Hier vind je het Cyprus aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Cyprus

Cyprus een felbegeerd eiland voor een ideale vakantie!

Cyprus ligt in de Middellandse Zee, op ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Turkije en 100 kilometer ten westen van Syrië. Cyprus is altijd een felbegeerd eiland geweest. Dit heeft zeker te maken met de rijkdom aan bodemschatten. Al jarenlang speelt hier een oostwest crisis in klein formaat. Een deel van Cyprus is Grieks en het andere deel, sinds de verovering door de Turken, Turks. Overigens erkent alleen Turkije deze tweedeling. Als toerist hoef je je hier ook niet mee bezig te houden. Geniet maar lekker van de schoonheid van het eiland, de cultuur in de steden en de altijd aanwezige zon. Voor wie geïnteresseerd is in de Griekse mythologie: de godin Aphrodite is hier geboren.

 

De meest populaire steden van Cyprus:

Limasol:

Een belangrijke havenstad op Cyprus is Limasol aan de zuidkust van het eiland en gelegen aan de Baai van Akrotiri. Limasol ligt lekker centraal en van hieruit zijn de hoofdstad Nicosia, Paphos en Larnaca dan ook makkelijk te bereiken met een taxi of bus. Treinen kent Cyprus niet. Er zijn ook regelmatige bootverbindingen met Port Said, Rhodos en Haifa. Overal vind je kleine reisbureautjes waar deze overtochten te boeken zijn. Er is veel te zien in Limasol, maar bezoek in ieder geval de tempel van Apollo Hylates en het archeologisch museum. Ook leuk is het schilderachtige wijndorpje Omodos, waar je nog een heel oude, originele druivenpers kunt bekijken.

Nicosia:

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus. Met zijn ruim 309.000 inwoners is het een stad van formaat. Nicosia ligt aan de rivier de Pedieos. Deze hoofstad is verdeeld. Het noordelijke deel is Turks en het zuidelijke deel Grieks. De grens loopt dwars door de stad en wordt al sinds 1974 onderhouden door de Verenigde Naties. Als je een bezoek brengt aan Nicosia, zul je niet direct steil achteroverslaan door de schoonheid van de stad. Daarvoor is er te veel hoogbouw. Wanneer je niet meteen opgeeft, zul je zien dat ook Nicosia zo zijn charme heeft. Ga maar eens naar het Cyprus-museum. Hier zie je prachtige voorwerpen uit de oudheid. Houd je van iconen? Dan is het Iconen-museum een must, hier worden namelijk meer dan honderd Cypriotische iconen tentoongesteld.

Larnaca:

Voor veel toeristen is Larnaca de eerste kennismaking met Cyprus: zij komen hier via de luchthaven het land binnen. Voor de meeste mensen die landen, zullen er bussen klaar staan die hen naar hun eindbestemming brengen. Toch is Larnaca echt wel bijzonder. Het mooiste is hier de strandpromenade. Hier zijn bars, restaurants en fastfoodketens. Toch is Larnaca niet echt een toeristenstad, maar het is wél een stad met een geschiedenis van ongeveer 3000 jaar. Of je Larnaca een leuke vakantiebestemming vindt, hangt echt van jezelf af. Als je komt voor zon, strand en lekker eten, dan kun je hier prima terecht. Ben je een feestbeest dat in zijn vakantie helemaal los wil gaan? Dan kun je beter kiezen voor Ayia Napa.

Paphos:

Paphos is een van de havensteden op Cyprus en ligt in het zuidwesten van het eiland aan de Middellandse Zee. Paphos is prachtig! De stad heeft een immense archeologische waarde en daarom staat de héle stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Als havenstad heeft Paphos niet veel te betekenen. De meeste scheepvaart gaat via Limasol, maar de marina is wel belangrijk voor plezierjachten. De stad heeft niet alleen geweldige stranden, je bent van hieruit ook zo in het Troödosgebergte. De hoogste berg, met een hoogte van 1952 meter, is hier de Olympus. En dat is een andere Olympus dan die in Griekenland. Je kunt per bus een excursie maken naar het Troödosgebergte en meestal kun je dan ook een bezoek brengen aan het Kykkosklooster en de bron van de Pedieos. Even buiten de stad steekt de rots van Aphrodite uit zee op. Volgens de legendes is zij hier geboren uit de golven van de zee.

Valuta:

Op Cyprus betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Cyprus is het een uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Cyprus op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Cyprus met Mondygo.