Hier vind je het Attika aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Attika

Vakantie in Attika: je komt er en wilt nooit meer weg!

De regio Attika ligt in het midden van Griekenland. Denk aan schitterende stranden, een zon die nooit wijkt en aan de grootste collectie historische bouwwerken van Griekenland: dan kun je je nauwelijks een mooiere vakantiebestemming voorstellen. Oké, wie in zijn vakantie vooral wil genieten van natuur, doet er misschien goed aan een andere bestemming te kiezen want deze regio is behoorlijk verstedelijkt: de hoofdstad Athene met zijn voorsteden neemt bijna alle ruimte in. Of dat erg is? Ga eens naar de wijk Monasteraki in Athene! Daar zijn winkels, horeca, bedelaars, hangjeugd, souvenirwinkels en kunstenaars. Hier smelten archeologische schatten en graffiti samen. Dit is Attika en daar kom je graag weer terug.

 

De meest populaire steden van Attika:

Athene:

Athene, de hoofdstad van Griekenland en grootste stad van Attika én het land, trekt zomer en winter horden toeristen. Dat is ook niet zo gek: Athene wordt beschouwd als de bakermat van de westerse cultuur. Je vindt hier nog schitterende overblijfselen uit die beginperiode en veel mensen gaan naar Athene om die te zien. Nou moet je jezelf daar ook niet al te veel van voorstellen: Athene is inmiddels een drukke stad met voornamelijk gebouwen uit de laatste eeuwen. Zeg je Athene, dan zeg je Parthenon. Je kunt de stad ook niet bezoeken zonder de Akropolis te beklimmen en de tempel die lang geleden gebouwd werd voor Athena Parthenos, de beschermheilige van de stad, te bezoeken. Hier staan ook de Nikè-tempel en het Erechtheion. Plaka is wel de leukste wijk van Athene. Voor de toerist is dit een soort Luilekkerland met leuke straatjes, gezellige terrassen en goede restaurants. De winkeltjes hier vallen misschien wat tegen, de handelswaar bestaat uit nutteloze souvenirs, made in Taiwan. Maar de kleine musea, bezienswaardigheden als de Romeinse Agora en de ‘Tower of Winds’, maken dat gebrek ruimschoots goed. Waar je wel goed kunt winkelen, is in de Athínas. Gezellige winkels, leuke hebbedingetjes: volop keus. Heel leuk in deze straat zijn de 19e eeuwse markthallen waar, op alle dagen, met uitzondering van zondag, allerlei lekkers uit de streek te koop wordt aangeboden.

Piraeus:

Al duizenden jaren is Piraeus een uitermate belangrijke havenstad. Niet zo verwonderlijk als je weet dat Piraeus de grootste haven van Europa heeft. Om je een idee te geven: deze haven heeft een passagiersaantal van 19.000.000 op jaarbasis. Wat betreft personenvervoer is het de op twee na grootste haven ter wereld. Een haven met een dergelijke omvang is een bezoek waard, vergaap je maar eens lekker aan de geweldige cruiseschepen die hier aanleggen! Piraeus onderhoudt ook een veerdienst met andere Griekse eilanden. Je kunt van hieruit ook naar bijvoorbeeld Haifa varen.
Piraeus heeft ook nog een kleinere haven. Heel vroeger, in het oude Griekenland lagen hier de oorlogsschepen. Bij deze haven is een archeologisch museum gevestigd. Heel lang stond er een marmeren beeld van een leeuw bij de haven. Dit beeld kun je heden ten dage bekijken in Venetië.

Peristeri:

Op Attika zijn de voorsteden van Athene bijna aan de stad vastgegroeid door de vele uitbreidingen. Dat geldt ook voor Peristeri. Door Peristeri loopt de Cephisus, een rivier die van groot belang is voor de scheepvaart. Heerlijk om hier naar de voorbij varende schepen te kijken en te genieten van al het moois om je heen. Wil je liever toch wat actief zijn? Dat kan natuurlijk ook. Peristeri heeft heel wat bezienswaardigheden, onder andere het schitterende stadhuis. En wil je lekker winkelen? Dan óp naar de Thivon en Kennety, de belangrijkste straten in deze stad.

Top 3 bezienswaardigheden:

Tempel van Poseidon:

De Tempel van Poseidon vind je in Sounion. Die ligt op een prachtige locatie waar je het bezoek aan de tempel uitstekend kunt combineren met een paar uurtjes strand. Prettige bijkomstigheid is dat deze prachtplek ook per bus te bereiken is.

De watermolens van Milopotamos:

De watermolens van Milopotamos kun je prima bezoeken op een hete dag. De ruïnes liggen volledig beschut en het water dat overvloedig uit de bergen stroomt, is helder en koel en je kunt op veel plaatsen zwemmen. Een van de watermolens is inmiddels gerestaureerd en heeft een terras waar je even kunt uitpuffen of iets kunt eten.

De tempel van Artemis:

De tempel van Artemis ligt in Vravrona. Als je in de buurt bent, moet je eigenlijk ook hier gaan kijken. Er worden wel veel restauratiewerkzaamheden uitgevoerd bij deze tempel, maar evengoed is prima te zien hoe het allemaal geweest is. De tuinen hier zijn prachtig en er is een klein museum met een mooie collectie.

Valuta:

In Attika (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

In Griekenland is het een uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Attika op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Attika en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Attika.