Hier vind je het Abruzzo aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Abruzzo

Abruzzo, voor een vakantie in de mooiste natuur!

De regio Abruzzo ligt in het zuidelijk deel van centraal Italië. De naam Abruzzo komt uit het Latijn en betekent zoveel als ‘land van de zwijnen’. De zwijnen die hier wellicht in een ver verleden gewoond hebben, hadden smaak! Er zijn maar weinig regio’s in Italië waarvan de natuur kan evenaren met die van Abruzzo. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in drie nationale parken en een regionaal park. In een van die parken, het Abruzzo nationale park, kun je nog bruine beren tegenkomen. Die kans is echter niet heel groot. Wil je meer dan een mooie natuur? Kan allemaal in deze regio! Bezoek een van de steden of kies voor een stranddag, Abruzzo grenst namelijk ook aan de Adriatische Zee.

 

De meest populaire steden in Abruzzo:

L’Aquila:

De hoofdstad van Abruzzo, L’Aquila (tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie), staat bekend als een artistieke stad. L’Aquila is in het verleden vaak getroffen door aardbevingen, maar de laatste, die van 2009, is de ergste geweest. Er zijn toen bijna driehonderd dodelijke slachtoffers gevallen, bijna tweeduizend gewonden en de stad is daarbij grotendeels verwoest. L’Aquila betekent adelaar en met de kracht en vasthoudendheid van een adelaar is de stad toch weer grotendeels hersteld van de laatste beving. Ga maar eens kijken! Er zijn prachtige basilieken; er zijn kastelen, waaronder Rocca Calascio, dat op een hoogte van ruim 1500 meter overal bovenuit torent; er zijn ruïnes uit de Romeinse tijd en je kunt er de Fontana Luminosa, de verlichte fontein, bewonderen. Erg toeristisch is L’Aquila niet en misschien is het juist daarom dat het een heerlijke stad is om wat te slenteren, te shoppen en een terrasje aan te doen.

Teramo:

Teramo, hoofdstad van de provincie Teramo, kan niet bogen op een indrukwekkend centrum, maar je vindt er heus wel bijzondere gebouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog de ruïnes van een Romeins theater en staat er een prachtige kathedraal. Terrasjes pikken, lekker eten en ontspannen winkelen, kan natuurlijk ook heel goed in Teramo.

Pescara:

De hoofdstad Pescara van de provincie Pescara valt, in vergelijking met de grandeur van andere Italiaanse steden, een beetje in het niet. Het had een moderne, trendy stad kunnen zijn want Pescara bestaat pas sinds 1927. Van een historisch centrum is dus geen sprake. Daarbij komt dat de stad in de Tweede Wereldoorlog nog eens fors gebombardeerd is. Maar helemaal voor niets ga je er natuurlijk niet naar toe! Je vindt er bijvoorbeeld nog een aantal prachtige panden in Jugendstil en even buiten de stad ligt Penne met zijn stuwmeer en vogelreservaat.

Chieti:

Hoofdstad Chieti, van de provincie Chieti, ligt vlakbij Pescara op een heuvel. Vanuit de stad kijk je uit over de Adriatische Zee en Pescara. Ook hier vind je resten van Romeinse tempels en natuurlijk een archeologisch museum. Hier zijn allerlei voorwerpen ondergebracht die in de loop der eeuwen in Abruzzo gevonden zijn. De topper van de collectie is zondermeer het beeld van de Strijder van Capestrano uit de 6e eeuw v.Chr.

Sulmona:

Een absolute aanrader is Sulmona, ook gelegen in de regio Abruzzo. Een deel van de gemeente van dit stadje ligt in het Nationaal Park Majella. Je begrijpt dus wel dat het er prachtig is.

Maar dat niet alleen! Sulmona ligt precies op het punt waar twee rivieren, de de Gizio en Vello, samenvloeien. 2500 jaar geleden was Sulmona al een van de belangrijkste steden in dit gebied.

Het aquaduct over het Piazza Garibaldi dateert van de 13e eeuw. De stad is na 1706 grotendeels herbouwd, na getroffen te zijn door een zware aardbeving.

Top 3 bezienswaardigheden:

Kasteel L’Aquila:

Even buiten het centrum van L’Aquila staat het kasteel. Dat is beslist een bezoek waard, al was het maar vanwege het mammoetskelet, met een grootte van 30 meter, dat hier getoond wordt.

Acquapark Ondablu:

Ben je op vakantie met kinderen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Acquapark Ondablu in Tortoreto. Spannende glijbanen, spectaculaire suisbuizen… Het park is gewoon leuk voor álle leeftijden!

Nationaal park Gran Sasso e Monti della Laga:

Zou je wel eens een Apennijnse steenbok willen spotten? Dat kan in het Nationaal park Gran Sasso e Monti della Laga, een van de nationale parken in Abruzzo. Dat park ligt rondom de top van de Gran Sasso. Steenbokken leefden er al eerder, maar ineens waren ze verdwenen. Nu is er weer een aantal teruggeplaatst en momenteel lopen er, naar schatting, vijftig rond. Vooral in het voorjaar is dit park een lust voor het oog. Er bloeit dan van alles. Zelfs edelweiss, maar daarvoor moet je wel echt hoog in het gebergte zijn.

Valuta:

In Abruzzo, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil.

Boek je vakantie naar Abruzzo op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Abruzzo en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Abruzzo.