Hier vind je het Indonesië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Indonesië

Ontdek Azië tijdens een vakantie in Indonesië!

Witte zandstranden, palmboombossen, helderblauwe zee, tropisch regenwoud, surfen, duiken, prachtige tempels en fantastisch eten. Zijn we nog iets vergeten te vertellen of hebben we je aandacht? Indonesië is een land dat alles heeft voor een geweldige vakantie. Zo kun je er de prachtigste tempels en vulkanen zien, maar is het ook mogelijk om de hele dag lekker te luieren onder een palmboom. Ook liefhebbers van de onderwaterwereld komen maar wat graag naar Indonesië. En wanneer de zon achter de horizon is gezakt, kun je genieten van de heerlijke Aziatische keuken. Een reis naar Indonesië is er eentje om niet snel te vergeten.

 

De meest populaire regio’s van Indonesië:

Bali:

Een van de bekendste eilanden in Indonesië is Bali. Jaarlijks trekken toeristen vanuit de hele wereld naar dit prachtig eiland om te genieten van prachtige stranden, het heerlijke weer en de smaakvolle Aziatische keuken. Bali is echt een tropisch paradijsje en veel mensen vieren hier dan ook hun huwelijksreis. Bali is een eiland dat meerdere gezichten kent. Zo heb je er drukke toeristische steden als Denpasar en Seminyak, maar liggen er ook prachtige kleine dorpjes en strandjes verstopt aan de noordkant van het eiland. Liefhebbers van surfen kunnen beter naar de westkust gaan terwijl snorkelaars liever de stille en helderblauwe zee aan de oost- en noordkant van Bali zien. Tijdens je vakantie op Bali mag een bezoek aan Ubud zeker niet ontbreken. Pas wel op voor de brutale aapjes!

Java:

Ten westen van het tropische eiland Bali ligt Java. Ook dit is een eiland maar het is vele malen groter dan Bali. Op het eiland Java ligt ook de hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Hoewel de meeste mensen deze stad links laten liggen tijdens hun reis door Indonesië, is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen. Je moet wel tegen een beetje chaos kunnen, want deze stad is, naar onze maatstaven , echt wel een beetje chaotisch. Liefhebbers van winkelen kunnen hun hart ophalen in Jakarta. Andere bekende plaatsen op het eiland Java zijn Yogyakarta en Bandung. Ook beschikt Java over schitterende natuur. Wat te denken van het Oedjong Koelon Nationaal Park dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. In dit park leeft de bijna uitgestorven éénhoornige neushoorn. De grootste trekpleister van Java is het tempelcomplex Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld.

Top 4 bezienswaardigheden:

Borobudur:

Ten noordwesten van Yogyakarta vind je de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Het is dé bezienswaardigheid van het land en wij snappen wel waarom. Hoewel de tempel al in de 8e eeuw gebouwd is, is die pas in de 19e eeuw gevonden. De Borobudur heeft eeuwenlang verstopt gelegen onder een dikke laag vulkanische as. Wandel met een gids door de tempel. Deze kan je namelijk alles vertellen over het verleden en bouwstijl van de tempel.

Tip: het is ook mogelijk om de tempel al te bezoeken voor zonsopgang. De zonsopkomst achter de tempel zorgt voor een prachtige verschijning en geeft jou de gelegenheid om schitterende foto’s te maken.

Pura Tanah Lot:

Hoewel de tempel zelf niet zo groot is, is de tempel toch een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Bali. Dit komt namelijk door de ligging van de tempel. De tempel is op een mini eilandje gebouwd op zo’n 100 meter van de kust. Wanneer het eb is, kun je naar de tempel lopen. Met name tijdens de zonopkomst en zonsondergang is de tempel een prachtig plaatje. De oranje en rode gloed zorgen ervoor dat Pura Tanah Lot verandert in een prachtig silhouet.

Prambanan:

Waar ten westen van Yogyakarta de grootste boeddhistische tempel ter wereld ligt (Borobudur), ligt ten oosten van diezelfde stad het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië. De tempel stamt uit de 10e eeuw en is eeuwenlang bedolven geweest onder een laag vulkanische as. Het indrukwekkende complex bestaat in totaal uit 237 tempels waarvan er een aantal open is voor publiek.

Ubud Monkey Forrest:

Centraal gelegen op het eiland Bali ligt het plaatsje Ubud. Dit is een klein schattig dorpje in de heuvels en tussen de rijstvelden. Het bijbehorende bos wordt ook wel het apenbos genoemd. Dit omdat er veel apen leven. Ook staan er twee tempels in het bos die heilig zijn voor de lokale bevolking. Let wel goed op je spullen want de apen zijn brutaal en sommige zijn getraind om zonnebrillen van toeristen te pikken. Vervolgens kun je die bij de uitgang weer terugkopen.

Valuta:

In Indonesië betaal je met de Indonesische roepia

Tijdsverschil:

Gedurende de winter is het 6 uur later in Sumatra en 8 uur later in de Molukken en in de zomer is dit 5 en 7 uur.

Boek je vakantie naar Indonesië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Indonesië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Indonesië.