Hier vind je het Brazilië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Brazilië

Een vakantie in Brazilië is een vakantie uit duizenden!

Brazilië is veruit het grootse land van Zuid-Amerika! Het is trouwens ook een van de grootste landen ter wereld! Alleen China, de Verenigde Staten, Canada en Rusland zijn nóg groter.

Het mag dus geen wonder heten dat een land met een oppervlakte van maar liefst 8,5 miljoen vierkante kilometer een perfecte vakantiebestemming is. Wát je ook zoekt, Brazilië heeft het voor je. Neem de heel diverse schitterende natuur met vlakten, bergen, regenwouden en geweldige stranden. Denk aan de prachtige steden en aan het heerlijke klimaat.

 

De meest populaire regio's in Brazilië:

Het Federaal District (met hoofdstad Brasilia):

Het Federaal District is het gebied waarin ’s lands hoofdstad Brasilia ligt, het behoort niet tot een van de deelstaten. De regio Centraal-West wordt gekenmerkt door savannes, een tropisch of subtropisch grasland met her en der bomen. In Brazilië wordt dit landschap ‘cerrado’ genoemd. Vroeger zag je hier nog wel veeteelt, maar met de opmars van sojaproducten, worden er nu veel sojabonen gekweekt. Denk nou niet dat er alleen maar savannes zijn! Integendeel! In het westen vind je hier een geweldig moerasland, de Pantanal. Allerlei vogels hebben hier hun woonst, kaaimannen trouwens ook. Verder vind je in het noorden nog tropische wouden. Je begrijpt dat het hier een eldorado is voor natuurvorsers. Een publiekstrekker bij uitstek is het Parque de Cidade, een schitterend natuurpark met een oppervlakte van 4 miljoen vierkante kilometer. Je kunt geen outdoorsport bedenken die je hier niet kunt beoefenen.

De hoofdstad van Brazilië, Brasilia, is een heel bijzondere stad. Architect Oscar Niemeyer, een van de groten in de moderne architectuur is hier helemaal losgegaan met gewapend beton. En denk je nu dat Brasilia een koude blokkendoos is? Dan moet je toch maar eens gaan kijken, want Niemeyer werkt met ronde en dynamische vormen. Niet voor niets wordt hij soms eerder een beeldhouwer dan een architect genoemd. Je zult zien dat Brasilia helemaal terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt.

Rio de Janeiro:

Rio de Janeiro, meet zo ongeveer 43.000 vierkante kilometer en je zult je er geen moment vervelen! Het weer is er het jaar rond prima met temperaturen die never nooit onder de 25 graden komen. In de maanden oktober tot en met januari kun je wat neerslag verwachten omdat het dan regentijd is. Dat klinkt niet leuk: regentijd, maar in een maand valt er dan nog altijd minder regen dan bij ons op een buiige dag. Als je hier toch bent, bezoek dan Paraty met zijn historische centrum!

Ook het Imperial Museum in Petropolis is de moeite waard. Het is grappig dat de bezoekers hier op sloffen moeten lopen, maar zo glimmen de vloeren je tegemoet! Ben je een fervent strandliefhebber? Dan zullen namen als Ipanema en Copacabana, de beroemdste stranden van Rio de Janeiro-Stad, zeker tot je verbeelding spreken. Deze stranden mag je eigenlijk ook niet overslaan als je een bezoek brengt aan Rio de Janeiro. In plaats van jezelf dag in dag uit in te smeren met factor 20, moet je niet vergeten dat je in Rio bent: de stad van carnaval, van de samba en van de historische gebouwen.

Ceará:

Ceará ligt in de regio Noord-Oost en ligt aan de Atlantische Oceaan. Céara zou zijn naam ontlenen aan de krabben op het strand, Siriará. Het kan ook zijn dat de staat vernoemd is naar een kleine parkiet die hard zingt.

De staat is bekend om de duinen bij Canoa Quebrada en Jericoacoara. Natuurlijk is er de schier eindeloze kustlijn, maar er zijn ook bergen en valleien. De hoofdstad van Ceará is Fortaleza, een stad die in een moordend tempo stijgt op de ladder van geliefde vakantiebestemmingen. Zeker bezoeken als je in Ceará bent.

Amazonië:

Een regio die bekend staat om zijn regenwouden, het Amazoneregenwoud en het tropisch regenwoud, is de Regio Noord. Ben je een natuurliefhebber? Houd je van planten? Sla dan deze regio zeker niet over als je in Brazilië bent! Geologisch gezien heeft de Regio Noord een gigantische biologische verscheidenheid. Was dit vroeger het gebied van kaneel, cacao, paranoten en rubber, in de 20e eeuw wonnen de agrarische sector (veeteelt en landbouw) en de mijnindustrie aan populariteit.

Sinds het begin van deze eeuw heeft Brazilië meer vergunningen afgegeven voor de exploitatie van hout in het Amazonegebied. Deze maatregel is tweeledig: de regering hoopt zo een einde te maken aan de illegale kap en mét de houthandel is er weer een nieuwe inkomstenbron aangeboord. En nog altijd leeft een groot deel van de bevolking van Regio Noord onder de armoedegrens.

De hoofdstad van het Amazonegebied is Manaus. Eens was dit het rubbercentrum van de wereld en in die tijd maakte de stad een enorme bloeiperiode door. Dat was in de 18e eeuw. Manaus was toen nog de enige plaats waar rubberbomen gedijden. Van de enorme rijkdom die het rubber opleverde, getuigen nog de schitterende bouwwerken. Helaas begint het allemaal wat te vervallen omdat het geld voor restauratie en onderhoud ontbreekt. Opschieten dus als je Manaus nog wilt zien zoals de stad een paar eeuwen terug was. En vergeet zeker niet het Vila Paraiso Rubber Museum te bezoeken!

São Paulo:

De deelstaat met de meeste inwoners is zonder enige twijfel São Paulo, met ruim 41 miljoen inwoners. São Paulo is heel geschikt als vakantiebestemming. Er is een prachtige kust, een geweldig klimaat, de natuur is overweldigend en er zijn schitterende steden. De hoofdstad is São Paulo, een welvarende stad met grote verschillen tussen arm en rijk. De armsten der armen wonen in favelas, krottenwijken, onder het bestaansminimum. Onnodig te zeggen dat deze wijken beter vermeden kunnen worden, het is er niet veilig.

Top 5 wat te doen:

Vakantieland bij uitstek:

Omdat Brazilië maar liefst vier aardrijkskundige gebieden heeft, de kuststrook, het hoogland, Sertão en het Amazonegebied, is het een vakantieland met ‘voor elk wat wils’.

De kust:

Heel bekend is natuurlijk de kust. Vroeger was die bedekt met regenwoud. Dat heeft plaats moeten maken voor steden, maar als je een strandvakantie overweegt: doen! De stranden in Brazilië zijn geweldig! Het water, de zon, de gezellige barretjes, het lekkere eten! Een aanrader!

Hoogland:

In het noorden vind je het hoogland met zijn tropische regenwouden. Geweldig om te hiken, maar niet helemaal zonder gevaar: neem een gids mee.

Sertão:

De sertão in het noordoosten van Brazilië heeft lange periodes van droogte. De naam is afgeleid van het Portugese woord desertão, dat ‘grote woestijn’ betekent. Deze streek heeft ook een heel authentieke cultuur die je terugvindt in gebruiken, maar ook in muziek en dans. Leuk en interessant om ook daar iets van mee te pakken.

Het Amazonegebied:

Het stroomgebied van de Amazone ligt in het Amazoneregenwoud, hier heb je tropisch regenwoud.In het noorden van het Amazonebekken ligt het Hoogland van Guyana, hier vind je de hoogste berg van het land, de Pico da Neblina van bijna 3000 meter hoog. Waag eens een klim en vergeet vooral niet om je heen te kijken!

Evenement in Brazilië

Olympische Spelen 2016

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen worden deze in 2016, in Rio de Janeiro (Brazilië) gehouden. Het is tevens de eerste keer dat een Zuid-Amerikaans land de spelen mag organiseren. De voorbereidingen zijn al jarenlang in volle gang: er verrijzen schitterende sportpaleizen, misschien nog wel mooiere onderkomens voor de atleten en sloppenwijken worden geruimd. Dat de Spelen er niet helemaal zonder slag of stoot komen, is duidelijk. Het is ook duidelijk dat er miljoenen mensen af gaan komen op dit evenement en dat betekent een boost voor de immer wat wankele economie.

Valuta:

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real.

Tijdsverschil:

Gezien de grootte van het land zijn er grote tijdsverschillen met Nederland: in de wintermaanden tussen de 3 en 6 uur en in de zomermaanden ligt het tijdsverschil met Nederland tussen de 4 en 7 uur.

Boek je vakantie naar Brazilië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Brazilië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Brazilië.