Hier vind je het Estland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Estland

Geniet van een natuurrijke vakantie in mooi Estland!

Voor prachtige, uitgestrekte landschappen en historische gebouwen moet je absoluut in Estland zijn. Dit kleine, dunbevolkte land, gelegen in Noordoost-Europa, is de ideale plek om op adem te komen tijdens je vakantie. Proef de sfeer van de hoofdstad Talinn, met de vele gotische bouwwerken en kerken, de typische bruine cafés, maar geniet hier net zo fijn van winkels van bekende Noorse modemerken en gezellige winkelstraten. De temperatuur van het land is het hele jaar door redelijk laag, maar dit draagt absoluut bij aan de landschappen en uitzichten van Estland, die je, vooral wanneer ze bedekt zijn met sneeuw, zullen betoveren.

 

De meest populaire steden van Estland:

Tallinn:

De hoofdstad van Estland is klein, knus, oud en gezellig. Alles in Tallinn ligt op loopafstand, hetgeen het erg makkelijk maakt om binnen korte tijd de stad helemaal te verkennen. Wat je op je verkenningstocht zoal tegen zou kunnen komen is het stadsmuseum, een openluchtmuseum, een dierentuin en het Kardriorgpark. Allemaal plekken die ook erg toegankelijk en leuk zijn om met kinderen naartoe te gaan. Zelfs het strand is niet ver vanuit Tallinn, zo kun je naar Pirita om uit te waaien aan de kust.

Tartu:

De tweede stad van Estland is Tartu, een typische studentenstad waar het lekker uitgaan is. Er zijn veel verschillende gezellige pubs en restaurants te vinden, waar je bovendien voor weinig geld kunt eten en drinken. Ook heeft de stad een rijke historie, te zien aan de ruïnes van kerken, en belangrijke en imponerende historische gebouwen. Ook aan natuur is er geen gebrek in Tartu, in het centrum zijn verschillende mooie parken te vinden, waar het vooral ’s zomers goed toeven is.

Narva:

Dichtbij de grens tussen Estland en Rusland vind je de stad Narva. Het enige dat Narva scheidt van Rusland is de Narvarivier, en dat merk je wanneer je door de stad loopt. Er is veel imponerende architectuur uit de Sovjettijd te zien, en veel inwoners spreken Russisch. Historisch gezien is er dan ook veel interessants te bekijken in Narva. Ook heb je hier het Hermann Fort, een van de best bewaarde kastelen in Estland, met daarin ook een stadsmuseum.

Top 3 bezienswaardigheden:

The Dark Garden:

Het oudste park in Narva is The Dark Garden en zeker een bezoekje waard wanneer je in de stad bent. Het park is gebouwd op een oude verdedigingsmuur, nadat men halverwege de negentiende eeuw niet wist wat te doen met deze muren. Vanaf het park heb je dan ook een mooi uitzicht over de Narvarivier en kijk je zo de grens over, Rusland in.

Stadhuis Narva:

Voor wie van historische gebouwen houdt, is het stadhuis van Narva absoluut een kijkje waard. Het stadhuis is gebouwd in de 17e eeuw, op bevel van de Zweedse Koning Karel XI. De donkere klokkentoren van het gebouw valt erg op dankzij het contrast met de rest van het gebouw. In het stadhuis is tegenwoordig een interessant museum te vinden.

Valaste Waterval:

De Valaste Waterval is de hoogste en indrukwekkendste waterval van heel Estland, gelegen tussen Ontika en Valaste in het noordoosten van het land. Met een hoogte van bijna 26 meter is de Valaste Waterval het hele jaar door mooi om te zien, maar vooral in de winter, bij strenge vorst, moet je deze plek gezien hebben. Dan wordt er door de vorst een bijzonder ijssculptuur gevormd en is de schoonheid van de waterval bevroren in een moment, dat vanaf een speciaal platform bovendien makkelijk is om te fotograferen.

Top 3 wat te doen:

Zwemmen bij het heilige meer van Otepää:

In de zomermaanden kun je bij het heilige meer van Otepää uitstekend genieten van het, voor Estlandse begrippen, warme water. De plek is populair om te zwemmen, maar ook voor ontspanning, want er ligt een groot zandstrand bij met verschillende barretjes en een gezellige pier.

Mõniste Vabaõhumuuseum:

In dit openluchtmuseum, dat het oudste van Estland is, kun je zien hoe het leven in Estland er vroeger uitzag, met interactieve tentoonstellingen en themadagen die leuk zijn voor jong en oud. 

Vissen bij Verijärv:

Verijärv betekent bloedmeer, maar ondanks de lugubere naam is dit een prachtige plek, tussen de heuvels van Estland. Het meer is de ideale plek om te vissen, want het zit vol met snoek en baarzen.

De Estlandse keuken:

Historisch gezien heeft Estland een turbulent verleden, het land is in handen geweest van veel verschillende nationaliteiten. Dat merk je dan ook aan de keuken, want deze is vaak eenvoudig, maar toch gevarieerd. Wanneer je echte traditionele gerechten uit de Estlandse keuken wilt proeven kom je uit op gemarineerde paling, zuurkool, varkensvlees of bloedworst. Uit eten gaan in Estland kan erg goedkoop, dus je kunt er veel ontdekken!

Belangrijke Informatie:

- Voltage: het voltage in Estland is hetzelfde als in Nederland.

- Kraanwater: het kraanwater in Estland kun je gewoon drinken.

Valuta:

In Estland betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

In Estland is het 1 uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Estland op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Estland en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Estland.