Hier vind je het Québec aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Québec

Vakantie Québec: waar Frans de voertaal is!

In het oosten van Canada ligt de ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie in Canada. Van schitterende natuur tot oude steden. Bekijk de culturele schatten die de stad Montreal te bieden heeft en loop een rondje door de oude wijk. Hoewel de officiële voertaal in Québec Frans is, blijft het natuurlijk gewoon Canada. En dat betekent schitterende natuur en lekker actief buiten bezig zijn. Zo beschikt de provincie bijvoorbeeld over prachtige kloven en watervallen en komen walvissen zo dicht naar de kust dat je ze vanaf een speciale boot kunt gaan bekijken. Québec is een fantastische regio die genoeg te bieden heeft voor jong en oud.

 

De meest populaire steden in Québec:

Québec:

In het oosten van Canada ligt de Franstalige stad Québec. Deze gelijknamige stad behoort tot de oudste en populairste steden van het land. Dat zie je goed terug in de oude wijk van de stad, die door Unesco op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Je kunt precies zien waar het oude centrum is, gezien het feit dat Château Frontena hoog en fier boven de stad uitsteekt. Je vindt hier voornamelijk oude koloniale huizen, een oud klooster en de prachtige Notre-Dame de Quebec.

Montréal:

De op één na grootste stad van Canada is Montréal. De officiële voertaal is ook hier Frans en dat komt doordat de stad door Fransen gesticht is in 1642. Houd je van architectuur? Dan is Montréal de stad waar je heen moet! Wandel door de prachtige oude wijk vol historische gebouwen zoals Chateau Ramezy of bewonder de vreemde vierkante blokjeswoningen van Habitat 67. Maar ook voor wie niets heeft met architectuur is een vakantie in Montréal erg leuk. Zo is er pretpark La Ronde, kun je winkelen in de dertig kilometer aan ondergrondse gangen onder de stad en je kunt naar de 234 meter hoge berg.

Trois-Rivières:

Deze stad die in 1634 is gesticht is de op één na oudste stad van Canada. Helaas is het grootste deel van de oude stad verwoest door een stadsbrand. Hierdoor zijn de meeste bouwwerken van na 1908. Om een goede indruk te krijgen van de provincie Québec is een bezoekje aan het Musée Québécois de Culture Populaire zeker aan te raden. De inwoners van Québec pretenderen ‘een ander soort Canadezen’ te zijn en dat zie je dan ook goed terug hier. Bezoek ook meteen de Vieille Prison de Trois-Rivières (gevangenis) en laat je rondleiden aan de hand van een ex-gedetineerde door het cellencomplex.

Mont-Tremblant:

Voor de actieve vakantiegangers is het dorpje Mont-Tremblant de ideale uitvalbasis. Zowel in de zomer als in de winter komen toeristen vanuit eigen land en andere landen hier naartoe om te genieten van tal van leuke actieve buitensporten. In de winter staat er voornamelijk skiën op het programma, terwijl in de zomer de wandelaars en kanoërs tevoorschijn komen.

Top 4 bezienswaardigheden:

Percé Rock:

Deze enorme rots die in de Golf van St. Lawrence ligt vormt een natuurlijke boog in het water. Met een lengte van 433 meter, een breedte van 90 meter en een hoogte van 88 meter is het een van de grootste waterbogen ter wereld.

Montmorency Fall Park:

Hoewel de meeste mensen bij Canada meteen aan de Niagara Falls denken, zijn er nog meer mooie watervallen te zien. Zo ook de Montmorency Falls. Deze waterval is zelfs dertig meter hoger van de Niagara Falls. Vanaf de hangbrug die over de waterval gespannen is, heb je een geweldig en spectaculair uitzicht over de waterval.

Parlementsgebouw Québec:

Het parlementsgebouw in Québec is een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Het stamt uit het eind van de 19e eeuw en is tot op de dag van vandaag nog altijd het politieke hart van de provincie. Wanneer je ook graag de binnenkant wilt bekijken, is het mogelijk om er een tour te boeken.

Notre-Dame-du-Cap Basilica:

In het plaatsje Trois-Rivières ligt de bijzonder ogende Notre-Dame-du-Cap Basilica. Die speelt een grote rol in het katholieke geloof en er komen dan ook ieder jaar duizenden pelgrims op af. In 1720 is deze basiliek gebouwd als kerk en pas in 1964 werd het heiligdom een basiliek.

Top 4 wat te doen:

Walvisspotten in Tadoussac:

Tadoussac is een van de oudste dorpjes van Canada en dient voornamelijk als uitvalbasis om walvissen te gaan spotten. De menging van het zoete en zoute water zorgt ervoor dat er veel krill op afkomt. Dit is het favoriete voedsel van walvissen. Ideaal dus om walvissen te gaan spotten.

Rij over Chemin du Roy (Kingsroad):

De oudste snelweg van Canada met een lengte van 280 kilometer is een prachtige route die je langs de geschiedenis van Québec voert. De snelweg werd in 1737 geopend. Onderweg kom je door pittoreske dorpjes die hier al meer dan drie eeuwen staan. Naast de prachtige oude dorpjes rijd je ook continue langs de kust van de Lawrence River.

Canyon Sainte-Anne:

Dat Canada over mooi natuurschoon beschikt, dat wisten we ondertussen al. Je valt van de ene verbazing in de andere verbazing. Zo ook wanneer je Canyon Sainte-Anne bezoekt. Wandel door de kloof en bekijk de prachtige Sainte-Anne Falls, een waterval die hoger is dan de Niagara Falls. Over de kloof zijn drie hangbruggen gespannen die 60 meter hoog zijn. Hopelijk heb je geen hoogtevrees! Echte waaghalzen steken de kloof over via de tokkelbaan.

Wandel door het oude centrum van Montreal:

Deze wijk uit de 18e eeuw in het hartje van Montreal verdient het echt om door heen te lopen. Je vindt hier de meeste trekpleisters van de stad, al is de wandeling op zich al een hele belevenis. Wanneer je door de smalle straatjes en steegjes loopt, heb je echt het idee dat je voor even terug in de tijd bent.

Valuta:

In Québec (Canada) betaal je met de Canadese Dollar.

Tijdsverschil:

In Québec is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Québec op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Québec en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Québec.