Hier vind je het Chili aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Chili

Vakantie Chili: het land waar de natuur de baas is!

Een strook land van maar liefst 4190 kilometer aan de westkust van Zuid-Amerika. Het land ligt ingesloten tussen de Grote Oceaan en de het indrukwekkende Andesgebergte. Gedurende je reis door Chili val je van de ene verbazing in de andere. Is het niet vanwege de ruige en ongerepte natuur in het Torres del Paine National Park, dan wel door de kurkdroge Atacama woestijn. En waar je ook naartoe gaat, de besneeuwde vulkaantoppen en bergen van het Andesgebergte achtervolgen je door het hele land. Vergeet ook niet even te stoppen bij een wijngaard waar je de beroemde Chileense wijn kunt proeven. Een reis door Chili is er eentje om nooit meer te vergeten.

 

De meest bezochte regio’s van Chili:

Región Metropolitana:

Centraal gelegen in dit langgerekte land ligt de regio Metropolitana. Het is een veel bezochte regio omdat je hier de hoofdstad van Chili vindt: Santiago de Chili. De stad kent een bijzondere ligging. Aan de ene kant heb je de Grote Oceaan terwijl aan de andere kant de bergtoppen van het Andesgebergte over de stad waken. In de winter kun je hier dan ook prima skiën en kijk je vanaf 4700 zo over de Grote Oceaan in de verte. Heel bijzonder! De stad zelf is een levendige stad waar veel gebeurt en waar ook veel te zien is, zoals het paleis La Moneda en Santa Lucía Hill. Maar er is meer te zien dan alleen Santiago. De omgeving telt namelijk vele wijngaarden waar de lekkerste wijn vandaan komt. Wandel er eens doorheen en proef de beroemde Chileense wijn.

Valparaiso:

Ten westen van de hoofdstad Santiago de Chili ligt de regio Valparaíso. Voor veel mensen is deze regio met de gelijknamige stad de volgende bestemming van hun reis door Chili. De stad zelf ligt direct aan de Grote Oceaan. Toch kun je er helaas niet aan het strand liggen. Daarvoor moet je naar het aangrenzende Viña del Mar gaan. Valparaíso is van oorsprong een havenstad maar presenteert zich tegenwoordig als culturele hoofdstad van Chili. De vele smalle en vooral steile straatjes geven de stad een vrolijk aanzien en die wordt dan ook wel het ‘San Francisco van Zuid-Amerika’ genoemd. In 2003 plaatste Unesco Valparaíso op de werelderfgoedlijst. Ga je iets meer het binnenland van de regio in dan mag een bezoekje aan het Parque Nacional La Campana zeker niet ontbreken. Je kunt hier geweldig wandelen door adembenemende natuur en genieten van indrukwekkende vergezichten.

Los Lagos:

Deze regio ligt meer in het zuiden van het land en wordt ook wel het merendistrict genoemd. Het landschap bestaat uit uitgestrekte velden, dichte bossen, vulkanen en uiteraard meren. Bekende steden in deze regio zijn Osorno, Puerto Montt, Pucón en Puerto Varas. Hoewel de steden genoeg vertier bieden, worden ze door reizigers voornamelijk gebruikt als uitvalbasis voor de vele mooie nationale parken in de regio. De bekendste parken zijn Parque Nacional Villarrica, Parque Nacional Puyehue en Parque Nacional Vicente Pérez Rosales. Stuk voor stuk pareltjes waar menig natuurliefhebber-hart sneller van gaat kloppen. Van dramatisch ogende groene heuvels tot prachtige meren met op de achtergrond besneeuwde vulkanen.

Magallanes y Antarctica Chilena:

Een van de mooiste en meest onherbergzame regio’s is de regio Magallanes y Antarctica Chilena, beter bekend als Patagonië. Het is de zuidelijkste provincie van het land en heeft een natuurschoon dat je zelden elders tegenkomt. Je vindt er de mooiste fjorden, gletsjers en het wereldberoemde natuurpark Nacional Parque Torres del Paine. Punta Arenas is de hoofdstad van de regio en de stad waar cruiseschepen aanmeren voordat ze naar Vuurland of Antarctica vertrekken.

Atacama:

Atacama in het noorden is een regio waar veel toeristen graag naartoe gaan. Niet omdat er zo ontzettend veel te zien is, maar meer om te genieten van de prachtige mooie uitgestrekte landschappen. Bekende plaatsen als Copiapó en Antofagasta zijn het bezoeken waard, maar de echte hotspot is de woestijnstad San Pedro de Atacama. Gelegen in de droogste woestijn ter wereld ligt een dorpje dat net zo goed het decor had kunnen zijn van een westernfilm. Vanuit hier kun je van alles ondernemen. Rijd met je paard door de woestijn, bezoek de geisers of ga een middagje zandboarden.

Top 4 bezienswaardigheden:

Torres del Paine National Park:

Een van de hoogtepunten van je reis door Chili is een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Deze naam dankt het aan de drie granieten monolieten die de omgeving karakteriseren. Een ander hoogtepunt in het park is de immense Grey gletsjer. Met een bootje vaar je langs de indrukwekkende ijsmassa om vervolgens met een gids over de gletsjer te wandelen. Verken het park per voet, te paard, per catamaran of kajak en laat e verrassen door de pracht en kracht van de natuur.

Osorno volcano:

De Osorno Volcano is een symmetrische vulkaan waarvan de top altijd bedekt is met sneeuw. Hij staat aan de voet van Lake Llanquihué en dat zorgt voor een prachtig plaatje. Terwijl je baantjes trekt in het meer zie je continue deze prachtige reus het landschap domineren. Het geheel heeft wel iets weg van de Fuji-Yama in Japan.

Atacama woestijn:

Helemaal naar het noorden van het land vinden we de Atacama woestijn. Het is de droogste plek op aarde en op sommige plekken heeft het zelfs nog nooit geregend! Bijzonder is dat er dan wel geisers te vinden zijn. Deze liggen op 4000 meter hoogte en zijn daarmee de hoogste ter wereld. Uitvalbasis in de woestijn is het stadje San Pedro de Atacama. Van hier uit worden dagelijks de leukste excursies georganiseerd. Beklim de hoogste zandduinen in de regio en suis naar beneden op een snowboard. Op de achtergrond zie je een aantal van de hoogste vulkanen van Chili.

Valle de la Luna:

Gelegen in het droge gebied van de Atacama woestijn ligt het bijzondere landschap van Valle de la Luna. De zand- en steenformaties zijn zo gevormd door wind en, vroeger, ook door water. Valle de la Luna betekent ‘vallei van de maan’ omdat het door alle kraters iets wegheeft van een maandlandschap. Het lijkt er zelfs zo erg op dat NASA een prototype Mars-rover hier heeft getest. Spectaculair is de zonsondergang hier. Beklim een 100 meter hoge zandduin en ervaar hoe het is om het gehele landschap om je heen rood te zien kleuren.

Valuta:

In Chili betaal je met de Chileense Peso.

Tijdsverschil:

Gedurende de winter is het 4 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer is dit 5 uur.

Boek je vakantie naar Chili op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Chili en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Chili.