Hier vind je het Hongarije aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Hongarije

Beleef een culturele vakantie in Hongarije!

In het midden van Europa vind je Hongarije, een prachtig land voor een bijzondere vakantie. Niet alleen in de welbekende hoofdstad Boedapest, maar ook in de rest van het land is het genieten geblazen met een rijke cultuur, mooie natuur en een gezellige bevolking. Hongarije wordt doorkruist door de Donau, die stroomt langs het mooiste dat Hongarije te bieden heeft: groene heuvels, kleurrijke wijngaarden en eindeloze bossen. Cultureel gezien biedt het land een hoop gezelligheid, met nog ouderwetse klederdrachten, volksfestivals en wijnoogstfeesten. Ook qua architectuur kijk je je ogen uit bij de vele middeleeuwse bouwwerken!

 

De meest populaire regio’s van Hongarije:

Boedapest:

De meest geliefde regio voor vakantiegangers is Boedapest, met daarin ook de gelijknamige stad. In deze regio vind je prachtige architectuur, een mooie natuur en bovenal een rijke cultuur. Door de regio stroomt de rivier de Donau, die de stad Boedapest in Boeda en Pest splitst. Vanaf beide oevers heb je een prachtig en indrukwekkend uitzicht over de rivier en de burchtheuvel. In steden zoals Boedapest tref je bovendien talloze badhuizen en indrukwekkende gebouwen en musea aan, waardoor je urenlang kunt ronddwalen en af en toe heerlijk traditioneel kunt ontspannen. Ook vindt op een eilandje in de Donau jaarlijks het wereldberoemde Sziget-festival plaats. Dit zeven dagen durende festival is een van de grootste ter wereld en heeft ieder jaar weer artiesten van wereldklasse op het programma staan. Door de vele nationaliteiten, waaronder een aanzienlijk deel Nederlanders, ook bij de artiesten, hangt er een gezellige, bruisende sfeer!

Heves:

De regio Heves is gelegen in het noorden van Hongarije en biedt je kilometerslange wandelroutes, betoverende grotten, meren en watervallen en wereldberoemde wijnen. Bij een bezoek aan deze regio is een tocht door het Mátra-gebergte een van de hoogtepunten die je kunt beleven, letterlijk, want op de top sta je op de hoogste berg van het hele land. Ook zijn er Unesco-werelderfgoedgebieden te vinden, zoals Tokaj-Hegyalja. Dit gebied heeft een bijzonder klimaat, is gelegen rondom de vulkanische Tokaj-berg en is de voedingsbodem voor heerlijke en bijzondere wijnen, zoals Tokaju Asú, ook wel de koning der wijnen genoemd. Ook de steden en dorpen in de regio zijn een bezoek waard, zoals bijvoorbeeld Eger, waar je naast heerlijke wijnen ook thermale baden en historische bouwwerken zoals een prachtige Turkse minaret zult vinden. Het noorden van Hongarije is de thuisbasis van de hoogste top van het land, mijlen en mijlen van wandelroutes, uitgestrekte grotcomplexen, meren, watervallen, zoete witte en robuuste rode wijnen, Unesco-werelderfgoedsites en oude industriële steden waar het lijkt alsof de tijd stilgestaan heeft.

Somogy:

Ook de zuidelijke oevers van het Balatonmeer zullen u met hun rustige charme bekoren. Kleine pittoreske steden, levende tradities van kunst en ambachten, kuuroorden en wijn in overvloed, statige kasteelhotels en de grootste walnootplantage in Europa - dat zijn slechts enkele zaken uit het aanbod. Maar uw reis naar het Balatonmeer kan niet compleet zijn zonder een bezoek te brengen aan de fuifhoofdstad van het gebied, Siófok. Na het chillen op een van de vele lido's of het wakeboarden op het ‘zijdezachte’ water gedurende de dag, heeft deze stad alles voorhanden om aan uw fuifbehoeftes te voldoen: tientallen jaren oude clubcomplexen en kroegen aan het strand, waar dansen op tafel de norm is en niets gek of onmogelijk. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of naar een kalender vol dingen om te zien en te doen, het Balatonmeer is er om aan al uw wensen te voldoen. Mooi water en frisse wijnen, zand en surfen, vissen en stoeien, spetteren en zeilen, concerten en clubs, fuiven en waterfietsen, beachvolleybal en fietsen, elegante kastelen en slaperige dorpjes, prachtige landschappen en een kristalheldere lucht, het Balatonmeer heeft het allemaal.

Top 3 bezienswaardigheden:

Ruïnes van Szent Egyed:

Bij het Balatonmeer, in Somogyvár, liggen de ruïnes van Szent Egyed, een groot benedictijnenklooster. Het klooster werd gebouwd in de 11e eeuw en is tot op de dag van vandaag nog goed bewaard gebleven en deels gereconstrueerd. Hierdoor is het een unieke ervaring om tussen deze ruïnes te lopen en de bouwkunst van toen te bewonderen van dichtbij.

Balatonmeer:

In het westen van Hongarije ligt het bekende Balatonmeer, een van de grootste toeristische trekpleisters van Hongarije. Door het ondiepe water is het water ’s zomers lekker warm, maar ook de rest van het jaar is deze plek een kijkje waard. Aan de noordkant van het meer ligt het Nationale Park, met daarin wijngaarden op de basalthellingen van de oude vulkaan, waardoor het gebied een prachtige plek is om doorheen te wandelen en de natuur te bewonderen.

Kettingbrug:

Boedapest kent vele monumentale bouwwerken, maar een van de indrukwekkendste is toch wel de Kettingbrug. Dit is de oudste brug over de Donau. De Kettingbrug is 330 meter lang en verbindt Boeda en Pest met elkaar. De brug is gebouwd in 1948 en was destijds een van de eerste bruggen over de Donau. De Kettingbrug rust op twee pijlers die eruitzien als triomfbogen en die aan weerszijden bewaakt worden door twee stenen leeuwen.

Top 3 wat te doen:

Sporten bij het Balatonmeer:

Het Balatonmeer is niet alleen een mooie plek om van de natuur te genieten, het is ook een uitstekende locatie voor actieve watersportliefhebbers. Zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen: alles is hier mogelijk. Ook voor de wandelaars en fietsers is het een ideale plek, bij de dorpjes ten noorden van het meer liggen erg mooie routes.

Badhuis:

Een activiteit waar je niet aan ontkomt als je Boedapest echt wilt beleven is het bezoeken van een badhuis. Badhuizen staan centraal in de historie van de stad en zijn een traditie voor vele Hongaren om na het werk even ontspanning te vinden. Baden met verschillende temperaturen, sauna’s en massage-mogelijkheden: een ideale afsluiting van een drukke dag door Boedepast lopen.

Nationaal Museum van Boedapest:

Wanneer je echt de Hongaarse historie en cultuur wilt zien, dan moet je bij het Nationaal Museum in Boedapest zijn. Aan de buitenkant is dit gebouw al mooi om te zien, maar de bijzondere collecties die je binnen vindt, zijn zeker het bezoeken waard. Zo vind je in de voorhal al meteen de grootste bewaarde Romeinse mozaïekvloer. Verder vind je hier collecties uit verschillende tijdperken, die je meenemen door de geschiedenis van het land.

De Hongaarse keuken:

De Hongaarse keuken is beïnvloed door de Turken en Oostenrijkers en kenmerkt zich door vleesgerechten, seizoen groenten, en het stevig kruiden van al het eten. Je zou de keuken kunnen typeren als een echte boerenkeuken, die waarde hecht aan een authentieke smaak en zorgt voor een meer dan goed gevulde maag.

Belangrijke informatie:

Voltage:

De netspanning en frequentie zijn in Hongarije hetzelfde als in Nederland.

Kraanwater:

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Hongarije te drinken.

Valuta:

In Hongarije betaal je met Hongaarse forinten.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Hongarije op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Hongarije en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Hongarije.