Hier vind je het Oost-Vlaanderen aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Oost-Vlaanderen

Bezoek betoverend Gent tijdens je stedentrip!

Zin in een paar romantische dagen weg in een sprookjesachtige omgeving? Bezoek dan Oost-Vlaanderen. Deze regio herbergt een aantal prachtige historische gebouwen en oude steden. Veel van de Oost-Vlaamse monumenten en bouwwerken zijn beschermd en werelderfgoed en dat zijn ze ook zeker waard. De Oost-Vlaamse steden Gent en Aalst zijn een mooie bestemming om je een paar dagen onder te dompelen in de gezelligheid van een oude, Vlaamse stad. Het sfeervolle Gent staat bol van de restaurantjes, markten en musea. Aalst daarentegen is omgeven door veel groen,en leent zich dus perfect voor de combinatie stad en natuur.

 

De meest populaire steden van Oost-Vlaanderen:

Gent:

Met een bootje varen, musea bezoeken, oude gebouwen bewonderen, winkelen, heerlijk eten…In Gent kan het allemaal! In deze sfeervolle stad is enorm veel te doen en dat alles in de romantische setting van een historische stad. Bezoek het Belfort en de Vlaamse Opera of ga varen of genieten langs de Gras- en Korenlei. Overdag bezoek je in Gent een van de vele gezellige markten en ’s avonds stort je je in het uitgaansleven.

Aalst:

Wie een weekendje naar België wil, zal niet meteen aan Aalst denken. Toch is dit een hele leuke stad waar veel te doen is. Vanuit hier sta je zo in een aantal prachtige natuurgebieden, zoals het Donkmeer. Aan de rand van het stadscentrum zelf vind je Osbroek, een groot park waar je volop kunt wandelen en fietsen. In Aalst kan er ook goed geshopt worden! Het centrum en de winkelstraten zijn autovrij, waardoor de shopliefhebbers vrij baan hebben. Let ook zeker op de mooie gebouwen die je tegenkomt, zoals de St. Martinuskerk, of een van de talloze musea.

Meetjesland:

Wie wil genieten van rust, natuur en groen, moet in Oost-Vlaanderen in Meetjesland zijn. Deze populaire plattelandsregio heeft een prachtig landschap waar je verschillende uitzichten zult hebben. Zo kijk je uit over polders, bossen en kanalen. De ideale plek om te fietsen en wandelen dus. Onderweg vind je de overblijfselen van oude molens, die het landschap compleet maken. Ook staat in het Meetjesland een aantal kastelen, zoals het Kasteel van Poeke.

Top 4 bezienswaardigheden:

Begijnhoven:

In Oost-Vlaanderen vind je maar liefst drie begijnhoven. Deze bijzondere middeleeuwse bezienswaardigheden zijn te vinden in Gent, de Klein Begijnhof, Sint-Amandsberg, de Groot Begijnhof en in Dendermonde, waar de Alexiusbegijnhof staat. Wanneer je een liefhebber bent van historie en oude bouwwerken, is het zeker de moeite waard om deze pareltjes te bezoeken.

Kasteel Ooidonk:

Een van de meest bijzondere kastelen van Oost-Vlaanderen, en misschien wel van heel België, is Kasteel Ooidonk. Dit eeuwenoude kasteel werd tot 2013 nog bewoond door een graaf, en vandaag de dag is het een van de populairste bezienswaardigheden. De talloze torentjes en schoorstenen maken dat het kasteel van buiten speels uitziet. Ook vanbinnen is het een bijzonder kasteel, waar je historische en zeldzame meubels en verzamelingen kunt bekijken. Ook de omgeving van het kasteel is betoverend mooi, het ligt namelijk in een prachtig park van maar liefst 45 hectare groot!

De Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstand-der-Christenenkerk:

Een hele mond vol is het, de Onze-Lieve-Vrouwe-van-Bijstand-Der-Christenenkerk van de stad Sint-Niklaas. Maar niet alleen de naam is indrukwekkend, ook het gebouw zelf. Het pronkstuk is toch wel het zes meter hoge vergulde Mariabeeld dat op 50 meter hoogte prijkt. De kerk is gebouwd tussen 1841 en 1844, en zowel van buiten als vanbinnen zeker het bekijken waard.

Het Slot van Laarne:

In Laarne staat een prachtig oud bouwwerk: het Kasteel van Laarne. Ben je op zoek naar een sprookjesachtig gebouw, dan ben je hier echt aan het juiste adres. Het kasteel stamt al uit de 11e eeuw, en heeft ook dienstgedaan als waterburcht. Tegenwoordig is het een museum, dat je zeker even een bezoekje moet brengen!

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil.

Valuta:

In België betaal je met de euro.

Waar je kunt verblijven in Westendorf : Boek je vakantie naar Oost-Vlaanderen op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Oost-Vlaanderen en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Oost-Vlaanderen.