke bezienswaardigheden zoals de Perth Mint, Botanic Gardens en de Swan Bells. Dus mocht je tijdens je reis door Australië ook de westkust aandoen, dan is Perth zeker de moeite waard om even te stoppen.

Broome:

Broom ligt in het noordwesten van Australië. Ten zuiden van Broome is het klimaat droog en vind je voornamelijk woestijnlandschap. Ga je naar het noorden, dan kom je al gauw in een vochtig klimaat terecht. De stad is in 1860 gesticht door Europeanen en was al snel een succesvolle parelvissersplaats. Tegenwoordig is toerisme de grootste inkomstenbron van de stad, die vaak gebruikt wordt als laatste stop voordat men de wildernis van The Kimberley intrekt. Maar voordat je de stad verlaat, zijn er aantal dingen die je toch zeker wel gezien en gedaan moet hebben. Maak een kamelentocht over Cable Beach tijdens de zonsondergang, bekijk de Horizontal Falls en bezoek het Broom Crocodile Park waar meer dan duizend krokodillen gehouden worden.

Top 4 wat te zien:

Pinnacle Desert:

Voor een bijzonder stukje natuur moet je naar het Nambung National Park. Dit park is beroemd vanwege de zogeheten Pinnacles. Een hele woestijn vol met kalkstenen zuilen. Duizenden in totaal en allemaal in verschillende vormen en maten. Het beste uitzicht over deze vreemde zuilen (eigenlijk zijn het fossielen van planten) heb je vanaf het uitkijkpunt.

Quobba Blowholes:

Ten noordwesten van het plaatsje Carnarvon vind je een ander mooi natuurverschijnsel: de Quobba Blowholes. Het water dat met een enorme kracht tegen de rotsplateaus aankomt, wordt deels via de gaten in de rotsen met volle kracht omhoog geblazen. Soms tot wel 20 meter hoog!

Hawkshead lookout:

Western Australia is echt het deel van Australië waar bijna alles in het teken van de natuur staat. Daarom willen we je Hawkshead loookout ook zeker niet onthouden. Gelegen aan de rand van een kloof heb je een fantastisch uitzicht over het Kalbarri National Park.

Wave Rock:

Wave Rock is een prachtige bezienswaardigheid die je echt niet mag missen tijdens je reis door Australië. Waar Uluru al een bijzondere verschijning is in het midden van het land, is Wave Rock dat ook zeker. Het dankt zijn naam omdat de rots lijkt op een golf die ieder moment kan omslaan. De golf is maar liefst 110 meter lang en 15 meter hoog. Men denkt dat de rots ongeveer 500 miljoen jaar oud is.

Top 4 wat te doen:

Monkey Mia Shark Bay:

Al meer dan veertig jaar zwemmen tuimelaars (dolfijnen) in de ondiepe wateren van Monkey Mia. Dit doen ze om contact te zoeken met mensen. Sta in het ondiepe water en de dolfijnen komen naar je toe gezwommen. Het is gewoon mogelijk om de dolfijnen te aaien.

Surfen:

Hoewel het surfleven zich grotendeels aan de oostkust van Australië afspeelt, zijn er genoeg plekken aan de westkust waar je heerlijk de mooiste golven kunt pakken. Er zijn ook plekken waar ieder jaar weer surfwedstrijden worden gehouden zoals in de Margeret River.

Snorkelen en duiken bij Ningaloo Reef:

Als je van duiken of snorkelen houdt, is dit de plek waar je moet wezen. Het 260 kilometer lange zeepark bevat maar liefst tweehonderd verschillende soorten hard koraal, vijftig soorten zacht koraal en vijfhonderd soorten vissen. Het is een van de mooiste plekjes om te snorkelen en te duiken in Australië.

Zwemmen met walvishaaien:

De grootste vis ter wereld is de walvishaai, die kan wel veertien meter lang worden. Vanuit het plaatsje Exmouth vertrekken er dagelijks tussen maart en juli excursies om met deze reusachtige beesten te zwemmen. En zie je ze niet? Dan mag je gratis een tweede keer mee met de tour.

Valuta:

In Australië betaal je met de Australische Dollar.

Tijdsverschil:

Tijdens onze winter is het 7 uur later in Western Australia. Tijdens de zomer is dit 6 uur.

Boek je vakantie naar Western Australia op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Western Australia en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Western Australia.