Hier vind je het Mykonos aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Mykonos

Ga op vakantie naar het kleine, maar bijzondere Mykonos

Het is zo maar een klein Grieks eilandje dat Mykonos (Griekenland), maar wél de moeite waard! Mykonos behoort tot de Cycladen, een eilandengroep in de Egeïsche Zee. Mykonos is droog en kaal en bestaat voor het grootste deel uit graniet. Water is hier altijd schaars geweest, maar ondanks het gebrek aan water, vind je er ook landbouw, zij het kleinschalig. Hoewel Mykonos niet kan bogen op een lange, rijke geschiedenis, vind je er toch musea, interessante architectuur en historische gebouwen. Alleen op archeologisch gebied is er weinig. Mykonos is echt een toeristische trekpleister. Het spetterende nachtleven en de tolerantie ten opzichte van nudisme en homo’s, zijn daar zeker debet aan.

 

De meest populaire dorpjes, steden en eilanden van Mykonos:

Ano Mera:

Ongeveer 8 kilometer ten oosten van Mykonos-stad ligt het lieflijke dorpje Ano Mera. De huisjes lijken zo uit de losse hand uitgestrooid te zijn over het landschap. In het midden van de authentieke huizen, vind je hier een groot plein met verscheidene taverna’s en het Tourlianí-klooster met zijn prachtige toren. Een bezoek waard! Of maak een wandeling naar de Paleókastro, een heuvel waarop in het verleden een Venetiaans kasteel gestaan heeft.

Delos:

Het eiland Delos, ressorterend onder de gemeente Mykonos, herbergt een schat aan archeologische vondsten. Dit in tegenstelling tot het moedereiland. Er wonen maar weinig mensen op het eiland en die houden zich vooral bezig met alles wat met de ruïnes te maken heeft. De geschiedenis van Delos gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Vast staat dat hier in 200 v.Chr. wel 40.000 mensen woonden. Delos was in die tijd een handelscentrum met aanzien. De ruïnes verschaffen veel informatie over die periode. We weten nu dat het eiland in die tijd een grote stad was met tempels, markthallen, theaters, zwembaden, winkels, opslagplaatsen et cetera. Veel is hiervan nog terug te zien. Als je dan ook nog bedenkt dat Apollo en Artemis hier geboren zijn, dan kun je toch niet anders dan een excursie boeken!

Rhenea:

Rhenea behoort ook tot Mykonos. Het is een klein eiland ten westen van Delos. Tot in de jaren ’80 woonden hier mensen. Tegenwoordig niet meer. Dat wil niet zeggen dat je er niet naartoe kunt gaan! Het is een heerlijk oord om te zwemmen, te snorkelen en te barbecueën. Verschillende reisorganisaties hebben dat ook gezien en organiseren excursies naar dit eiland, vaak in combinatie met een bezoek aan Delos.

Mykonos:

De hoofdstad van Mykonos en tevens veruit de belangrijkste stad van het eiland is Mykonos-stad, of Chora, want zo worden hoofdsteden op de eilanden vaak aangeduid. De stad kent een aantal interessante musea. Verder kun je de Panagía Paraportianí gaan bezoeken. Een kerk waarvan de bouw al begonnen is in de 15e eeuw, maar waaraan pas in de 17e eeuw de laatste hand gelegd is. Het verblindend witte gebouw is echt de moeite waard! Mikra Enetia, Klein Venetië, is een wijk die tegen de zee aan ligt. De huizen zijn zo dicht bij het water gebouwd dat de balkons boven zee hangen. Leuk om te zien en wanneer je hier toch bent, kun je via een pad naar de beroemde windmolens. En heb je het wel gezien in de stad? Dan pak je gewoon de boot naar een van de omliggende eilanden of Piraeus op het vasteland.

Stranden op Mykonos:

Kalafatis Beach:

Houd je van watersport? Dan moet je zeker een keer naar Kalafatis Beach gaan. Het is een heerlijk groot rustig strand, waar je kunt surfen en duiken. En kun je nog wel een paar lessen gebruiken? Dan ben je hier helemaal op de goede plaats want er is een surf- en duikschool op het strand.

Agia Anna Beach:

In de buurt van Kalafatis vind je ook Agia Anna Beach. Een rustig zandstrand bij een kleine vissershaven met een adembenemend uitzicht.

Tip:

Eilandhoppen:

Wil je écht genieten van dit gebied? Al het moois dat de Cycladen je te bieden hebben, ervaren? Ga dan eilandhoppen. Deze eilanden in de Egeïsche Zee zijn pareltjes! Laat je meevoeren langs de kale, rotsige eilanden. Laat je bekoren door de zon die als een cyclopisch oog boven het eiland staat. Ervaar zelf wat ze bedoelen met het betoverende witte licht, waar de Cycladen om bekend staan en smul van de witte dorpjes en kerken met hun felgekleurde daken.

Valuta:

Op Mykonos (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Mykonos is het een uur later dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Mykonos op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Mykonos en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Mykonos.