Hier vind je het Zakynthos aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Zakynthos

Een vakantie op Zakynthos vraagt om een herhaling!

Zakynthos is een van de Griekse eilanden. Je vindt het ten westen van het vasteland van Griekenland. Zakynthos wordt ook wel ‘Il fiore di Levante’ genoemd, de bloem van het Morgenland. Als je dat hoort, wil je toch boeken? Kun je gerust doen, Zakynthos zal je niet teleurstellen. Er heerst daar een verrukkelijk klimaat, er zijn heerlijke stranden en er is, ondanks de aardbeving van 1953, nog veel historisch erfgoed bewaard gebleven. Zo bleef onder andere de kerk van Zakynthos’ beschermheilige Dionyssios, de ‘Agios Dionísios’, gespaard. Door het subtropisch klimaat is Zakynthos een groen eiland met veel olijfbomen. In de zomermaanden huisvesten de olijfboomgaarden hordes cicaden, waarvan de lokroep al van verre te horen is.

 

De meest populaire steden van Zakynthos:

Zante (of Zakynthos):

Zante is de hoofdstad van Zakynthos. Het is een mooie stad met een keur aan winkels. Het is moeilijk voor te stellen dat deze stad vroeger de bijnaam ‘Venetië van het zuiden’ had. Het is nu een moderne stad. De oorspronkelijke gebouwen zijn tijdens de aardbeving in 1953 weggevaagd. Dat wil niet zeggen dat je helemaal niets meer terugvindt van die vroegere grandeur. Met behulp van oude tekeningen is geprobeerd de stad weer in zijn oorspronkelijke staat op te bouwen. Je ziet hier dan ook nog steeds kerken, mooie pleinen en straten met booggewelven die herinneren aan het verleden. De haven van Zakynthos bevindt zich ook in Zante. Zin in een boottocht? Monster dan aan om stukjes kust te ontdekken waar je met de auto niet kunt komen.

Laganas:

Als je uit je dak gaat op disco, house en wat al niet meer, is Laganas misschien de juiste bestemming voor jou. In de zomermaanden zit het hier stampvol feestende jongeren. Het strand hier is schitterend, het water is behoorlijk veilig omdat het niet diep is en je kunt er allerlei watersporten beoefenen. Geschikt voor gezinnen met kinderen dus. Klopt, maar in de zomermaanden is het toch echt de jeugd die hier te vinden is. Natuurlijk vind je in Laganas veel bars en disco’s, maar er zijn ook leuke winkels en snackbars.

Tsilivi

In het noordoosten van Zakynthos ligt de badplaats Tsilivi. Behalve het strand, waar je veel horeca vindt, maar ook heerlijk helder water, kun je in Tsilivi nog genoeg andere dingen doen. Zo is er bijvoorbeeld de Adamieion Ceremic Art Studio, waar allerlei leuke dingen te koop zijn, maar waar je ook nog eens gastvrij onthaald wordt door de artiest. Het is een behoorlijke wandeling vanuit Tsilivi, maar zeker de moeite waard. Houd je van gokken? Van paardrijden? Van varen? Van bowlen misschien? Het kan hier allemaal!

Top 4 bezienswaardigheden:

Caretta-Caretta schildpadden:

Op Zakynthos leven Caretta-Caretta schildpadden. Ze zijn niet direct uniek rond de Middellandse Zee, maar op Zakynthos zijn er wel beduidend meer dan elders. Ze komen met name voor op de stranden aan de zuidkant en voornamelijk op de wat minder drukke stranden. Er zijn een paar stranden die soms niet toegankelijk zijn omdat de schildpadden hier hun eieren leggen: Gerakas bijvoorbeeld. Deze schildpadden worden ook wel ‘dikkopschildpadden’ genoemd, inderdaad: vanwege hun dikke kop.

Vólimes:

Vólimes is een klein dorpje in de bergachtige streek in het noordwesten van Zakynthos. Er wonen maar weinig mensen, ongeveer 1500, en dan praat je over het dorp mét de regio. Het gaat wat ver om Vólimes aan te bevelen als toeristische attractie, maar als je van handgemaakte kleden houdt, moet je er toch naar toe.

Limni Keriou:

Heb je je wel eens afgevraagd waar pek, die dikke zwarte kleverige substantie waar scheepswanden mee gedicht kunnen worden en die je over je vijand kunt uitstorten, vandaan komt? Die komt uit bronnen bij Limni Keriou in het zuiden van het eiland. Best de moeite om eens te gaan kijken.

Kambi:

Om nou helemaal naar Kambi te gaan om een groot wit kruis te zien, is misschien wat overdreven. Maar mocht je in Kambi zijn en een groot wit kruis zien, ga dan toch maar even kijken. Dit kruis herinnert aan de partizanen die tijdens de burgeroorlog door de vijand in zee geworpen werden.

Valuta:

Op Zakynthos (Griekenland) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Zakynthos is het 1 uur later dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Zakynthos op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Zakynthos en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Zakynthos.