Hier vind je het Bremen aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Bremen

Bremen: een vakantie vol cultuur en gezelligheid!

Ontdek de kleinste deelstaat van Duitsland! De Vrije Hanzestad Bremen bestaat uit hoofdstad Bremen en havenstad Bremerhaven. De steden liggen zo’n 60 kilometer van elkaar vandaan en vormen enclaves in de deelstaat Nedersaksen. Toch heeft de deelstaat enkele kenmerken waaraan je meteen Bremen herkent. Zo staat wetenschap centraal in Bremen, in een van de vele musea of science centers die je kunt bezoeken. Ook de scheepsvaart is een belangrijk onderdeel van het echte Bremer cultuurgoed. Met een prachtige haven en nog mooiere boten valt er genoeg te zien! Waai uit langs de kust of ontdek de winkels, restaurants en musea in de stadscentra. In Bremen kan het allemaal!

 

Meest populaire steden van Bremen:

Bremen:

Bremen is een stad vol tradities, wetenschap en historie. De stad ligt aan de rivier de Wezer en staat internationaal bekend als de stad van de ruimtevaart. Dat zorgt ervoor dat er in Bremen talloze musea en science centers zijn waar je je ogen uitkijkt. Niet alleen op het gebied van wetenschap valt er veel te ontdekken: in het Übersee Museum leer je alles over de verschillende culturen op deze planeet. Maar de stad heeft ook een historische charme, die je bijvoorbeeld terugziet in het oude raadhuis uit 1410 en de Bremer Stadsmuzikanten, weggelopen uit een sprookje van de gebroeders Grimm. In het Schnoorviertel staan talloze oude huizen, en je kunt er heerlijk eten en drinken in gezellige cafés. Het hele jaar door is er in Bremen van alles te beleven. Van romantische kerstmarkten tot de traditionele Freimarkt. Wil je lekker een dagje winkelen, dan moet je in de Obernstrasse en de Hutfilterstrasse zijn, waar je een uitgebreid winkelaanbod vindt. Bremen heeft dus voor ieder wat wils!

Bremerhaven:

De tweede stad van de deelstaat Bremen is Bremerhaven. De naam zegt het al, dit is een stad met een belangrijke haven. Het is de op één na grootste haven van Duitsland, en de stad kent dan ook veel bezienswaardigheden en attracties die hiernaar verwijzen. Daarnaast is de stad, net zoals Bremen, een centrum van wetenschap en kennis. Dit zie je terug in de verschillende musea, zoals in het Klimahaus of het Deutsche Auswandererhaus. In de haven kijk je je ogen uit tijdens een indrukwekkende rondleiding. Daarnaast is er genoeg te winkelen en te eten in deze gezellige stad. Een lekker visgerecht mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Top 4 bezienswaardigheden:

Fallturm:

In Bremen zie je vanaf veel punten een indrukwekkend hoge toren, die zo bij een prachtig kasteel zou kunnen horen. Maar vergis je niet, er is niets historisch of romantisch aan deze toren! De Fallturm is namelijk onderdeel van Centrum voor Toegepaste Ruimte Technologie, dat hoort bij de universiteit van Bremen. Het is een van de pronkstukken van de stad, die zo belangrijk is voor de ruimtevaart. In de 146 meter hoge toren worden regelmatig experimenten gedaan met zwaartekracht. Liefhebbers van wetenschap en ruimtevaart moeten dan ook zeker deze toren bezoeken!

De Böttcherstraße:

Bezoek de Böttcherstraße, een straatje in Bremen dat wereldberoemd is vanwege de gekke architectuur! Wanneer je het gigantische gouden reliëf van de Lichtbringer passeert, kom je terecht in deze markante straat. De huizen en gebouwen zijn allemaal in verschillende stijlen uit verschillende tijdperken. Je kijk je ogen dus uit! De straat is als het ware een groot architectonisch kunstwerk geworden. Je vindt er diverse musea waar ook kunst centraal staat. Daarnaast is het ook een gezellige straat, met diverse leuke winkels en eetgelegenheden. Maar eigenlijk is de Böttcherstraße een bezienswaardigheid op zich!

Zoo am Meer:

In Bremerhaven speelt de zee een belangrijke rol, zo ook in de plaatselijke dierentuin! In de Zoo am Meer, letterlijk de dierentuin aan zee, kijk je je ogen uit. Het landschap met rotsen is kunstmatig aangelegd om de diersoorten een zo mooi en fijn mogelijk verblijf te geven. Je vindt in deze dierentuin geen leeuwen of apen! Alleen dieren die in het noorden leven, hebben een plekje in de Zoo am Meer. Denk aan pinguïns, ijsberen en de grappige zeeleeuwen. Ook zijn er diverse aquaria in de dierentuin met de meest bijzondere vissen. De dierentuin is het hele jaar door geopend!

Loschenturm:

De Loschenturm, de vuurtoren van Bremerhaven, is een uniek gebouw. Deze oude toren is de oudste vuurtoren in Duitsland die nog daadwerkelijk in gebruik is. Daarnaast is het mooie gebouw ook kenmerkend voor Bremerhaven, waar de scheepsvaart natuurlijk erg belangrijk is. De toren is al in 1853 gebouwd maar houdt nog steeds stand en doet zijn werk.

Top 4 wat te doen:

HafenBus:

Ontelbaar veel auto’s, kisten vol vers fruit van over de hele wereld, koffie, bier en nog talloze andere producten. Het wordt allemaal doorgevoerd in het belangrijke havengebied van Bremerhaven. Wil je dit indrukwekkende gebied verkennen en er nog meer over weten, maak dan een tour met de HafenBus. Je komt door de stad en passeert belangrijke musea en attracties. En natuurlijk kom je ook in de haven zelf, waar je de drukte en techniek van dichtbij kunt zien. Van grote vrachtschepen tot luxe cruiseschepen, je ziet het allemaal tijdens een tour met de HafenBus!

Klimahaus Bremerhaven 8° Ost:

Wist je dat je in Bremerhaven een volledige wereldreis kunt maken? Ontdek de hitte van de Afrikaanse woestijnen, de kou van Antartica en het regenwoud van Brazilië. In het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost verken je alle klimaatzones van de aarde. In minder dan twee uur bezoek je vijf continenten en leer je alles over wat te natuur teweeg brengt op deze plaatsen. Zowel land als de wondere onderwaterwereld komt aan bod. Een onvergetelijke ervaring en dat in Bremerhaven!

Fishery Harbor:

Zowel de haven als de visserij is in Bremerhaven erg belangrijk. Wanneer je in Bremerhaven bent moet je dan ook zeker een bezoek brengen aan de zogenaamde Fishery Harbor. In deze buurt vind je de beste restaurants waar je de lekkerste vis kunt eten, leuke winkels en bezienswaardigheden. Je ziet hier hoe de verse vis verhandeld en bereid wordt. De lokale bevolking komt hier maar al te graag lekkere vis kopen, dus dat geeft wel aan hoe goed die is!

Ontspannen in park Speckenbüttel:

Een groene oase in de stad Bremerhaven. In park Speckenbüttel kun je naast heerlijk wandelen door het groen ook écht ontspannen in het wellness park! Kinderen daarentegen kunnen hun energie kwijt in de speeltuin, terwijl jij een rustgevende tour maakt. In het park is ook een klein maar zeer mooi kasteel, het Castle of Willows. Daarnaast herbergt het park een openlucht museum, met een bakkershuisje en rookhuis uit de 17e eeuw. Ook een perfect nagebootst boerenhuis uit die tijd is in het openlucht museum te vinden. Hierin vind je ook nog authentieke voorwerpen en een oude windmolen!

Valuta:

Je betaalt in Bremen (Duitsland) met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland

Boek je vakantie naar Bremen op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Bremen met Mondygo.