Hier vind je het Corsica aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Corsica

Bezoek het eiland Corsica voor een droomvakantie!

Voor een échte droomvakantie op een prachtig eiland in de Middellandse zee, moet je op Corsica zijn! Dit Franse eiland met mooie, gevarieerde landschappen, paradijselijke stranden en betoverende steden is de ideale plek om te genieten van je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld Ajaccio, de stad waar Napoleon vandaan kwam en vele sporen naliet, of Calvi, een havenstadje met een heerlijk strand! Ook een bezoekje aan een van de prachtige natuurreservaten van de regio is zeker de moeite waard. Historie, natuur, ontspanning en luxe: Corsica geeft je alles wat je wilt.

 

De meeste populaire steden van Corsica:

Ajaccio:

Ajaccio staat ook wel bekend als de stad van Napoleon. In het Maison Bonaparte aan de Rue Saint-Charles werd in 1769 Napoleon geboren. Het huis, dat nu een museum is, vormt hiermee meteen een van de meest interessante bezienswaardigheden van de stad, naast de galerij die ook gewijd is aan het leven van Napoleon. Ook de rest van de stad biedt genoeg interessants, zo kun je in het oude stadsdeel dwalen door pittoreske straatjes en de 16e-eeuwse Notre-Dame de la Miséricorde bewonderen. In het midden van de stad vind je Place de Gaulle, een bruisend plein met daarop een imponerend standbeeld van Napoleon.

Bastia:

Voor kunst en historie moet je in havenstad Bastia zijn, de voormalige hoofdstad van Corsica. In het hart van de stad vind je Place Saint-Nicolas, een levendig en bovendien mooi plein, omringd door palmbomen. Ook heeft de stad een charmante oude haven en een oud stadsdeel, dat vroeger een vissersdorpje was, maar waar je nu heerlijk rustig kunt rondwandelen door de smalle straatjes. In Bastia vind je de 16e-eeuwse kathedraal van Saint-Jean-Baptiste, en twee barokkerken, die voor architectuurliefhebbers zeker een bezoekje waard zullen zijn. Bovenop een rots ten zuiden van de oude haven vind je de Genoese Citadel, gebouwd in 1378. Hierin vind je onder andere de kerk van Sainte-Marie, en de kapel van Sainte-Croix waarin het Christ des Miracles crucifixx ligt.

Calvi:

In het levendige havenstadje Calvi kun je heerlijk uitwaaien, bijvoorbeeld aan een van de vele prachtige stranden langs de vijf kilometer lange baai. Calvi is, mede door deze stranden, een zeer geliefde vakantiebestemming. Maar niet alleen zwemmen en van de zon genieten behoren tot de top-activiteiten voor toeristen hier. Zo heeft Calvi ook een rijk cultureel en historisch erfgoed, zoals bijvoorbeeld de oude citadel en de kathedraal van Saint-Jean-Baptiste, gesticht in 13e eeuw. In de kathedraal vind je een beroemde crucifix en prachtige houtsneden. In de zomer is Calvi ook nog een muzikaal genot, met een jazz-festival en concerten door de hele stad.

Bonifacio:

Bonifacio is een oude stad die zeer goed bewaard is gebleven. De stad is gesticht in de 9e eeuw, maar vandaag de dag nog erg populair onder toeristen. Bonifacio is gelegen op een prachtige locatie, bovenop een klif en omringd door de eeuwenoude stadsmuren. Je waant je dan ook in een sprookjesachtig middeleeuws stadje wanneer je door de straten loopt, omringd door de oude huizen. In het hart van de stad vind je de église Sainte-Marie-Majeure, een kerk gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw. Het interieur van de kerk is prachtig en trekt vele toeristen. Voor natuur hoef je overigens ook niet ver te gaan, want net buiten de stad vind je het grootste natuurreservaat van Corsica: Bouches de Bonifacio.

Top 4 bezienswaardigheden:

Gulf de Purto:

De Gulf de Porto is een door Unesco beschermd natuurreservaat, gelegen in een baai bij Porto. Hier vind je spectaculaire kliffen van rood graniet, mediterrane natuur en veel bijzondere vogelsoorten.

Scandola:

Ook op de Unesco-lijst en net zo mooi: het Scandola natuurreservaat. Dit is een bergachtig gebied met steile kliffen waarop je een onvergetelijk uitzicht over de hemelsblauwe zee hebt. Dit gebied, dat ook bekend staat om de prachtige snorkelmogelijkheden, is alleen bereikbaar per boot.

Bouches de Bonifacio:

Bouches de Bonifacio is het grootste natuurreservaat van heel Frankrijk. De onverstoorde natuur hier herbergt een grote variatie aan planten en vogels en een prachtig onderwaterleven. Ook hier kun je fantastisch snorkelen.

Filitosa:

De belangrijkste préhistorische plek van Corsica is Filitosa, waar je een grote collectie bijzondere menhirs zult vinden. De menhirs zijn ontdekt in 1946 en op de stenen zijn waanzinnig interessante tekeningen te zien.

De Corsicaanse keuken:

De Corsicaanse keuken is erg traditioneel, met veel aandacht voor locale producten. Alles bestaat uit natuurlijke producten. De belangrijkste gerechten zijn Corsicaanse soep, gerookte varkenshaas en gebakken geit, allemaal op heerlijke wijze bereid. Ook kazen en vlees van wilde zwijnen ontbreken op geen enkele menukaart. Met bijna 9.000 hectare aan wijnbouwgrond is natuurlijk ook een glaasje wijn essentieel, je kunt hier overal genieten van een lokaal wijntje.

Weer:

Het weer op Corsica verschilt erg van gebied tot gebied. De enige echte regenval vindt plaats tussen november en maart. De rest van het jaar is het overal op het eiland aangenaam vertoeven.

Belangrijke informatie:

Voltage: het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater: het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Corsica, Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Corsica op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Corsica en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Corsica.