Hier vind je het Dordogne aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Dordogne

Vakantie in de Dordogne, voor natuur en Franse charme!

Al het moois van Frankrijk op één plek: je vindt het in de Dordogne. Lekker eten, een rijke historie, een schilderachtig platteland en pittoreske dorpjes maken dit departement een heerlijke plek om te genieten van je vakantie. Zelfs de Fransen uit de rest van het land trekken graag hier naartoe om van hun vakantie te genieten. Hier vind je gebieden met wijngaarden, prachtige bossen, glooiende heuvels en sfeervolle steden. Naast het schilderachtige landschap zijn er ook nog een hele boel bezienswaardigheden en uiteraard een heerlijke regionale keuken. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan de Dordogne dus!

 

De meest populaire steden en dorpen van de Dordogne:

Périgueux:

Hoofdstad van de Dordogne is het bruisende Périgueux, de grootste en tevens drukste stad van het departement. Hier vind je een hele hoop gezellige restaurantjes en cafés en sfeervolle winkelstraten waar je je makkelijk een dag lang kunt vermaken. In het centrum van de stad vind je nog de oude stadsdelen, met middeleeuwse bouwwerken, Renaissance-huizen en de gotische Cathédrale St-Front. Hier vind je nog dagelijks een boerenmarkt met heerlijke lokale producten. Ook is het Romeinse verleden duidelijk zichtbaar, met onder andere een amfitheater met een tuin, en een prachtige grote villa met daarin een Gallisch-Romeins museum. Kenmerk van de stad is de Romeinse toren van Vesunna, die overal in de stad zichtbaar is.

Sarlat-la-Canéda:

Sarlat-la-Canéda is een pittoresk stadje vol sfeervolle gebouwen, steegjes en mooie pleinen. Hier vind je in het oude stadsgedeelte een paar van de mooiste middeleeuwse bouwwerken. Ook vindt hier wekelijks een typisch Franse markt plaats, waarop je bijzondere producten kunt proeven en kopen, maar ook kunt genieten van de authentieke sfeer die in Sarlat-la-Canéda hangt.

Beynac-et-Cazenac:

Het dorp Beynac-et-Cazenac lijkt regelrecht uit een schilderij te komen. Bovenop de heuvel bij dit dorp prijkt een prachtig oud kasteel, met uitzicht over de rivier Dordogne. De huizen zijn bedekt met bloemen en de sfeer is heerlijk ontspannen. Een ideaal dorp om rustig in rond te wandelen en te genieten van het moois dat de Dordogne te bieden heeft.

Top 4 bezienswaardigheden:

Vallei van de Dordogne:

Door de vallei van de Dordogne stroomt de idyllische rivier de Dordogne, een van ’s lands bekendste rivieren. Op de heuvels rondom de rivier tref je nog vele verdedigingswerken en ommuurde dorpen aan, evenals uitgestrekte weilanden en bossen. De vallei is prachtig te verkennen per fiets of over de rivier per bootje.

Vallei van Vézère:

Ten noorden van de Dordogne vind je de kleine vallei van Vézère, die wereldberoemd is vanwege de prachtige collectie aan goed bewaarde préhistorische muurschilderingen. Sommige van deze schilderingen zijn al 15.000 jaar v.Chr. gemaakt en zijn vaak indrukwekkend mooi en complex.

Tuin van Eyrignax:

De tuin van het prachtige huis van Eyrignac, gelegen ten noorden van Salat, staat bekend als een van de mooiste tuinen van heel Frankrijk. Hier kun je urenlang heerlijk rondwandelen en genieten van de verschillende planten en de indrukwekkende rozentuin.

Périgord-Limousin Regional Nature Park:

Het Périgord-Limousin Regional Nature Park bestrijkt met een oppervlakte van 180.000 ha het departement Dordogne en Haute-Vienne. In dit immense park vind je nog ongerepte landschappen, uitgestrekte groene weides en bossen, enkele prachtige kasteeltjes, maar ook culturele activiteiten voor de bezoekers en omwonenden.

De keuken van de Dordogne:

Een van de belangrijkste dingen van de Franse cultuur, dus ook in de Dordogne, is uitgebreid en erg goed eten. En daar biedt de keuken van de Dordogne genoeg mogelijkheid toe, met vaak vijf tot zeven gangen, allemaal bereid met lokale specialiteiten. Denk hierbij aan wereldberoemde gerechten als foie gras aux truffes, maar ook Pays de la Bouffe, fromages frais en andere gerechten. Ze smaken net zo lekker als ze klinken!

Weer:

In de zomer is de Dordogne op zijn levendigst, met de meeste toeristen en meer markten dan tijdens de rest van het jaar. Echter is het ook buiten de zomer om altijd fijn om de Dordogne te bezoeken, met vooral in het zuiden een zacht klimaat en overal nog genoeg activiteiten.

Belangrijke informatie:

Voltage: het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater: het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Dordogne, Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Dordogne op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Dordogne en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Dordogne.