Hier vind je het Basse-Normandie aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Basse-Normandie

Basse-Normandië, voor een vakantie vol historie!

In het noordwesten van Frankrijk vind je de regio Basse-Normandië, bekend om de landingsstranden waar in 1944 de geallieerden landden. Deze regio bestaat uit de drie departementen: Calvados, Orne en Manche. Basse-Normandië ligt aan de Atlantische kust, waaraan je ook het prachtige Mont-Saint-Michel zult vinden, het populaire plaatsje op een rots in de oceaan. Maar ook in de rest van de regio vind je mooie toeristische trekpleisters, vol historische en culturele hoogtepunten en een prachtige natuur.

 

De meest populaire plaatsen van Basse-Normandië:

Caen:

De hoofdstad van Basse-Normandië is Caen, een stad gelegen aan de rivier de Orne, met een rijke historie. Zo vind je in Caen het kasteel van Caen, een kasteel gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar. In het kasteel zelf vind je drie van de belangrijkste musea van de stad: het Musée des Beaux-Arts, de Salle d'Échiquier en het Musée de Normandie. Ook buiten de muren van het kasteel kun je genieten van de historische waarde van deze stad. Zo vind je er een mannenklooster, een vrouwenklooster en het Memorial van Caen. Ook kun je hier heerlijk ronddwalen door de vele oude pittoreske straatjes, met vaak nog bijzondere oude bouwwerken, die ondanks de oorlog erg goed bewaard zijn gebleven.

Honfleur:

Een van de meest geliefde plaatsen van Basse-Normandië is het charmante havenstadje Honfleur, gelegen aan de monding van de rivier de Seine. Honfleur heeft een typisch pittoresk en historisch vissershaventje, waaromheen tal van restaurantjes en mooie vakwerkhuizen te vinden zijn. In de vele restaurantjes kun je heerlijk genieten van Normandische specialiteiten en in de straatjes van het stadje vind je tal van winkeltjes met toeristische snuisterijen. De stad is tijdens de oorlog grotendeels gespaard gebleven, waardoor er nog vele historische bouwwerken te vinden zijn, waardoor de stad zijn charmante uitstraling heeft behouden.

Bayeux:

In het westen van de regio Basse-Normandië vind je Bayeux, een kleine stad met veel historische en culturele hoogtepunten. Zo staat de stad bekend om het tapijt van Bayeux. Op dit zeventig meter lange tapijt, gemaakt in de 11e eeuw, is afgebeeld hoe Willem de Veroveraar Engeland binnenviel. De stad zelf is ook al erg oud, maar bijzonder goed bewaard gebleven. De historische waarde is te zien en te voelen wanneer je door de oude straten loopt. Zo kom je er een gotische kerk tegen die stamt uit de 12e eeuw. In het historisch centrum kun je plaatsnemen in een van de vele gezellige restaurants en de sfeer van de stad ook daadwerkelijk proeven!

Top 5 bezienswaardigheden en wat te doen:

De landingsstranden van Normandië:

Bijzondere historische bezienswaardigheden in Frankrijk zijn de landingsstranden van Normandie en de daarbij horende monumenten en militaire begraafplaatsen. De landingsstranden Omaha Beach, Gold Beach en Utah Beach speelden een cruciale rol in het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de buurt van de stranden vind je ook nog verschillende originele Duitse bunkers en achter de stranden liggen de uitgestrekte begraafplaatsen waar veel van de soldaten die hier omkwamen begraven liggen, hetgeen voor een indrukwekkend beeld zorgt.

Mont Saint Michel:

Het kleine, rotsachtige eilandje Mont Saint-Michel is gelegen aan de kust van Normandie en is een van de populairste toeristische locaties van het land en staat bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bovenop het eiland staat de middeleeuwse abdij La Merveille, bekroond met een beeld van de heilige Michael. Wanneer je vanaf de kust op het juiste moment naar dit eiland kijkt, lijkt het te zweven boven het water. In de zomer is het bij laagwater mogelijk om te lopen naar het eiland, maar het is ook bereikbaar via een brug. Auto’s kom je niet tegen in de straatjes van het eiland, want het is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Suisse Normande:

Het gebied Suisse Normande is nog relatief onbekend bij toeristen, maar wel een pareltje van de regio. Suisse Normande is een gebied vol heuvels, landerijen, boerengehuchten en bossen, met hier en daar een eeuwenoud kerkje. Met een heerlijke wandeling, fiets- of kanotocht door dit gebied waan je je direct in een andere eeuw, ver weg van de drukke bewoonde wereld.

Het tapijt van Bayeux:

Een van de meest bekende historische erfstukken in de regio is het tapijt van Bayeux, een borduurwerk van maar liefst 70 meter lang. Het stamt uit de 11e eeuw. Op het tapijt is de slag van Hastings weergegeven, die in 1066 plaatsvond. Dit tapijt trekt nog altijd vele bezoekers die het verhaal van de slag voor hun eigen ogen willen zien, op een bijzondere manier.

De Basse-Normandische keuken:

Basse-Normandie heeft een geheel eigen keuken met heerlijke gerechten en smaken. In kustplaatsen kun je uiteraard vooral genieten van producten die afkomstig zijn uit de zee, zoals fruit de mer, mosselen en de zeer populaire Normandische oester. Ook crêpes zijn erg geliefd in deze regio. Je kunt hierbij vaak kiezen tussen een zoete variant, de echte crêpe, of de hartige galette. De kazen die in deze regio gemaakt worden zijn ook niet de minste, denk bijvoorbeeld aan de Pont l’Evêque, de Camembert en de Livarot. Wat betreft drank is niet wijn kenmerkend voor Basse-Normandie, maar de cider en calvados, gemaakt van appels uit de regio zelf. Voor de zoetekouwen is er ook nog een speciaal soort snoep dat gemaakt wordt met heerlijk zoute karamelboter.

Belangrijke informatie:

Voltage: Het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater:

Het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Basse-Normandie op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Basse-Normandie en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Basse-Normandie.