Hier vind je het Kefalonia aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Kefalonia

Vakantie in Kefalonia, paradijs in de Ionische Zee!

Op Kefalonia, het grootste van de Ionische eilanden (Griekenland), is het toerisme de laatste jaren enorm in opmars. En dat is echt geen wonder. Het is werkelijk een prachtig eiland! Neem het klimaat, de kust, de heerlijke dorpen, de vriendelijke bevolking, de geschiedenis, het landschap, de keuken, de schitterende steden, de talloze bezienswaardigheden… Dan kom je al snel tot de conclusie dat dit eiland echt alles heeft om van je vakantie een succes te maken. Dus vul je kruik met Griekse wijn en ga met ons mee op ontdekkingsreis over dit super eiland!

 

De meest populaire steden en dorpen van Kefalonia:

Argostoli:

De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Als je kiest voor Kefalonia als vakantiebestemming, land je op het vliegveld dat bij deze stad ligt. De meeste mensen reizen dan direct door naar hun vakantiebestemming. Dat is eigenlijk jammer! Argostoli is een geweldige stad, waar je echt wel een aantal uren kunt doorbrengen. Zowel in het centrum als aan de haven liggen overal leuke restaurants en gezellige bars. In de avonduren is het goed toeven op de boulevard, waar kleine winkels afgewisseld worden met horecavoorzieningen. Wil je ook nog wat cultuur snuiven? Geen probleem! Er zijn hier musea, waaronder een archeologisch museum en een oude burcht.

Fiskardo:

In het noordoosten van Kefalonia, ligt Fiskardo. Dit is een schilderachtig vissersdorpje met een gezellige haven. Hier meren allerlei boten aan en je kunt er heerlijk eten. Wonder boven wonder bleef Fiskardo gespaard bij de aardbeving van 1953, daardoor zijn de historische gebouwen intact gebleven. In Fiskardo zijn de huizen geschilderd in vrolijke kleuren als geel, roze en zalm.

Sami:

Ten noordoosten van Argostoli ligt, verscholen in een schitterende baai, Sami. Uit de haven van Sami varen boten naar Igoumenitsa, Lefkas en Ithaca. De haven is echter al een attractie op zich: hier kun je heerlijk slenteren langs winkels, restaurants, snackbars en barretjes. Sami is ook bekend om zijn schitterende natuur! Breng in ieder geval een bezoek aan de Katavothres, ondergrondse riviertjes.
In het oude deel van Sami kun je nog ruïnes bezichtigen, die getuigen van een roemrijk verleden, want eens was Sami een van de meest belangrijke steden van dit eiland.

Assos:

Een van de meest geweldige dorpen van Kefalonia is zonder twijfel Assos! Ga eens kijken naar de wel heel bijzondere bouw: in de vorm van een amfitheater. Dat wil zeggen dat het centrale plein in het lage deel ligt en dat de overige huizen daaromheen gebouwd zijn. Dat levert van boven naar beneden, en van beneden naar boven, heel speciale uitzichten op.

Lixouri:

De op één na grootste stad van Kefalonia is Lixouri, op het schiereiland Paliki. Naast de prachtige kerken, imponerende standbeelden, iconen, winkels en restaurants die Lixouri rijk is, is de stad ook nog een perfecte uitvalsbasis voor trips in de omtrek. Vanuit de haven vertrekt, onder andere, ieder uur een veerpont naar Argostoli. En die brengt je ’s avonds ook weer terug. Het is frappant dat de hele bevolking van Lixouri muzikaal lijkt te zijn. Als er iets te vieren valt, kun je erop rekenen dat de plaatselijke muzikanten luid en duidelijk aanwezig zijn.

Top 5 bezienswaardigheden:

De stranden:

Kefalonia heeft schitterende stranden! De beste stranden zijn die met een Blauwe Vlag, het Petani strand is daar een voorbeeld van. De Blauwe Vlag is een eco-keurmerk dat alleen verstrekt wordt aan schone, veilige havens en stranden in meer dan dertig landen. Myrtos is een van de beroemdste stranden. Ga maar eens kijken waarom ze Myrtos ‘het paradijs van Kefalonia’ noemen.

Folk Museum:

In Argostoli kun je het Folk Museum bezoeken. Daar worden allerlei traditionele klederdrachten tentoongesteld. Leuk om die eens allemaal bij elkaar te zien!

Archeologisch Museum:

Eveneens in Argostoli staat het Archeologisch Museum. Hier zijn de vondsten uit de Melissani grot bijeengebracht.

Vuurtoren St. Theodoroi:

Een van de mooiste vuurtorens is de St. Theodoroi, verwoest tijdens de aardbeving van 1953 en herbouwd in 1960 onder architectuur van Takis Pavlatos. Je ziet hem liggen als je met de boot naar Lixouri gaat.

Kasteel Agios Georges:

Kasteel Agios Georges is een schitterend souvenir uit de 16e eeuw. Tijdens de aardbeving van 1953 heeft het harde klappen opgelopen en jammer genoeg is een restauratie er nog niet van gekomen, maar ondanks de builen en schrammen is het kasteel je bezoek waard!

Evenementen op Kefalonia:

Carnaval in Kefalonia:

Februari-maart:
Een maand voor het begin van de vasten, dus een maand eerder dan bij ons, wordt in Kefalonia carnaval gevierd. In de steden worden kleurrijke optochten gehouden en daarna barst het feest los.

Robolla Wijn Festival:

De eerste zaterdag na 15 augustus:
Op de eerste zaterdag na 15 augustus wordt in het dorpje Frangata het Robollo Wijn Festival gehouden. Hoewel wijn hier een prominente rol speelt, is de hele entourage rondom het festival de moeite waard: denk bijvoorbeeld aan muziek en marktkraampjes.

Sint Spyridon:

1 oktober:
Sint Spyridon heeft zijn feestdag op 1 oktober. Jaarlijks wordt op die dag een dienst gehouden in ‘zijn’ kerk in Argostoli. Na de eredienst trekt een processie door de straten van Argostoli, echt mooi om eens mee te maken.

Valuta:

In Kefalonia (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

In Griekenland is het een uur later dan bij ons.

Boek je zonvakantie naar Kefalonia op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Kefalonia en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Kefalonia.