Hier vind je het Ontario aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Ontario

Combineer stad en natuur tijdens je vakantie in Ontario

Van alle streken en provincies in Canada is Ontario het dichtstbevolkt. Dat kan natuurlijk ook niet anders met wereldsteden als Ontario en Ottawa. Het is de ideale vakantiebestemming voor mensen die graag een leuke stedentrip willen afwisselen met tochten door de ongerepte natuur van Canada. Zo sta je de ene dag te genieten van een overweldigend uitzicht vanaf de CN Tower, vergaap je je de volgende dag aan het natuurgeweld van de Niagarawatervallen om niet veel later oog in oog te staan met een eland in het Algonquin Park. Dus wil je op vakantie naar Canada? Dan is Ontario een fantastische regio voor een onvergetelijke reis.

 

De meest populaire steden in Ontario:

Toronto:

Deze levendige stad is de provinciehoofdstad van Ontario. Het is een van de meest multiculturele steden van Canada en misschien wel van de wereld. Het is een heerlijke stad om je vakantie in Canada mee te beginnen. Niet alleen zijn er genoeg bezienswaardigheden, zoals een van de hoogste torens ter wereld, ook de natuur in de omgeving mag er zijn. Er hangt een heerlijke sfeer in de stad, die vaak wordt gezien als een van de beste steden ter wereld om in te leven.

Ottawa:

Net als veel andere steden in Canada is ook Ottawa zeer multicultureel. Dat is ook niet vreemd want het is de hoofdstad van Canada. Bekijk het schitterende parlementsgebouw, loop het oorlogsmuseum binnen of geniet van de vele verschillende keukens die de stad rijk is. Ga je iets buiten de stad, dan zit je vrijwel direct in een wonderschoon natuurlandschap dat zich perfect leent voor wandel- en rafttochten.

Niagara Falls:

De plaatsnaam verraadt eigenlijk al wat er hier te zien is. Het plaatsje ligt aan de rivier de Niagara en is de thuishaven van een van de bekendste watervallen ter wereld: de Niagara Falls. Uiteraard komen de meeste bezoekers naar deze stad toe om de watervallen te bezichtigen. Maar er is meer. Een prachtige vlindertuin, Oak Hall, een spookhuis en Marineland zijn een aantal andere topattracties in de stad die je eigenlijk gezien moet hebben.

Kingston:

De oudste stad van Ontario en absoluut een bezoekje waard, is Kingston. Toen Ontario en Québec (Upper- en Lower-Canada zoals het vroeger heette) nog verenigd waren, was Kingston de hoofdstad. De geschiedenis van de stad loopt dan ook terug tot 1673. Met maar liefst zeventien musea is het echt een stad voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Top 4 bezienswaardigheden:

Niagara Falls:

Eigenlijk is een introductie helemaal niet meer nodig. Wie kent ze niet? Die prachtige maar vooral ook indrukwekkende watervallen tussen Amerika en Canada. Ze bestaan in totaal uit drie delen en zorgen ervoor dat miljoenen liters water met geweld naar beneden storten.

CN Tower in Toronto:

Tot 2010 was het 35 jaar lang het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Wanneer je de skyline van Toronto ziet steekt deze zendmast hoog boven de rest uit. Dus wil je een prachtig uitzicht over stad en omgeving, ga dan naar het 350 meter hoge observatiedek met glazen vloer.

Peace Tower:

Onderdeel van het parlementsgebouw van Ottawa is de Peace Tower, ook wel ‘Tower of Victory and Peace’ genoemd. De toren is 93 meter hoog en heeft in totaal 53 klokken. Er zit ook een herdenkingskamer in om de slachtoffers en helden van de Grote Oorlog te herdenken. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dundurn Castle:

Gelegen in het plaatsje Hamilton vind je een mooi en elegant kasteel uit 1835. Het is gebouwd in neoclassicistische stijl en ziet er zowel van de binnen- en buitenkant prachtig uit. De kamers zijn gerestaureerd en ingericht zoals het leven er in 1850 uitzag. Het is door Canada officieel uitgeroepen tot een nationaal historische bezienswaardigheid.

Top 4 wat te doen:

Black Creek Pioneer Village:

Dit openluchtmuseum in Toronto neemt je mee terug naar het leven in de 19e eeuw. In totaal vind je er meer dan veertig 19e-eeuws huizen, agrarische gebouwen en werkplaatsen. In het museum lopen ‘dorpelingen’ rond in traditionele kledij en beoefenen tal van ambachtsvakken.

Rideau canal:

Deze waterweg verbindt de steden Ottowa en Kingston met elkaar en is in totaal 202 kilometer lang. Het ‘canal’ werd in 1812 aangelegd als veilige transportroute omdat de andere niet meer veilig genoeg was. Deze waterweg is nog altijd in gebruik en is daarmee de grootste in heel Noord-Amerika. In 2007 plaatste Unesco het op de Werelderfgoedlijst.

Rondvaart Niagara Falls:

Tijdens een bezoek aan de watervallen is het in eerste instantie al geweldig om dit natuurgeweld van dichtbij te mogen zien. Maar je kunt nog dichterbij komen! Met een bootje vaar je de rivier op richting de watervallen. Je ziet de watervallen niet alleen van onderaf, je voelt ze ook. De tour heet ‘maid of the mist’.

Bekijk de Toronto Skyline:

Wil je de drukte van de stad ontvluchten en even heerlijk tot rust komen? Ga dan eens naar de Toronto Islands. De veerboot brengt je naar de eilanden. Wandel rond en bekijk de prachtige skyline van Toronto.

Valuta:

In Ontario (Canada) betaal je met de Canadese Dollar

Tijdsverschil:

In Ontario is het 6 uur vroeger dan in Nederland

Boek je vakantie naar Ontario op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Ontario en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Ontario.