Hier vind je het Drôme aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Drôme

Je Franse droomvakantie begint in de Drôme!

Aan de linkeroever van de Rhône vind je de Drôme, een van de mooiste gebieden voor een vakantie in Frankrijk. In dit departement tref je een prachtige natuur aan, met bijvoorbeeld het Parc du Vercors, een beschermd natuurgebied vol bergachtige landschappen. In het hart van de Drôme vind je prachtige wijn- en boomgaarden die een schilderachtig tafereel opleveren. Velden gevuld met lavendel, glooiende heuvels, bossen en bergen maken van de Drôme een rustgevende regio vol schoonheid, ideaal om van een fijne vakantie te genieten.

 

De meest populaire steden van Drôme:

Valence:

De hoofdstad van de Drôme is Valence, een stad gelegen aan de linkeroever van de Rhône. Wanneer je een bezoekje aan deze stad brengt, zijn er tal van bezienswaardigheden om je bezig te houden. Zo is er het sfeervolle plein van Champ-de-Mars, met daarop de kiosk van Peynet, een erg romantisch bouwwerkje. Sla ook zeker het museum van Valence niet over, dat vol staat met archeologische vondsten en prachtige kunst. Ook heeft de stad een eigen kathedraal, die zeker een bezoek waard is, en een mooi en gezellig park waarin je heerlijk kunt wandelen.

Die:

Het stadje Die heeft een rijk verleden, met een nog mooi zichtbare Gallo-Romeinse achtergrond. Naast de mooie historische bezienswaardigheden die je kunt bewonderen, is een blik buiten de stadsgrenzen ook de moeite waard. Die ligt namelijk midden in een prachtig berglandschap, en biedt daarmee mooie uitzichten. Ook staat het plaatsje bekend om een heerlijke wijn: Clairette de Die. Deze mag je zeker niet overslaan bij een bezoekje aan Die! Dat geldt ook voor de andere lokale specialiteiten, zoals bijzondere kaassoorten, lavendel, noten, honing en meer lekkers.

Nyons:

Ook gelegen in een prachtig berglandschap is Nyons, ook wel Petit-Nice genoemd dankzij het heerlijke klimaat dat er heerst. Net als het echte Nice heeft Nyons een eigen ‘Promenade Des Anglais’. Dit is echter geen boulevard aan de kust, maar een pittoreske weg die over heuvels leidt en omringd wordt door olijfbomen. Vanaf deze weg heb je een prachtig uitzicht over de stad, die bovendien ook nog mooie historische bezienswaardigheden heeft, zoals de romaanse brug over de l'Eygues of Aygues.

Top 4 bezienswaardigheden en wat te doen:

Wandelen en fietsen:

Mooi weer en een nog mooiere natuur: de Drôme heeft alles wat je nodig hebt voor een prachtige fiets- of wandeltocht. Bijna overal zijn wel wandelpaden aangelegd en in de meeste dorpen zijn speciale routes aangegeven voor de mooiste tochten. Het landschap is bovendien gevarieerd en zal het hart van iedere natuurliefhebber wel sneller doen kloppen!

Het Regionaal Parc du Vercors:

Naast Die vind je het Regionaal Parc du Vercors. Dit immens grote park is gelegen aan de voet van de Alpen en heeft dan ook een prachtig bergachtig landschap, met hoge kalkrotsen waar je ook kijkt, en prachtige groene valleien en weides. Wind en water hebben de kalkrotsen zodanig gevormd dat het nu perfect geslepen steile wanden zijn, een bijzonder gezicht dus. Het natuurpark leent zich perfect voor een stevige maar prachtige wandeling met vele routes, waarbij je goed van het uitzicht op het landschap kunt genieten, maar ook langs historische bezienswaardigheden geleid wordt. Andere activiteiten zoals sledehondensport en natuurlijk wintersporten bij de in het park gelegen skistations Villard-de-Lans en Lans-en-Vercors, zijn hier ook populair en perfect te beoefenen.

Palace de Ferdinand Cheval:

Het Palace de Ferdinand Cheval in Hauterives is een bouwwerk dat gemaakt is door postbode Ferdinand Cheval, tussen 1879 en 1912. Dit indrukwekkende kunstwerk bestaat uit verschillende stijlen, zoals Romaans en Oriëntaals, en biedt dus veel verschillende dingen om te bekijken. Het bouwwerk is wereldwijd bekend en zeker een bezoekje waard!

Toren van Crest:

De hoogste middeleeuwse kasteeltoren van Frankrijk vind je in Crest. De toren heeft een hoogte van maar liefst 52 meter. Hierdoor biedt hij een indrukwekkend uitzicht over de vallei van de Drôme.

De regionale keuken van Drôme:

De regionale keuken van de Drôme kent vele specialiteiten die je het water in de mond doen lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Royans ravioli, Montélimar nougat of Valrhona chocolade. De wijnen in de Drôme staan bekend als erg goed en smakelijk en de wijnboeren uit de regio zijn veelgeprezen. Ook de kazen uit deze regio zijn heerlijk, dus zorg dat je bij een bezoekje aan de Drôme een stukje Bleu du Vercors-Sassenage of Picodon zeker niet afslaat!

Belangrijke informatie:

Voltage: het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater: het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:

In Frankrijk betaal je met de euro.

Boek je vakantie naar Drôme op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Drôme en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Drôme.