Hier vind je het Cuba aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Cuba

Beleef het kleurrijke Cuba tijdens een zonvakantie!

Cuba is een land met vele gezichten. Door het jarenlange handelsembargo met de Verenigde Staten zijn er veel authentieke goederen bewaard gebleven. Daarnaast is Cuba door het warme klimaat een uitstekende bestemming voor een zonvakantie. Vergeet ook zeker niet om kennis te maken met typische Cubaanse gebruiken en specialiteiten zoals de Cubaanse sigaar en de wereldberoemde Cubaanse rum. Cuba is de bestemming bij uitstek waar cultuur van de steden Havana, Trinidad, Santiago de Cuba en Holguín samenkomen met de prachtige natuur en stranden van Varadero.  

 

De meest populaire steden van Cuba:

Havana:

Havana is de hoofdstad van Cuba welke werd gesticht door de Spanjaarden en is sinds 1607 de hoofdstad van het land. De stad is erg levendig en wordt dan ook gezien als het kloppende hart van Cuba. Havana is opgedeeld in een drietal wijken; Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. In de wijk Havana Vieja, ofwel Oud-Havana, vind je de meeste historische gebouwen en monumenten. In deze wijk lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Centro Havana typeert zich door de verschillende bouwperiodes van de gebouwen. Zowel nieuwe als historische bouwwerken zijn er te vinden. Vedado was lang onbebouwd, maar vandaag de dag domineren de brede lanen met grote huizen het straatbeeld. Daarnaast zijn in Vedado veel politieke gebouwen, winkels, bioscopen, enzovoorts te vinden. Vergeet in de stad ook zeker niet de authentieke auto’s te bewonderen waar Cuba zo bekend om staat. Door het jarenlange handelsembargo met de Verenigde Staten zijn deze wagens bewaard gebleven, wat de stad extra charme en kleur geeft. Om het nachtleven van Havana te verkennen kun je terecht in een van de talloze bars. Grote nachtclubs kent men hier niet maar in de bars kun je ook prima terecht om een dansje te wagen of om te genieten van de wereldberoemde Cubaanse rum.

Varadero:

De bekendste bestemming voor een onbezorgde zonvakantie in Cuba is Varadero. De stad Varadero ligt in het noorden van Cuba en was voorheen vooral in trek bij rijke Cubanen. Vandaag de dag vind je hier talloze hotels en resorts aan een van de mooiste stranden ter wereld. Door de ligging op een schiereiland, zorgt de tropische wind voor heerlijke verkoeling. Daarnaast zorgt de wind ervoor dat Varadero een goede bestemming is voor watersporters. In de omgeving van Varadero is er genoeg te doen en te beleven tijdens je zonvakantie. Je vindt hier barretjes, restaurants en markten die garant staan voor een leuk dagje eropuit. Vergeet tijdens je verblijf ook zeker niet het natuurpark Hicacos Point te bezoeken, hier vind je de ruïnes van La Calavera en natuurlijk het prachtige beschermd natuurgebied.

Trinidad:

Trinidad de Cuba wordt gezien als de mooiste stad van het land. De stad is goed bewaard gebleven en heeft dus haar koloniale karakter behouden. Met name de felgekleurde huizen geven het centrum van de stad veel charme en maken het tot een uiterst fotogenieke locatie. Je zult hier honderden fantastische foto’s kunnen nemen! De autovrije straten en de historische gebouwen geven je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Ondanks het feit dat Trinidad een prachtige stad is, is het totaal niet toeristisch. Start je stadsverkenning vanuit Plaza Mayor, dat is het middelpunt van de stad. Vanuit daar maak je kennis met de smalle straatjes, musea en kleine markten waar je allerhande Cubaanse specialiteiten kunt kopen. Voor een mooi uitzicht moet je naar de toren van museo de la Luncha Contra. Verder is een ritje in de historische stoomtrein naar het slavernijdorpje een echte aanrader. De treinrit alleen is al erg bijzonder. In het dorp maak je kennis met het verleden en kun je vanuit de wachttoren de suikerplantages bekijken.

Santiago de Cuba:

In het zuiden van Cuba vind je Santiago de Cuba welke de tweede stad van Cuba is. De stad typeert zich door de verschillende bouwstijlen zoals barok en neoklassiek. Santiago de Cuba wordt gekenmerkt door de steile straten, koloniale gebouwen met hoge vensters en balkons. In de stad vind je een groot aantal historische gebouwen zoals de eerste kathedraal van Cuba en het eerste gebouw in Amerika. Het kloppende hart van de stad is Parque Céspedes, aan dit park liggen Cathedral de la Asuncion, het gemeentehuis en het huis van Diego Velazquez. De kathedraal werd in het verleden meermaals verwoest maar is steeds weer gerestaureerd en heropgebouwd en is zeker een bezoekje waard. Het huis van Diego Velazquez is een van de oudste huizen van de stad en van Cuba. Het gebouw stamt uit de zeventiende eeuw en herbergt tegenwoordig een museum. Ten noorden van Parque Céspedes vind je het plein ‘Plaza de la Revolucion’. Verder zijn de musea Emilio Bacardi en het Moncada kwartier echte aanraders in Santiago de Cuba. Aan de rand van de stad ligt het kasteel van San Pedro de la Rocca welke sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Kortom, Santiago de Cuba is een erg diverse en culturele bestemming.

Holguín:

Deze stad is een ideale uitvalsbasis om de rest van Cuba te verkennen. Daarnaast valt er ook nog genoeg te zien en ontdekken in het historische Holguín. Holguín is in de loop der jaren steeds populairder geworden onder toeristen. Steeds meer mensen waarderen deze prachtige stad en regio. In het compacte centrum van de stad zelf zijn de Spaanse invloeden goed merkbaar met een grote variëteit aan kerken en kathedralen, met name ‘Iglesia San Jose’ en de ‘Catedral de San Isidoro de Holguín’ zijn leuk om te bezoeken. Verder kun je in de stad verschillende parken bezoeken die als prima uitvalsbasis dienen om de stad te verkennen of om even uit te rusten. Vergeet tijdens je verblijf in Holguín ook zeker niet Lomo de la Cruz te bezoeken. Dit monument is gelegen bovenop een heuvel welke garant staat voor een adembenemend uitzicht. Naast de stad Holguín is er in de gelijknamige regio ook genoeg te beleven. Ontdek de prachtige baaien aan de Costa Verde waar de azuurblauwe zee, witte zandstranden en groene natuur zorgen voor een heerlijk tropisch gevoel. 

Valuta:

Je betaalt in Cuba met de Peso Cubano

Tijdsverschil:

In de zomer is het zeven uur vroeger in Cuba, in de winter is het zes uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Cuba op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Cuba en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond.  Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Cuba.