Hier vind je het Kreta aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Kreta

De grootste van de Griekse eilanden is Kreta (Griekenland). Kreta ligt gunstig ten opzichte van Cyprus, Egypte, Syrië en Klein-Azië en daarom heeft het eiland een indrukwekkende historie op het gebied van handel. Het staat vast dat Kreta al bewoond was in 6500 v.Chr. De sporen van de oudste beschaving, het Neolithicum, en alle beschavingen die daar op volgden, zijn terug te vinden op dit prachtige eiland. Hoe lang je vakantie naar Kreta ook duurt, het lijkt altijd te kort! En dat is logisch: Kreta heeft een geweldig nachtleven, mooie stranden, geweldige archeologische vondsten, leuke steden en een schitterende natuur. Wat wil je nog meer?

 

Meest populaire steden van Kreta:

Heraklion:

Heraklion is niet alleen de grootste stad op Kreta, het is ook de hoofdstad van het eiland. Als je hier bent, mag je zeker de ruïnes van Knossos niet overslaan. Hier zie je de resten van het paleis van koning Minos. Ze zeggen dat er in Knossos ook een haven was, maar bewijs daarvoor is (nog) niet gevonden. Heraklion heeft de allure van een hoofdstad. Je vindt er uitstekende restaurants, gezellige barretjes, leuke winkels en veel historische gebouwen.

Malia:

Oorspronkelijk was Malia een klein onbeduidend dorpje, maar nu groeit dat dorpje uit tot een van de toeristische toppers van Kreta. Je kunt zeggen dat Malia het Chersonissos voor de Engelsen wordt. Laat je echter hierdoor niet weerhouden een bezoek te brengen aan het plaatsje. Het is absoluut de moeite waard! Er zijn prima restaurants, fijne hotels en leuke bars. Dé grote publiekstrekker van Malia is het strand. Nergens op Kreta vind je zo’n prachtig en gezellig strand als daar.

Rethymon:

Rethymon is een badplaats in het noorden van Kreta tussen Chania en Heraklion. De stad heeft een heerlijk, langzaam aflopend strand, een geweldige Venetiaanse haven met talloze terrasjes, een boulevard met allerlei restaurants en winkeltjes en behoorlijk wat interessante bezienswaardigheden. Geen wonder toch dat Rethymon een geliefde vakantiebestemming is?

Chersonissos:

Vooral voor de jeugd is Chersonissos de belangrijkste bestemming op Kreta. Hier kun je nog eens stappen! Een begrip is de strip, een lange straat met alleen maar disco’s en kroegen en hier en daar een friet van Piet. De stranden in Chersonissos zijn fantastisch, maar in het hoogseizoen eigenlijk te klein omdat het er al snel veel te druk is. Als je op zoek bent naar de geschiedenis en cultuur van Griekenland, kun je Chersonissos beter vermijden.

Elounda:

Elounda is een kleine vissersplaats aan de Baai van Elounda. In de zomermaanden komen hier veel toeristen, met name toeristen die van hieruit een excursie maken naar het voormalige leprozeneiland Spinalonga. Die excursie is trouwens erg de moeite waard: je gaat er op een comfortabele boot naartoe, er is eten en drinken aan boord, onderweg krijg je nog de gelegenheid om te zwemmen en dan is er tot slot dat eiland waar je geraakt wordt door de ziekte en de tranen van de melaatsen die hiernaartoe verbannen werden.

Top 3 bezienswaardigheden:

Lassithi Hoogvlakte:

De Lassithi Hoogvlakte ligt op een hoogte van ongeveer 800 meter en wordt omringd door het Diktigebergte. Hier vind je ook de grot waar Zeus geboren is. Volgens de mythe tenminste. Zeus’ moeder Rheia moest wel een veilige plek hebben om haar kind ter wereld te brengen, want haar echtgenoot Kronos leed aan een hardnekkige vraatzucht en hij had dan ook al twaalf van hun kinderen verorberd. Je ziet hier ook de typische Griekse windmolens.

Arkádi-klooster:

Centraal op het eiland ligt het Arkádi-klooster. Dit klooster was een belangrijk toevluchtsoord tijdens de strijd tussen de Turken en de Kretenzers. Toen de Turken op een bepaald moment wel erg dichtbij kwamen, hebben mensen die er ondergedoken zaten massaal zelfmoord gepleegd door zichzelf op te blazen. Dat gebeurde in de kruitkamer en de resten daarvan zijn toegankelijk voor publiek. Bij het klooster hoort nog een museum waar je iconen ziet en portretten van de strijders.

Samaría Kloof:

Ben je fit? Heb je uithoudingsvermogen? En heb je ook stevige schoenen? Dan kun je de Samaríakloof ‘doen’. De wandeltocht gaat over ongeveer 18 kilometer en je bent vier tot zes uur aan het lopen. Je gaat dan van de Omalos Hoogvlakte naar Agia Roumeli. Tijdens je tocht daal je ongeveer 1250 meter. Al met al een spectaculaire ervaring!

Valuta:

Op Kreta (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Kreta is het een uur later dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Kreta op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Kreta en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Kreta.