Hier vind je het Lapland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Lapland

Ontdek de wildernis tijdens je vakantie in Fins Lapland

Wie naar Lapland komt, komt niet voor musea of pittoreske kerkjes en dorpjes. Nee, Fins Lapland staat garant voor ongerepte natuur waar de mens eigenlijk niets te zoeken heeft. In de winter kan het er wel -40 worden, terwijl in de zomer de temperatuur weer boven de 30 graden kan zijn. Maak schitterende huskytochten door de wildernis, bezoek de woonplaats van de kerstman of trotseer wilde rivieren met een raft. Ga je in de zomer op vakantie naar Lapland? Neem maar een slaapmasker mee want de zon gaat dan nooit onder. Kom je in de winter? Hou dan je ogen open en kijk of je het schitterende noorderlicht kunt zien.

 

De meest populaire steden in Fins Lapland:

Rovaniemi:

De regiohoofdstad van Finland is Rovaniemi. Een stad die je tijdens je reis door Lapland absoluut niet mag missen. Niet alleen omdat aan de rand van de stad het dorp van de kerstman ligt, maar ook vanwege zijn unieke ligging. Het ligt ongeveer op de rand van de poolcirkel en in de winter kun je hier in de buurt prima skiën. Veel toeristen zien deze stad als de poort naar de echte wildernis van Lapland. Vanuit Rovaniemi is het ook mogelijk om sneeuwscooters te huren en mooie tochten door de omgeving te maken. En ben je met kinderen op vakantie in Lapland? Dan móet je naar Santa Park. Dit is een pretpark waar de kinderen de kerstman en zijn helpers kunnen ontmoeten en een ritje kunnen maken in de échte slee van de kerstman.

Inari:

Deze stad is officieel het noordelijkste vakantieoord van Europa. Het ligt maar liefst 320 kilometer boven de poolcirkel! Neem je slaapmasker dus maar mee als je een beetje wilt slapen in de zomer. Het dorp zelf is niet heel groot maar is wel een goede uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Het ligt namelijk aan de rand van het Urko Kekkonen National Park. Met een beetje geluk kun je zelfs goud vinden! En wanneer het gaat winteren en er een laagje van het witte goud over het landschap is uitgestrooid, maken de wandelpaden plaats voor langlaufers en skiërs.

Top 3 wat te zien:

Santa Clause Village:

Vooral wanneer je met kinderen op vakantie naar Lapland gaat is een bezoekje aan het dorp van de kerstman natuurlijk een must. Dat ligt aan de rand van het plaatsje Rovaniemi. Het maakt dan ook niet uit of je hier in de zomer of in de winter naartoe gaat, de kerstsfeer voel je hier het hele jaar door. Het is zelfs mogelijk om een ansichtkaart te versturen met een stempel van de kerstman!

Noorderlicht:

Een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde is het noorderlicht. Op verschillende plaatsen in het noorden van Fins Lapland kun je gedurende de winter dit prachtige groenige licht aanschouwen. Het licht wordt veroorzaakt doordat elektrisch geladen deeltjes in het magnetisch veld van de aarde terechtkomen. Eigenlijk maakt het niet uit hoe het wordt veroorzaakt, want wanneer je er naar kijkt lijkt het net of je in een sprookjeswereld beland bent.

Kemi SnowCastle:

Op de grens met Zweden ligt het plaatjes Kemi. Ieder jaar gedurende de wintermaanden wordt hier weer met man en macht een echt sneeuwkasteel gebouwd. Het is zelfs het grootste sneeuwkasteel ter wereld. Muren van wel 10 meter hoog zijn en 1000 meter lang! Het kasteel is dus immens groot. Het is zelfs mogelijk om er te blijven slapen, te trouwen of te dineren. Al met al zeker een bezoek waard. Je moet echter wel in de wintermaanden in Lapland zijn om het te kunnen zien.

Top 4 wat te doen:

Tocht met sledehond of rendier:

Wat is er nou meer winters dan een tocht door de wildernis te maken met een sledehond of rendier? Kies je voor de rendieren dan kun je lekker onderuit zakken in een arrenslee. Ga je met de goedgetrainde husky’s op pad dan blijf je op de slee staan. Terwijl de dieren het meeste werk verrichten, kun jij genieten van een sprookjesachtig landschap.

Wintersport in Lapland:

Waar iedereen gedurende de winter richting Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland reist, is een wintersport in Finland net zo leuk. Okay, de après-ski is hier natuurlijk niet zoals in de Alpen, maar de skigebieden mogen er absoluut wezen. Het skigebied Levi in het plaatsje Kittilä is het grootste en bekendste skigebied van Finland. Qua ligging hoef je je natuurlijk niet af te vragen of het er sneeuwzeker is, want dat is het!

Verken Pallas-Yllästunturi National Park:

Het Pallas-Yllästunturi National Park is het op drie na grootste park van Finland en het is dé plek voor wandelaars. Er liggen meer dan 350 kilometer aan wandelpaden op je te wachten die door de mooiste ‘fells’ (dorre open mossige vlakten) lopen. Men zegt dat de lucht hier het zuiverst is van heel Europa. En kom je in de winter naar Lapland? Dan kun je in het Pallas-Yllästunturi National Park terecht om te langlaufen en te skiën.

Raften:

Op de grens van Zweden en Lapland kun je in de zomer fantastisch raften. Dit doe je op de Kitkajoki-rivier in het Oulanka Nationaal Park. De rivier biedt een goede afwisselingen tussen snel water, watervallen en rustige stukjes zodat je ook eens goed naar de omgeving kunt kijken. De kans is groot dat je een eland ziet, want die zijn vaak aan de waterrand te vinden.

Valuta:

In Finland betaal je met de euro’s.

Tijdsverschil:

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

 

Boek je vakantie naar Fins Lapland op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Fins Lapland en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Fins Lapland.