Hier vind je het Finland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Finland

Een vakantie vol natuur en geschiedenis in Finland!

Finland, een land waar je prachtig vakantie kunt vieren. In het noorden geniet je van ongerepte natuur. Het land telt tienduizenden meren en talloze eilanden, maar ook bergen en uitgestrekte sneeuwlandschappen. Kom helemaal tot rust in de prachtige omgeving of maak juist een spannende sneeuwsafari met een snelle sneeuwscooter. Ook de Finse steden bieden volop vertier. Helsinki is een fantastische bestemming voor een stedentrip. Oude Finse dorpjes hebben daarentegen weer nog middeleeuwse monumenten zoals kastelen en burchten en zijn dus ook het bezoeken waard. Kortom: Finland is verrassend divers en staat garant voor een onvergetelijke vakantie.

 

De meest populaire steden van Finland:

Helsinki:

De hoofdstad van Finland is het bruisende Helsinki, met zijn prachtige ligging aan de Baltische Zee is dit een ideale bestemming voor een leuke stedentrip. Helsinki is een interessante combinatie van het moderne Scandinavië en historische monumenten. Zo staat er de Uspenski-kathedraal, die al uit 1868 stamt. Maar de stad staat ook vol met grote winkelcentra. Verder vind je in Helsinki een grote dierentuin en talloze restaurants en musea voor dagenlang vertier.

Turku:

De oudste stad van Finland is Turku. Deze historische stad heeft veel te bieden voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het museum Aboa Vetus & Ars Nova, waar je eeuwenoude kunstschatten kunt bewonderen. Het kloppend hart van de stad is de beroemde markt. Kooplieden bieden hier de leukste en ook lekkerste producten aan. Bijvoorbeeld de Oostzee-haring, een echte specialiteit. Ook de kathedraal van Turku, de Tuomiokirkko, is het bezoeken waard. Deze gigantische gotische kerk doet tegenwoordig ook dienst als concerthal. Er is dus genoeg te ontdekken in het prachtige oude Turku.

Tampere:

Gelegen tussen talloze meren ligt de stad Tampere. Dat maakt het een geliefde bestemming voor mensen die van varen houden. Maar de stad heeft meer te bieden. Zo is er een groot pretpark en zijn er talloze culturele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, oude textielfabrieken en een groot openluchttheater. Daarnaast staat Tampere bekend als een van de belangrijkste steden voor de kunst in Finland. Kunstliefhebbers kunnen dan ook hun ogen uitkijken in de vele musea. Tampere is ook een studentenstad, waardoor er genoeg vertier te vinden is op het gebied van uitgaan, lekker eten en drinken.

Top 4 bezienswaardigheden:

Middeleeuwse kastelen:

Naast een prachtige natuur heeft Finland ook een rijke geschiedenis, waar nog veel van te bewonderen valt. Zo vind je in het land diverse middeleeuwse kastelen en houten kerken. Bijvoorbeeld in Turku, maar ook vlakbij Savonlinna, waar op een eiland een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen staat. Een leuke bezienswaardigheid in de mooie Finse natuur.

Korkeasaari Zoo:

Een van de populairste attracties in Finland is Korkeasaari Zoo in Helsinki. Deze prachtige dierentuin opende in 1889 zijn deuren en is sindsdien een van de mooiste dierentuinen van Europa. Korkeasaari Zoo geeft diersoorten die met uitsterven worden bedreigd een prachtige plek om te leven. Ook pooldieren wonen in deze dierentuin. Extra leuk: Korkeasaari ligt op een eiland en is gewoon met een brug, maar ook met een boot te bereiken.

Noorderlicht:

Wanneer je in februari, maart, september of oktober Finland bezoekt, heb je een grote kans om het Noorderlicht te zien. Tijdens een heldere nacht kleurt de lucht in sprookjesachtige kleuren. Dit kleurenspel aanschouwen is een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld en een onvergetelijke ervaring.

Het merenstelsel van Saimaa:

Naast eilanden heeft Finland ook talloze meren. Natuurliefhebbers moeten dan ook zeker een bezoekje brengen aan het Saimaa Merengebied in Karelië. In de omgeving kun je prachtig wandelen door het waterlandschap. Watervallen, historische dorpjes en oude boten maken het landschap nog diverser. Een prachtige bestemming, het hele jaar door.

Top 4 wat te doen:

Sneeuwsafari:

In de besneeuwde gebieden van Finland kun je talloze leuke sneeuwsafari’s maken. Bijvoorbeeld op een arrenslee, die voortgetrokken wordt door rendieren die leven op een rendierfarm. Houd je van wat meer snelheid? Je kunt ook met een sneeuwscooter het witte landschap doorkruisen. Helemaal idyllisch zijn de sledetochten met husky’s, die je onvermoeibaar door de sneeuw trekken. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

Kanovaren door de natuur:

Finland is ook een leuke bestemming voor een actieve vakantie. Wil je de prachtige natuur combineren met een sportieve activiteit, ga dan zeker een keertje kanovaren in een van de vele merengebieden. Beschut door hoge bomen peddel je langs rotsen en bossen. Wanneer je geluk hebt, kom je onderweg misschien zelfs een bever tegen.

Fietsvakantie:

Finland telt vele eilandjes. Een leuke en sportieve manier om deze te ontdekken, is eilandhoppen met de fiets. Maak een mooie fietsvakantie en ontdek bijvoorbeeld de Ålandeilanden. Over het water varend kun je even uitrusten en uitwaaien. Al fietsend over de eilanden ontdek je de prachtige natuur.

Santapark:

Een van de vreemdste maar tegelijkertijd leukste attracties in Finland: Santapark. Gelegen op de poolcirkel vind je dit pretpark dat volledig in het teken staat van de Kerstman. Kinderen, en ook volwassenen, vermaken zich hier in het wereldje van de Kerstman. Je leert alles over hem en mag een kijkje nemen in het postkantoor, waar al zijn brieven binnenkomen. Een unieke attractie, die vooral erg leuk is voor gezinnen met kinderen.

De Finse keuken:

De Finnen halen veel van hun eten uit de natuur, die veel te bieden heeft. De Finse keuken heeft zowel Scandinavische als Russische invloeden. Vis staat vaak op het menu, maar ook rendier of eland wordt vaak heerlijk bereid. De Finse gekookte ham is een echte delicatesse. Qua alcohol drinken de Finnen graag wodka en bessenlikeuren.

Tijdsverschil:

In Finland is het een uur later dan in Nederland.

Valuta:

In Finland betaal je met de euro.

Boek je vakantie naar Finland op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Finland met Mondygo.