Hier vind je het Haute-Normandie aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Haute-Normandie

Haute-Normandië: een vakantie vol historie en natuur!

Haute-Normandië is een regio gelegen aan de kust van Frankrijk, bestaande uit de departementen Eure et Seine-Maritime. De kust kenmerkt zich door de prachtige krijtrotsen en kiezel-en zandstranden, en op het gebied van drank is de regio beroemd om de heerlijke calvados. Naast de prachtige kustlijnen en enkele sfeervolle steden en dorpen kun je hier ook de rijke historie bewonderen, met bouwwerken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog maar ook middeleeuwse monumenten die mooi bewaard zijn gebleven.

 

De meest populaire plaatsen in Haute-Normandië:

Rouen:

Hoofdstad van de regio is Rouen, gelegen aan de Seine. De stad heeft een van de belangrijkste havens van Frankrijk, waardoor het een drukke, bruisende plaats is. Op de rechteroever vind je het prachtige historische centrum, terwijl links de industrie de overhand heeft. In het historische gedeelte vind je de Kathedraal van Rouen, een van de belangrijkste bouwwerken in de hele stad. De toren van de kathedraal is de hoogste kerktoren van Frankrijk, met maar liefst 151 meter. In Rouen vind je nog andere architectonische hoogstandjes, zoals het paleis van justitie, de Le Gors Horloge en de Jeanne d’Arctoren. Wil je de fijne sfeer van de stad goed proeven, dan moet je naar het Place du Vieux-Marché. Dit plein, met erop een overdekte markt, is omringd door charmante vakwerkhuizen en gezellige terassen.

Dieppe:

In het westen van Haute-Normandië vind je Dieppe, een oude stad gelegen op de plek waar de Arques met het Kanaal verbonden wordt. De stad heeft een eeuwenoude havenfunctie. De haven staat tegenwoordig vooral bekend vanwege de Sint-Jakobsschelpen, een regionale delicatesse. Ook voor cultuur zit je hier op de juiste plek, hier vind je namelijk ook het kasteelmuseum van Dieppe met daarin een bijzondere verzameling van ivoor.

Giverny:

Helemaal in het oosten van de regio ligt het dorpje Giverny, een van de mooiste plaatsen in de hele regio. Bij Giverny komen de Seine en de Epte samen en stromen van daaruit verder als alleen de Seine. Het dorp staat bekend om de schilderachtige omgeving, vol prachtige natuur, waterlelies en een betoverend mooi park. De wereldberoemde schilder Claude Monet, die hier woonde, maakte dan ook graag gebruik van zijn woonplaats voor zijn schilderijen. Een van de grootste aanraders wanneer je Giverny bezoekt is dan ook een kijkje in zijn huis, dat geopend is voor toeristen.

Top 3 bezienswaardigheden:

Giverny:

Mocht je onder de indruk zijn van de schilderwerken van Monet, dan is Giverny een absoluut paradijs om te bezoeken. Je wandelt hier namelijk letterlijk door zijn schilderijen, aangezien het dorpje de inspiratiebron vormde voor veel van zijn werken. In mei en juni bloeien de tuinen volop en is het op zijn allermooist. Van april tot oktober heb je zelfs toegang tot het huis en de tuinen van Monet.

Falaise d’Etretat:

Aan de kust van de regio vind je prachtige krijtrotsen met indrukwekkende uitzichten over de oceaan, zoals de Falaise d’Etretat. Op deze rotsen kun je vrij rondwandelen en genieten van de natuur. Deze plek is erg geliefd onder toeristen, waardoor er in de buurt ook genoeg restaurantjes te vinden zijn om even uit te rusten.

De Kathedraal van Rouen:

De Kathedraal van Rouen heeft de hoogste kerktoren van heel Frankrijk, maar is niet alleen daarom bijzonder om te zien. De kathedraal in zijn geheel is een van de grootste en bekendste gotische bouwwerken van het land. De bouw ervan begon in de 13e eeuw en in de 16e eeuw was hij klaar. In de 19e eeuw werd het bouwwerk echter nog eens extra opgeknapt en verfraaid. Vandaag de dag is de kathedraal nog steeds bijzonder in trek bij toeristen.

De Haute-Normandische keuken

Haute-Normandië is een vruchtbare streek, en dat doet de regionale keuken goed! Dankzij de grote hoeveelheid koeien die graast in Haute-Normandië kan aan bijna ieder gerecht room of boter toegevoegd worden. Typische gerechten die je in deze regio kunt vinden zijn bijvoorbeeld à la Rouennaise, oftewel gerechten met eend. Ook vis, garnalen of mosselen zijn erg geliefd en gaan vrijwel altijd gepaard met een heerlijk glas witte wijn.

Belangrijke informatie:

Voltage: het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater: het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Haute-Normandie op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Haute-Normandie en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Haute-Normandie.