Hier vind je het Puglia aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Puglia

Puglia! Zon, natuur en cultuur in één vakantie!

Het is een eindje rijden of een poosje vliegen, maar dan ben je ook in Puglia! De hak van de laars van Italië. Je bent dan in Puglia, waar toeristen nog een zeldzaamheid zijn en waar je een vakantie kunt vieren die zijn weerga niet kent! Weinig toeristen dus, behoudens een handjevol Interrailers en Trotters die van hieruit de boot naar Griekenland nemen. Moeten ze gewoon zelf weten! Wie een vakantie boekt in Puglia zal alleen maar genieten: genieten van het weer, van de mooie steden, van de prachtige natuur en de overvloedig aanwezige cultuur!

 

De meest populaire steden in Puglia:

Brindisi:

In het zuidoosten van Italië, in de hak dus, ligt de havenstad Brindisi. Van hieruit kun je bijvoorbeeld verder reizen naar Griekenland, je kunt ook de trein nemen naar Bari of Rome. Maar dat moet je niet doen! Brindisi is leuk genoeg om te blijven. Ga eens kijken bij de Romeinse zuil die het eindpunt van de Via Appia, de weg uit de Romeinse tijd die vanuit Rome naar Brindisi loopt, aangeeft. Of breng een bezoek aan de San Govanni al Sepolcro, een kerk uit de 11e eeuw. Of neem een kijkje bij de Sant Maria del Casale, uit 1310! Of ga gewoon lekker rondkijken. Naar Griekenland kun je altijd nog!

Bari:

Bari is, met een inwonertal van 350.000, een behoorlijk grote stad. Bari is ook hoofdstad van Puglia én een havenstad. Je kunt van hieruit naar Albanië, Kroatië en Montenegro. Ook grote cruiseschepen doen geregeld de haven van Bari aan. Het oude centrum van de stad, met talloze pleinen en kerken heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan. Het is heerlijk hier rond te dwalen, een ijsje te eten of plaats te nemen op een van de uitnodigende terrassen. Behalve het oude centrum is er ook de ‘nieuwe stad’, die heeft kaarsrechte straten. Kijk maar eens waar je voorkeur naar uitgaat.

Bari is een studentenstad en dus gezellig. Probeer ondanks dat toch iets mee te pikken van de historie: bijvoorbeeld de dom uit de 12e eeuw of het kasteel van Bari. Wil je iets echt moois zien? Ga dan naar de Grotte Castellane, schitterende druipsteengrotten.

Lecce:

Strikt genomen ligt Lecce in het binnenland van Puglia. Maar wat is ‘binnenland’ als de Ionische zee op een afstand van 23 kilometer ligt en de Adriatische Zee slechts 11 kilometer van Puglia verwijderd is? Ook Lecce is een universiteitsstad met alle reuring die daarmee gepaard gaat. En er is veel te zien: ga maar eens kijken in de Basilica di Santa Croce, de mooiste barokkerk van Lecce. Deze kerk stamt oorspronkelijk uit de 14e eeuw, maar is daarna vele malen verbouwd. Alles, werkelijk álles is fraai, fraaier, fraaist gemaakt. Ook de moeite waard is de Porta Napoli, een van de drie stadspoorten, die de toegang tot het oude centrum van Lecce markeert.

Top 4 bezienswaardigheden:

Trulli:

Naar Puglia gaan en de trulli niet zien, is ondenkbaar. Het zijn heel aparte witte huisjes met een kegelvormig dak van grijs natuursteen. Je vindt ze op verschillende plaatsen, maar toch vooral in Alberobello. In Alberobello kun je ook slapen in een trulli, leuk om eens mee te maken.

Ostuni:

Er zijn mensen die zeggen dat Ostuni het mooiste stadje van Puglia is. Ga er heen en kijk zelf maar eens. Het plaatsje ligt tussen Bari en Brindisi, te midden van de olijfbomen. Er staan hier kleine vierkante witte huisjes die nog het meest doen denken aan een kashba.

Achterafstraatjes in Bari:

Wil je Bari nog eens zien zoals het een paar eeuwen geleden eruitzag? Ga dan eens kijken in de achterafstraatjes, hier kun je vastleggen hoe het vroeger was. Je ziet bijvoorbeeld vrouwtjes die op straat pasta zitten te maken. Houd wel je camera en portemonnee in de gaten!

Basilica di San Nicola:

Sint-Nicolaas, dé Sinterklaas, is de beschermheilige van Bari. In de Basilica di San Nicola liggen wat relikwieën van hem en een keer per jaar, op 8 mei, wordt hij herdacht met een grote processie over het water, hij was tenslotte ook de patroonheilige van de zeevaarders.

Valuta:

In Puglia, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je zonvakantie naar Puglia op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Puglia en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Puglia.