Hier vind je het Ile de France aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Ile de France

Bezoek bruisend Ile de France voor een topvakantie!

De regio Ile de France is een van de kleinere regio’s van Frankrijk, maar heeft desondanks meer dan genoeg te bieden voor je ideale vakantie. De regio wordt omringd door rivieren, waar dan ook de naam Ile de France, ‘eiland van Frankrijk’ vandaan komt. Tussen al deze rivieren vind je steden als Parijs en Versailles, de departementen Hauts-de-Seine en Essone, een hoop natuurlijke én culturele schoonheid, tal van activiteiten en de grootste en populairste attracties van heel Frankrijk, zoals Disneyland Parijs, het Louvre en natuurlijk de welbekende Eiffeltoren.

 

Meest populaire steden van Ile de France:

Parijs:

De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, tevens bekend als stad van de liefde, heeft talloze mooie plekjes om te ontdekken als toerist, maar ook een paar erg bekende must-sees. Zo staat hier natuurlijk de welbekende Eiffeltoren, hét ultieme boegbeeld van de stad, en misschien wel van Frankrijk. Ook het Louvre-museum, de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur en de Cathédrale Notre-Dame zijn hoogtepunten van de stad die je niet mag missen tijdens je bezoek. Bovendien is Disneyland Parijs slechts 42 kilometer rijden vanuit het centrum, dus is deze stad ook ideaal om met je kinderen te bezoeken.

Versailles:

Op slechts 19 km afstand van Parijs vind je Versailles, een stad die vooral bekend staat om het door Lodewijk XIII gebouwde Paleis van Versailles. Dit paleis is dan ook meteen een van de hoogtepunten van de stad, met erin een nationaal museum, en eromheen een prachtige tuin. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de eeuwenoude Cathédrale Saint-Louis en de Église Notre-Dame. Versailles bestaat niet alleen maar uit imposante gebouwen, er zijn ook charmante weekmarkten en heerst een aangename sfeer in de hele stad, ideaal om te genieten van je vakantie of stedentrip.

Fontainebleau:

Zelfs de naam is al mooi: Fontainebleau is gelegen in het departement Seine-et-Marne. De stad staat voornamelijk bekend om het kasteel van Fontainebleau en de prachtige natuurrijke omgeving rond het kasteel, het Fôret de Fontainebleau genaamd. In dit bos is er genoeg te beleven voor de avontuurlijke vakantieganger. Zo is het een ideale plek voor rotsklimmers, maar zijn er ook mooie kampeerplekken te vinden. Ook voor de rustige wandelaar is het ultiem genieten geblazen in deze omgeving, door de mooie natuur en de rust die je hier vindt.

Top 3 bezienswaardigheden:

Eiffeltoren:

Hét symbool van Frankrijk is de Eiffeltoren in Parijs. Het monument van 324 meter hoog ligt direct aan de over van de Seine en is een romantische plek om te vertoeven. Je kunt de toren beklimmen, maar ook bewonderen vanaf de grond, met in de avond romantische lichtjes die de hele toren verlichten.

Paleis van Versailles:

Als je een rijkdom wil zien dat zijn gelijke niet kent is het Paleis van Versailles de plek voor jou. Hier kun je je vergapen aan de extravagance die zonnekoning Lodewijk XIII in zijn tijd hier liet neerzetten. Zo is er de fonkelend gouden Spiegelzaal, met maar liefst 357 spiegels erin verwerkt. De prachtige tuin van 100 hectare is de grootste paleistuin van Europa, met ontelbaar veel prachtige fonteinen, bloemperken en bomen, allemaal in indrukwekkende patronen neergezet.

Giverny:

Mocht je onder de indruk zijn van de schilderweken van Monet, dan is Giverny een absoluut paradijs om te bezoeken. Je wandelt hier namelijk letterlijk door zijn schilderijen, aangezien het dorpje de inspiratiebron vormde voor veel van zijn werken. In mei en juni bloeien de tuinen volop en is het op zijn allermooist. Van april tot oktober heb je zelfs toegang tot het huis en de tuinen van Monet.

Top 3 wat te doen:

Disneyland Parijs:

Plezier voor jong en oud, en een plek waar je echt eens geweest moet zijn: Disneyland Parijs. Op nog geen uur rijden van de stad vind je al dit wereldberoemde pretpark, met ontelbaar veel attracties, shows en natuurlijk een ontmoetingsplek van de echte filmsterren van Disney.

Het Louvre:

Ooit was het een paleis, tegenwoordig is het een van de bekendste musea ter wereld: het Louvre. In dit museum vind je meer dan 35.000 kunst-objecten in iedere voorstelbare categorie. Enkele van de hoogtepunten zijn natuurlijk de Venus van Milo en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Zicht vanaf de Seine

Fôret de Fontainebleau:

Wanneer je klaar bent met het bezichtigen van het kasteel van Fontainebleau kun je je uitleven in het prachtige bos dat eromheen ligt. Het hele jaar door kun je hier prachtige wandelingen nemen en genieten van de natuur, maar ook voor sportieve activiteiten als rotsklimmen ben je hier op de perfecte plek.

Belangrijke informatie:

Voltage:

Het stroomnet in Frankrijk is aangesloten op 230 volt, dus neem een reisstekker mee.

Kraanwater:

Het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Valuta:

In Ile de France, Frankrijk betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Frankrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je stedentrip naar Ile de France op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw stedentrip; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Ile de France met Mondygo.