Hier vind je het Gironde aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Gironde

Gironde, voor een vakantie vol natuur en ontspanning!

Het grootste departement van Frankrijk is Gironde, een departement dat bekend staat om een prachtige natuurlijke omgeving en indrukwekkende bouwwerken. Het departement grenst aan de Atlantische Oceaan, en dankzij het gematigde klimaat is het hier vooral in de zomer heerlijk vertoeven aan de uitgestrekte en mooie stranden. Verder landinwaarts houdt het niet op met de natuurlijke schoonheid, want het departement kent vele wijngaarden die zo uit een schilderij lijken te komen, De hoofdstad van Gironde is Bordeaux, die wereldberoemd is om de lekkerste wijnen die hier vandaan komen, maar ook een cultureel veel te bieden heeft. En niet alleen in Bordeaux is het genieten, ook in alle andere steden en dorpjes is er genoeg te doen, met culturele evenementen, goed eten, volksfeesten en veel gezellige Franse marktjes.

 

Meest populaire steden van Gironde:

Bordeaux:

Denk je aan Bordeaux, dan denk je aan wijn. En niet zomaar wijn, maar de beste ter wereld, regelrecht afkomstig uit de vele wijngaarden in en rondom de stad. Bordeaux noemt zichzelf dan ook dé wereldhoodstad van wijn, en in combinatie met het heerlijke Franse eten is het hier dan ook culinair genieten. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Zo staat de oude binnenstad op de UNESCO-lijst, dankzij de vele prachtige historische gebouwen die onlangs gerestaureerd zijn. Door de stad stroomt de rivier Garonne, in een ronde vorm. Hieraan dankt de stad de bijnaam ‘’maanhaven’’. Wanneer je per boot over de rivier gaat kun je, onder het genot van een glas wijn, de schoonheid van de stad volledig in je opnemen en genieten van Bordeaux.

Arcachon:

Een van de populairste bestemmingen in Gironde is de badplaats Arcachon. Deze plek staat bekend om het Bassin d’Arcachon, een binnenzee met een oppervlakte van 250 km2, die verbonden is met de Atlantische Oceaan en een indrukwekkend natuurlijk uitzicht biedt. De kustlijn bestaat uit duinen, meren en stranden die perfect zijn voor activiteiten als watersport en fietsen. Ook ligt er een speciaal natuurpark waar je zeldzame vogels kunt bewonderen. In de stad zelf is er ook genoeg te zien, met veel historische gebouwen en een fijne sfeer, net als in de omringende kleine vissersdorpjes.

Lourdes:

Een van de best bezochte plekken in Gironde is Lourdes, met jaarlijks meer dan 5 miljoen pelgrims van uit de hele wereld. De stad staat bekend om de Grot van Massabielle, waarvan het bronwater heilzame werkingen zou hebben. Veel rooms-katholieken bezoeken dan ook deze grot, hopend op genezing door het bronwater. Maar ook voor mensen die niet vanuit religieuze overwegingen in Lourdes zijn is er genoeg te beleven. Door de ligging aan de voet van de Pyreneeën is de omgeving uiterst geschikt om te wandelen, overal ben je omringd door een prachtige natuur. Die prachtige natuur is ook rustig stilzittend te bewonderen, vanaf het panorama-terras op de berg Le Pic du Jer.

Top 3 bezienswaardigheden:

Dune du Pilat:

De Dune du Pilat is de hoogste duin van Europa en biedt een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan en over de gigantische oppervlakte van de duin zelf. Jaarlijks komen hier vele toeristen op af om te genieten van een prachtige zonsondergang. De duin is gelegen nabij nabij het Bassin d'Arcachon en is kilometers lang.

Wijngaarden Médoc:

Wanneer je Gironde bezoekt ontkom je niet aan de wijn-achtergrond van dit gebied. De wijngaarden van de Médoc zijn wereldberoemd, prachtig om te zien en de ideale plek om te genieten van natuur, en een glas wijn natuurlijk. De wijngaarden zijn ook perfecte locaties voor fietstochten of wandelingen.

Place de La Bourse:

het oude centrum van Bordeaux ligt de Place de la Bourse, ook wel bekend als het Place Royal. Het plein is in de achtiende deel aangelegd en is volledig in Barok-stijl, hetgeen het een betoverende plek maakt om op rond te lopen. Op het plein ligt de schitterdende fontein Trois Grâces, en het is de ideale startplek voor een ontdekkingstocht door de oude stad van Bordeaux.

Top 3 wat te doen:

Wijnproeverij:

Of je nu in de wijnstad Bordeaux bent, in de wijnstreken van de Médoc of bij Sauternes, je mag Gironde niet verlaten zonder een wijnproeverij te hebben meegemaakt. Maak een afspraak bij een van de verschillende gerenommeerde wijnhuizen of bezoek een klein, lieflijk dorpje om te genieten van een heerlijk authentiek glas wijn.

Watersport:

Achter de kust van Gironde vind je een hoop binnenmeren, die als een perfecte locatie voor verschillende watersporten dienen. Voor gezinnen is het de ideale plek om met kinderen in het water te gaan. Aan de kust zelf kun je waanzinnig goed surfen en kiten dankzij de golven van de Atlantische Oceaan, die vrijwel altijd meewerken.

Fietstrip:

Wil je graag fietsend genieten van je vakantie, dan is Gironde dé plek voor jou. Het departement kent meer dan 700 km aan fietspaden die je langs prachtige routes leiden. Zo kun je op de, vaak autovrije, fietspaden langs de Atlatische kust, Nantes en de Pyreneeën fietsen, maar ook door de mooie duinen en bossen die dit gebied rijk is!

Belangrijke informatie:

Voltage:

Het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater:

Het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar de Gironde op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Gironde en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Gironde.