Hier vind je het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Verken de steden van Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de Belgische provincie waar de hoofdstad Brussel gevestigd is. Deze stad heeft een internationale allure door de grote politieke rol van de stad, maar Brussel zelf is meer dan alleen politiek. Het is cultuur zoals Manneke Pis en het Atomium. Daarnaast is Brussel een geweldige winkelstad en vind je er de lekkerste restaurants. Ook buiten de hoofdstad is er genoeg te ontdekken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo is er een aantal bijzondere bezienswaardigheden, maar ook kleinere steden zoals voetbalstad Anderlecht waar genoeg te beleven valt!

 

De meest populaire steden van Brussel Hoofdstedelijk Gewest:

Brussel:

Brussel is de perfecte bestemming voor een veelzijdige stedentrip. Hier vind je werkelijk alles wat je hartje begeert: winkelstraten die maar door en door lijken te gaan, restaurants waar het water je in de mond loopt en een uniek straatbeeld dat je niet snel zult vergeten. Brussel heeft verschillende gezichten. Ontdek het politieke deel van de stad, met het imposante parlementsgebouw. Of bezoek de oude kerkjes of een gezellig terras. In Brussel kan het allemaal.

Anderlecht:

Anderlecht is een oude stad, die al eeuwenlang bewoond is. De stad zou zelfs in de prehistorie al de thuisbasis zijn geweest van groepen mensen en er zijn ook resten van een Romeinse villa gevonden. Een bijzonder interessante stad dus! De stad staat dan ook bol van de historische bezienswaardigheden. Zo vind je er bijvoorbeeld het oude Begijnhof en Erasmushuis. Voetballiefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan het stadion van RSC Anderlecht!

Zoniënwoud:

Buiten de steden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Een van de populairste plaatsen om dit te doen is het immense Zoniënwoud. Niet ver van de stad Brussel vind je dit prachtige natuurgebied van meer dan 4000 hectare groot. Romantische paden leiden langs hoge bomen, maar ook kastelen en monumenten die opgaan in de natuur. Er is een groot netwerk aan uitgestippelde wandel- en fietsroutes, waardoor je elke dag een ander stukje van het bos kunt verkennen!

Top 3 bezienswaardigheden:

Nationale Basiliek van het Heilig Hart:

In de plaats Koekelberg vind je een van de meest imposante bezienswaardigheden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar staat namelijk de Nationale Basiliek van het Heilig Hart. De kerk is gebouwd tussen 1905 en 1970 en door de art-decostijl is het een zeer bijzonder bouwwerk. Buiten het indrukwekkende ontwerp om, is het ook het formaat gigantisch. De kerk behoort namelijk tot de langste kerken ter wereld. Zeker het bezoek waard, wanneer je het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat ontdekken!

Koninklijke Sint-Mariakerk:

In Schaarbeek staat een bijzondere historische bezienswaardigheid: de Koninklijke Sint-Mariakerk. Deze oude kerk werd voltooid in 1853 en heeft een imposant aanzien in het straatbeeld van Schaarbeek. De kerk heeft sinds 1976 de status van beschermd monument. Wanneer je gaat wandelen of fietsen in de regio Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het dan ook zeker de moeite waard om even langs Schaarbeek te gaan, om dit indrukwekkende gebouw te kunnen aanschouwen.

Mini-Europe

Aan de voet van het Atomium in Brussel vind je een van de kleinste maar leukste attracties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Mini-Europe! Hier zijn de belangrijkste Europese gebouwen nagemaakt op een schaal van 1:25. Maar liefst 350 gebouwen en bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Big Ben en de gondels van Venetië kun je hier in een mum van tijd bezichtigen!

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil.

Valuta:

In België betaal je met de euro.

Waar je kunt verblijven in Westendorf : Boek je vakantie naar Brussels Hoofdstedelijk Gewest op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Brussels Hoofdstedelijk Gewest.