Hier vind je het China aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

vakantie China

China: een prachtig vakantieland met een rijke historie

In het verre Azië ligt het zeer veelzijdige China dat een geschiedenis kent van meer dan 6000 jaar. Het is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit land uit zijn voegen barst op het gebied van bezienswaardigheden. Wandel over de Chinese Muur en geniet van de traditionele keuken. Tijdens je vakantie naar China moet je in ieder geval in het culturele hart van het land zijn geweest: Beijing. Met top bezienswaardigheden als De Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede kan je vakantie sowieso niet meer stuk.

 

De meest populaire regio’s in China:

Noord-China/Huabei:

Deze regio in het noorden van China is een van de meest bezochte regio’s in het land. Dit komt omdat hier ook de hoofdstad Beijing (Peking) ligt. De kans is dan ook vrij groot dat je vakantie in China hier begint. Een prachtig begin want het is dé culturele hoofdstad van het land, met bezienswaardigheden als de Chinese Muur en de Verboden Stad. Andere interessante steden die je een goede kijk kunnen geven in de geschiedenis van China zijn Chengde, waar de keizerlijke zomervilla staat, en Tianjin, de stad waar je direct het koloniale verleden binnenstapt. Maar er is meer dan alleen maar steden. Natuur is er ook in overvloed! Van de uitgestrekte steppes in Binnen-Mongolië, tot de prachtige stranden van Beidaihe en Shanhaiguan. Voor een wel heel bijzondere bezienswaardigheid moet je naar de Yuangang-grotten. De door Unesco opgenomen grotten in de werelderfgoedlijst staan vol met vijf meter hoge Boeddhabeelden die uit de rotsen zijn gehakt.

Oost-China/Huadong:

Dat China een groot land is, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Dat blijkt ook maar weer als we kijken naar het oostelijk deel van China. De regio is met name zeer geliefd vanwege het populaire en zakelijk ingestelde Shanghai. Deze stad is het financiële hart van het land en dat zie je dan ook terug in de vele grote en hoge wolkenkrabbers. Alleen de skyline is al een bezoekje aan Shanghai waard. In de regio Huadong vind je ook de heilige berg van China, de Tai Shan. Deze berg wordt jaarlijks door vele pelgrims bezocht. Unesco heeft hem op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Voor prachtige natuur moet je naar de in wolken gehulde Huang Shan, of met andere woorden: ‘Gele Bergen’. Wandel langs 70 meter steile rotswanden de berg op of pak de kabelbaan naar de 1900 meter hoge top. De regio Huadong zit zo vol met bezienswaardigheden dat het onmogelijk is om ze allemaal te benoemen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de steden Shaoxing en Yangzhou zeker niet mogen worden overgeslagen, net als een bezoek aan het Westmeer van Hangzhou.

Zuid-Centraal-China/Zhongnan:

Het zuiden van China, de regio die alles heeft met het bruisende Hong Kong als meest opvallende hotspot. Het is natuurlijk ook gewoon een stad van wereldformaat. De stad hoort officieel wel bij China, maar leeft volgens zijn eigen wetten. Hoewel de stad natuurlijk best modern is, zijn er tal van prachtige bezienswaardigheden te vinden zoals de Tian Tan Boeddha en het Pro Lin-klooster. Reis je iets meer naar het zuidwesten van Hong Kong, dan vind je op het eiland Hainan de prachtige witte zandstranden van Sanya, waar het uiteraard héérlijk vertoeven is. Liefhebbers van natuur worden ongetwijfeld aantrokken en betoverd door de schoonheid van de Yangshuo karstbergen. Je kunt deze prachtige omgeving op verschillende manieren verkennen: te voet, per fiets, kayak of traditioneel bamboevlot. Wij zouden het wel weten!

Top 4 bezienswaardigheden in China:

Chinese Muur:

Een vakantie naar China is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de Chinese Muur. Dit indrukwekkende bouwwerk dat gebouwd werd om China te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, is maar liefst 6000 kilometer lang. Het is ook een van de weinige dingen die door de mens gemaakt zijn die zichtbaar zijn vanuit de ruimte. Dat is dan ook de reden waarom het in 2007 is opgenomen in de lijst van nieuwe wereldwonderen.

Terracotta leger:

Eigenlijk is het helemaal geen leger. Het heeft die naam gekregen nadat archeologen de 9099 terracotta beelden hebben ontdekt. Deze beelden zijn meegegeven als grafgift toen de 1e keizer, Qui Shi Huangi werd begraven. De beelden werden bij toeval ontdekt toen boeren bezig waren met het graven van een waterput. De ‘krijgers’ inclusief strijdwagens hadden als doel de keizer te beschermen tijdens zijn reis naar het hiernamaals.

Yangshuo karstbergen:

De schitterende natuur van de Yangshuo karstbergen mag absoluut niet ontbreken tijdens je reis door China. Het Chinese platteland kenmerkt zich door uitgestrekte akkers en rijstvelden die omgeven zijn door sprookjesachtige karstbergen. Huur een fiets en verken de rijstvelden, of huur een kajak en vaar door dit bijzondere natuurgebied. De leukste manier is misschien wel het huren van een bamboevlot, om zo op een traditionele manier door het landschap te varen.

Verboden Stad:

Vijfhonderd jaar lang was deze stad in een stad (Beijing) afgesloten van het publiek. Hier hebben door de jaren heen 24 keizers gewoond samen met hun onderdanen. Voor anderen was het verboden terrein. Het grote complex met duizenden kamers is tegenwoordig open voor publiek. Het is dan ook echt een must om dit te gaan bekijken tijdens je vakantie in China.

Valuta:

In China betaal je met de Chinese Renminbi.

Tijdsverschil:

Tijdens onze winter is het 7 uur later in Zuid-Centraal-China/Zhongnan. Tijdens de zomer is dit 6 uur.

 

Boek je vakantie naar China op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in China en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar China.