Hier vind je het Egypte aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Egypte

Egypte voor geweldige vakanties boven én onder water!

Egypte is een staat in het noordoosten van Afrika. Ook het schiereiland Sinaï hoort bij Egypte. Het land ligt ingeklemd tussen de Middellandse Zee, Israël, de Rode Zee, Soedan en Libië. Egypte is onmetelijk groot, ruim een miljoen vierkante kilometer. De ruim 85 miljoen bewoners wonen nagenoeg allemaal in de Nijldelta en dat terwijl de Nijl maar een procent of vijf van de totale oppervlakte beslaat. Langs de Nijl vind je ook de grote steden als Caïro en Alexandrië. De rest van het land bestaat voornamelijk uit woestijnen.

 

Duiken en snorkelen in Egypte:

Steeds meer mensen kiezen voor Egypte wanneer zij willen snorkelen en duiken. Geen wonder ook: de onderwaterwereld van de Rode Zee geldt als een van de mooiste ter wereld. Je ziet hier de prachtigste koraalriffen en vissen die weggezwommen lijken te zijn van kindertekeningen, zo kleurrijk. Voor wie wil duiken, is er van alles mogelijk. Er zijn prachtige resorts die een goede uitvalsbasis bieden voor je duiksport. Maar ook tenten en safariboten, liveaboards. Liveaboards zijn boten die speciaal voor de duiksport zijn ingericht. Denk je nou dat het een primitief gedoetje is daar aan boord? Mis! De hutten hebben eigen badkamers en er is airco aan boord. Op de boten zitten ook gediplomeerde gidsen die zich verantwoordelijk voelen voor het slagen van jouw vakantie. Je bent dus in goede handen. Let er wel op dat deze duiksafari’s vaak wat meer duikervaring vereisen. Vraag hiernaar voor je boekt.

Meest populaire duikgebieden:

Hurghada:

De stad Hurghada is gesticht in het begin van de 20e eeuw en sinds de jaren ’80 heeft de stad een enorme uitbreiding doorgemaakt door Arabische, Europese en Amerikaanse investeerders die er een van de topbadplaatsen aan de Rode Zee van wilden maken. Door de wereldwijde reclamecampagne ‘The Red Sea Riviera, where the sun shines all year around’ won het toerisme meer en meer aan populariteit. Het strand van Hurghada beslaat maar liefst 35 kilometer. Volop gelegenheid om te duiken en te snorkelen. Je kunt hier onder begeleiding van uitstekende instructeurs je internationale duikbrevet halen.

Sharm-el-Sheikh:

Sharm-el-Sheikh ligt op het schiereiland Sinaï aan de monding van de Golf van Akaba. Ook deze stad is een toeristische trekpleister van formaat! Het kalme en heldere water nodigt de bezoekers uit om te duiken. Ben je niet zo ervaren? Geen nood! Er zijn genoeg duikinstructeurs die je helpen bij het halen van een internationaal duikbrevet. Veel mensen herinneren zich nog de aanvallen van haaien in 2010. Daarbij werd een vrouw gedood en vier andere mensen raakten gewond. Vermoedelijk had die agressie van de haaien te maken met illegaal in zee gedumpte kadavers. De kans dat je nu nog haaien tegenkomt tijdens het duiken of snorkelen is uiterst klein.

Als je dan toch in Sharm-el-Sheikh bent, moet je eigenlijk ook de berg Sinaï beklimmen. Niet alleen omdat Mozes hier, volgens overlevering, de Tien Geboden ontving, maar meer vanwege het grandioze uitzicht. Je kunt te voet naar boven, maar ook op een kameel. En als je er dan toch bent: het Catharinaklooster is een bezoek meer dan waard.

Dahab:

Dahab is minder toeristisch dan Hurghada en Sharm-el-Sheikh, maar heeft als het om duiken en snorkelen gaat net zo veel te bieden. Dahab, de naam betekent ‘goud’ en verwijst naar de gele stranden, is tijdens de bezetting van de Sinaïwoestijn gesticht door Israëliërs. In die tijd was het een geliefde bestemming voor de Israëlische jeugd. In de jaren ’70 was Dahab een verzamelplaats voor hippies uit de hele wereld.

Top 2 bezienswaardigheden:

Hoe leuk het duiken en snorkelen ook is, als je in Egypte bent moet je toch ook een bezoek brengen aan Luxor of Caïro. Dat kan ook makkelijk! Er zijn redelijk geprijsde excursies met bussen en lokale vluchten.

Geschiedenis:

De geschiedenis van Egypte is bijna even oud als de mensheid. Het oude Egypte was een van de vroegste wereldbeschavingen en daar is nog heel wat van terug te zien: de piramides van Gizeh, de archeologische sites in Luxor en de schatten in het Nationaal Museum in Caïro om maar een paar voorbeelden te geven.

Maar behalve de souvenirs uit de oudheid heeft Egypte nog veel meer te bieden

Valuta:

In Egypte betaal je met Egyptische ponden.

Tijdsverschil:

Egypte kent een zomer- en wintertijd. Gedurende de zomer is het een uur later dan in Nederland. In de wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.

Boek je zonvakantie naar Egypte op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Egypte en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Egypte.