Hier vind je het Campania aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Campania

Vakantie vieren in de prachtige regio Campania!

Campanië, door de Romeinen Campania felix genoemd, hetgeen gelukkig land of gelukkig landschap betekent, ligt in het zuiden van Italië. Het is de eerste regio in de Mezzogiorno ten zuiden van de denkbeeldige scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Italië. Er wonen ongeveer 5.8 miljoen inwoners. Napels is de hoofdstad van deze regio. Maar Campanië is niet alleen bekend door zijn hoofdstad, maar ook vanwege het prachtige landschap en de heerlijke mozzarella.

 

Meest populaire steden van Campanië:

Napels:

Het waren de inwoners van de Griekse kolonie Cumae die Napels in de 8e eeuw v. Chr. stichtten. Zij noemden de nieuwe stad Néa Pólis, dat ‘nieuwe stad’ betekent. In de 4e eeuw v. Chr. werd Napels een bondgenoot van Rome. Napels bleef belangrijk, hoewel er wel het een en ander veranderde. Zo werd de voertaal Grieks verdrongen door het Latijn, mede door de talrijke veteranen die zich rondom de stad vestigden. De uitbarsting van de Vesuvius in 79 verwoestte ook een deel van Napels. In cultureel opzicht is Napels een van de rijkste steden van Europa. In Napels komen historie en moderne tijd schitterend samen: een bezoek meer dan waard! Vergeet niet het Archeologisch Museum te bezoeken!

Paestum:

Veruit de leukste plaats aan de vrij rustige Cilento-kust, in het uiterste zuiden van Campanië, is Paestum. Hier vind je de best bewaarde overblijfselen uit de Griekse tijd, onder meer de tempels van Hera, Ceres en Neptunus uit de 6e eeuw v. Chr. De tempel van Hera, Basilica Herathos, behoort tot de grootste Griekse tempels die gebouwd zijn in steen en gewijd zijn aan Hera, de vrouw van Zeus. Deze tempel is de oudste van de drie tempels in Paestum. Kenners zien dit in details zoals de negen kolommen aan de korte zijden.

Sorrento:

Sorrento ligt op het schiereiland Sorrentina aan de Amalfische Rivièra. Het ligt op een plateau, enkele tientallen meters boven de zeespiegel. Sorrento was een van de eerste toeristenplaatsen in Italië. Niet zo verwonderlijk: het heeft een mild klimaat, er zijn prachtige citroenplantages en wijngaarden en in de directe omgeving vind je bezienswaardigheden als het eiland Capri en Pompeï en Napels. Een plekje waar je heerlijk kunt wegdromen over de baai van Napels, met de Vesuvius op de achtergrond, is het parkje van Villa communale.

Capua:

Tegenwoordig is Capua van weinig importantie, maar dat is wel eens anders geweest. In de Romeinse tijd was het de tweede stad van het land, na Rome. In 841 hebben de Saracenen het platgewalst, alleen de kerk Santa Maria Maggiore overleefde het strijdgeweld. Toch verdient Capua hier een vermelding. Het Anfiteatro Campano was tot de bouw van het Colosseum het grootste amfitheater van de oude wereld. Waarschijnlijk stond de gladiatorenschool, van waar uit Spartacus in 73 v. Chr. de slavenopstand begon, hier ook in de buurt. In het Vicolo Mitreo vind je een ondergronds Mithreaum, een heiligdom voor Mithras uit de 2e-3e eeuw. Prachtige fresco’s zie je hier.

Pompeï en Herculaneum (oudheid):

Pompeï was een provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners die in ‘79 onder een laag as werd bedolven door een uitbarsting van de Vesuvius. Hierdoor werd het een van de best geconserveerde steden uit de oudheid. De eerste overblijfselen werden al in de 16e eeuw gevonden, maar de opgravingen begonnen pas in de 18e eeuw. Pompeï is opengesteld voor publiek: je krijgt hier een prachtig beeld van het leven aan het begin van onze jaartelling. Zeker een bezoek waard! Ook Herculaneum werd in ‘79 getroffen door de eruptie van de Vesuvius. In tegenstelling tot Pompeï werd Herculaneum niet getroffen door as, maar door modder en lava. De meeste mensen wisten dan ook op tijd te vluchten. Alleen bij de botenhuizen, die in die tijd nog aan zee stonden, zijn de lichamen van ongeveer driehonderd slachtoffers gevonden. Karel van Bourbon, in de 18e eeuw koning van Napels, heeft de kunstschatten die gevonden werden aanvankelijk een plaatsje gegeven in zijn eigen onderkomen. In de 19e eeuw zijn de kostbaarheden en kunstschatten geschonken aan het Archeologisch Museum in Napels.

Valuta:

In Italië, Campanië betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Campanië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Campanië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Campanië.