Hier vind je het Rhodos aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Rhodos

Beleef een zonnige en onvergetelijke vakantie op Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland en gemeente in de Egeïsche Zee. Rhodos behoort tot de grootste eilanden van Griekenland en het ligt op maar een paar kilometer afstand van de Turkse kust. De gelijknamige hoofdstad Rhodos-stad ligt in het noorden van het eiland. Rhodos heeft een geweldig klimaat met welhaast een overdaad aan zonuren en daarmee trekt het eiland horden toeristen. Via het water heeft Rhodos goede verbindingen met andere Griekse eilanden en met het Turkse Marmaris en Fethiye. Ook veel cruises doen dit eiland aan.

 

De meest populaire steden en dorpen op Rhodos:

Rhodos:

De hoofdstad van Rhodos is het gelijknamige Rhodos. Rhodos is een havenstad in het noorden van het eiland. Het oudste deel, dat aan de haven ligt, is ommuurd en behoort tot de best bewaarde vestingsteden. Een wandeling langs de stadsmuur is een echte aanrader! Toen de Byzantijnse epoque tot verval gekomen was, veroverden de kruisvaarders van de Johannieterorde stad en eiland. Zij maakten van Rhodos een kruisvaardersbolwerk dat meer dan tweehonderd jaar intact zou blijven. Toen Rhodos in 1522 door Turkije veroverd werd, hadden de kruisvaarders geen andere keus dan het eiland verlaten. Maar de bouwwerken die de ridders achterlieten, vormen tegenwoordig de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De Turken die tot 1912 de scepter zwaaiden in Rhodos hebben, behoudens wat moskeeën en badhuizen, weinig erfgoed nagelaten. Het archeologisch museum van Rhodos is gevestigd in het oude hospitaal van de Johannieterorde, het Grootmeesterspaleis van de ridders, door de Italianen net voor de oorlog herbouwd, staat er ook nog. Momenteel doet het dienst als museum voor volkskunst.

Ixia:

Een van de meest gewilde badplaatsen op Rhodos is Ixia. Vanwege de bijna voortdurende wind kun je hier heerlijk surfen, maar ook snorkelen. De schoonheid van de zonsondergangen in Ixia is bijna spreekwoordelijk. Wil je nog wat surflessen nemen? Dat kan hier, er zijn een paar surfscholen. Verder vind je restaurants, bars en hotels in de wat hogere prijsklasse.

Faliraki:

Aan de oostkust van Rhodos ligt Faliraki. Het dorp heeft een prachtig zandstrand en de blauwe vlaggen die hier overal wapperen, geven aan het zeewater hier heel erg zuiver is. Het centrum van het dorp is een paradijs voor de jeugd: tientallen bars en discotheken steken hier Chersonissos op Kreta naar de kroon. Wil je bungeejumpen? Dat kan hier ook. Zin in zwaaien en zwiepen op een kermis? Ook mogelijk. Zin in een Big Mac, ja hoor, geen probleem. En wil je aan watersport doen? Zelfs dat kan hier!

Lindos:

Lindos wordt ook wel ‘het witte stadje’ genoemd. Dat komt door de witte huisjes die hier staan. Boven Lindos vind je de antieke Akropolis met de tempel van Athena Líndia. Omdat het hier ’s zomers gloeiendheet is, wordt aangeraden Lindos te bezoeken in de ochtenduren.

Top 4 bezienswaardigheden

Kolossos van Rhodos:

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Rhodos is er niet meer. En eigenlijk is het maar de vraag of die ooit bestaan heeft. Toch was deze attractie in de oudheid een van de zeven wereldwonderen. Dan hebben we het over de Kolossos van Rhodos: dit moet een gigantisch beeld geweest zijn dat over de ingang van de haven stond. Het was zo groot dat de schepen er onderdoor moesten varen. Vandaag de dag denken we dat het beeld op een heuvel stond en dat de schepen er echt niet onderdoor hoefden.

Klooster van Tsambika:

Heb je het ervoor over meer dan driehonderd treden te beklimmen om het klooster van Tsambika te zien? Stoer, want zeker als het heet is, is dit een hele onderneming. Eenmaal boven word je wel getrakteerd op geweldige uitzichten.

Epta Piges:

Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de zeven bronnen van Epta Piges die via stroompjes tenslotte in een meertje samenvloeien. Liefhebbers, en die hards, kunnen kiezen voor een wandeling van bijna 200 meter door een tunnel die maar 75 centimeter breed is en 170 centimeter hoog.

Vlindervallei Petaloudes:

Petaloudes in het noordwesten van Rhodos is een vallei die vooral bekend staat om zijn vlinders. En dan ook nog eens allemaal vlinders van dezelfde soort: de C. Quadripunctaria Rhodosensi. Deze vlinder ontvlucht in de zomermaanden de hitte en strijkt dan neer in deze vallei. De meeste vlinders zie hier in juli en augustus.

Valuta:

Op Rhodos (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Rhodos is het een uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Rhodos op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Rhodos worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Rhodos.