Hier vind je het Corfu aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Corfu

Corfu: De vakantie voor iedereen die van zon&zee houdt!

Corfu is het meest noordelijke eiland van Griekenland en behoort tot de Ionische Eilanden. Corfu ligt op slechts twee kilometer afstand van Albanië. Doordat er in verhouding veel regen valt en de temperaturen het jaar rond lekker zijn, is Corfu erg vruchtbaar. Je ziet er dan ook veel olijfbomen die een voortreffelijke kwaliteit olijven voortbrengen. De olijven van Corfu worden gebruikt voor de olijfolie die verkocht wordt in de meest exclusieve zaken. In tegenstelling tot andere eilanden vind je op Corfu vooral grindstranden, hier wordt vooral gesnorkeld. Neem het weer, de prachtige natuur, de vele bezienswaardigheden, de stranden en het heldere water, dan heb je toch de ultieme vakantiebestemming gevonden?

 

De meest populaire steden van Corfu:

Corfu stad:

Corfu stad wordt ook wel Kastropolis genoemd, stad der kastelen. Die naam dankt Corfu aan de twee forten die de stad rijk is. Deze vestingen, het oude fort en het Venetiaans fort, zijn zo prominent aanwezig dat je daar echt niet omheen kunt. Waar je ook bent in de stad, overal zie je de invloeden van de Engelsen, de Venetianen en de Fransen. Als je in Corfu bent, zou je zeker de Sint-Spyridonkerk moeten bezoeken. Deze kerk heeft een enorme klokkentoren en herbergt sinds de 15e eeuw het stoffelijk overschot van de heilige Spyridon, die toen, duizend jaar na zijn dood, vanaf Cyprus overgebracht werd om in Corfu de rest van zijn dood te slijten. Verder kun je naar het Platiteraklooster, de oude vesting Palaio Frourio en de kathedraal. Wil je nog meer te weten komen over de stad en het eiland? Bezoek dan een van de musea.

Kavos:

Helemaal in het zuiden van Corfu ligt Kavos. Vroeger was dat een vissersdorp, maar daar vind je niet meer zo veel van terug. Kavos heeft zich ontwikkeld tot een walhalla voor toeristen. Je kunt hiervandaan boottochten maken naar andere eilanden, je kunt eens naar Kaap Asprokavos gaan om daar het klooster te bezoeken, maar je kunt je vooral helemaal uitleven in de talrijke clubs en discotheken.

Agios Georgios:

Agios Georgios is een populaire badplaats in het noordwesten van Corfu. De zandstranden nodigen uit tot bakken en braden en af en toe even verkoeling te zoeken in het heerlijke water. Veel meer is er in deze plaats ook niet te doen. Het leven speelt zich hier af op en bij het strand en daar is dan ook genoeg horeca te vinden.

Lazaretto Eiland:

Geen stad, maar een eiland en wel Lazaretto Eiland. Dit ligt twee mijl uit de kust van Corfu, in het noordwesten. Het eiland heeft niet alleen strand, maar ook een aantal bezienswaardigheden, die stammen uit een rijke historie. Zo kun je hier een bezoek brengen aan een klooster en een leprozerie, een ziekenhuis met separatiemogelijkheden voor mensen met lepra. Aan dat ziekenhuis dankt Lazaretto haar naam. Vroeger was een lazaret namelijk een gebouw waar besmettelijke zieken verpleegd konden worden. Verder liggen hier ook nog de restanten van een concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog: het Italiaanse legerhoofdkwartier is hier nog gevestigd. Ook is er nog een kerkje bewaard gebleven en de muur waartegen de veroordeelden gefusilleerd werden staat er ook nog.

To 2 bezienswaardigheden:

Palaia Anaktora:

Het Palaia Anaktora is het voormalige onderkomen van de Griekse koning. Het paleis bestaat uit een verzameling Romeinse gebouwen. Vandaag de dag zijn toeristen er welkom. Er is een museum gekomen waarin veel Aziatische en Chinese kunst bijeengebracht zijn. Palaia Anaktora heeft schitterende oude tuinen met allerlei bijzondere bomen en planten. Je moet hier echt eens gaan kijken.

De Pandokrator:

De hoogste berg van Corfu is de Pandokrator. Die ligt in het noordoosten van het eiland en meet 906 meter. De top is te bereiken via een smalle weg met heel veel haarspeldbochten. Eenmaal boven heb je er beslist geen spijt van dat je die klim gemaakt hebt. Hiervandaan kun je het hele eiland overzien en ook een deel van Albanië. Wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, zie je zelfs Italië liggen. Op de top vind je een kerkje uit 1689 en een uitspanning waar je wat kunt drinken.

Valuta:

Op Corfu (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Corfu is het een uur later dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Corfu op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Corfu en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Corfu.