Hier vind je het Calabrië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Calabrië

Een vakantie in Calabrië is geweldig!

Ten zuiden van Napels, in de voet van de laars, ligt de regio Calabrië, een uitgelezen vakantiebestemming. Hier vind je schitterende stranden met letterlijk oogverblindend wit zand, water van het helderste soort, adembenemende landschappen met geweldige panorama’s, imponerende bergmassieven en talrijke historische plaatsen. Laat je verrassen in een van de nationale parken, proef van de typische peperoncini en vergelijk onze tomaten eens met die uit Belmonte. Maar vergeet vooral niet aan te leggen in een paar van de schitterende steden die Calabrië rijk is. Heb je ergens iets opgevangen over de Ndrangheta? De tegenhanger van de maffia? Maak je niet dik, kleine kans dat je die nog tegenkomt.

 

De meest populaire steden van Calabrië:

Catanzaro:

Catanzaro is de hoofdstad van Calabrië en zoals het hoofdsteden betaamt, is ook hier genoeg te zien. De stad stamt uit de 10e eeuw en er zijn nog verschillende gebouwen die aan die tijd herinneren. Maar er is meer dat herinnert aan de tijd dat Catanzaro de belangrijkste stad ter wereld was op het gebied van zijdekunst. Het stikte hier van de zijderupsen en alle zijden tapijten, wandkleden, misgewaden en dergelijke die je in het Vaticaan ziet, zijn in deze stad vervaardigd. De oude stad van Catanzaro is een bezoek waard! Loop hier ook zeker de Basilica Minore di Maria Santissima Immacolata uit 1254 binnen. Ondanks verbouwingen en restauraties heeft die niets van zijn oude charme verloren.

Cosenza:

Aan de voet van het Silagebergte ligt Cosenza. De stad wordt in twee helften gedeeld door de rivier de Busenta. Deze rivier, die vaak bijna droogvalt, geeft de stad iets lieflijks en levert mooie plaatjes op. Ook de moeite waard is het oude centrum. Hier vind je prachtige historische gebouwen, waaronder de kathedraal. Heb je overdag lekker uitgerust op het strand, dan kun je je ’s avonds in het nachtleven van Cosenza storten. Verwacht geen swingend uitgaanscentrum, dat is hier niet. Maar er zijn wel wat gezellige bars en disco’s waar je je tot in de kleine uurtjes kunt amuseren.

Crotone:

Croton, Crotona, Cotrone… Crotone, een stad in de regio Calabrië, is een aantal keren van naam veranderd sinds die in 1928 definitief gewijzigd werd in ‘Crotone’. De oude namen, afkomstig uit het Grieks en Latijn, kom je slechts een heel enkele keer nog tegen. Crotone heeft het door de jaren heen niet makkelijk gehad! De belangrijkste werkgevers gingen er over de kop waardoor de stad in een economische crisis terechtkwam en veel bewoners hun heil elders moesten zoeken. Tot overmaat van ramp kreeg de stad aan het eind van de vorige eeuw ook nog eens te maken met een ernstige overstroming. Sindsdien is Crotone stevig aangepakt en vandaag de dag is het weer een uiterst plezierige stad! Je kunt er eindeloos aan het strand liggen, maar je kunt er ook van alles en nog wat bekijken: de kerk van de Heilige Maagd Maria, de haven, het archeologisch museum en het kasteel.

Top 3 bezienswaardigheden:

Capo Colonna:

Een mooi archeologisch park is Capo Colonna in de buurt van Crotone. Je ziet hier nog delen van zuilengalerijen, restanten van een tempel en funderingen van historische gebouwen.

Arco Magno:

Een heel bijzonder strand is Arco Magno. Het is een beetje lastig te bereiken omdat het pad ernaartoe op sommige plaatsen steil is, maar met stevige schoenen kom je een heel eind. En je wordt rijkelijk beloond voor je inspanningen. Dit strand heeft namelijk fantastische rotsformaties. Niet alleen mooi om te zien, maar ook spectaculair om er onderdoor te zwemmen.

Chianalea di Scilla:

Als je nou eens een echt mooi, authentiek vissersdorpje wilt zien, moet je beslist naar Chianalea di Scilla gaan. De smalle straatjes nodigen uit tot een wandeling. De huizen, die grotendeels gerestaureerd zijn, staan bijna in het water. Van hieruit zie je in de verte de vissersboten liggen, er is een lieflijk kerkje dat een bezoek echt waard is en er zijn prima restaurants en barretjes. Het enige dat je hier zou kunnen missen, zijn die typische toeristenwinkels.

Evenementen in Calabrië:

Zwaardvisfestival:

Juli:

Het zwaardvisfestival, Sagra del Pesce Spada wordt gehouden in juli, in Bagnara. Het is vooral een culinair festijn waarbij de zwaardvis centraal staat. Daarnaast zijn er optredens van muzikanten, demonstraties, een markt en vooral veel gezelligheid. Overigens wordt er ook in Gallipoli (Puglia) een dergelijk festival gevierd.

Peperoncino Festival:

Het tweede weekend van september:

In Calabrië houden ze van pepertjes. Die gaan overal in, zelfs in cocktails en ijs. Het is dan ook geen wonder dat er ook een peperfestival op de agenda staat. Dit Peperoncino Festival wordt gehouden in Diamante, in het tweede weekend van september. Een aanrader!

Valuta:

In Calabrië, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil.

Boek je vakantie naar Calabrië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Calabrië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Calabrië.