Hier vind je het Emilia Romagna aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Emilia Romagna

Emilia-Romagna, voor je ideale vakantie!

De regio Emilia-Romagna ligt in het noorden van Italië, ingeklemd tussen de Adriatische Zee, de Po en de Apennijnen. Ongeveer de helft van Emilia-Romagna ligt in de Povlakte en daarom is het een van de vlakste regio’s in Italië. Emilia-Romagna is, met name in het vlakke deel, erg dichtbevolkt. Emilia-Romagna geldt ook als een welgestelde regio en als een van de beste regio’s om in te wonen. Landbouw is de belangrijkste economische pijler.

 

Meest populaire steden van Emilia-Romagna:

Bologne:

De hoofdstad van Emilia-Romagna is Bologne. De stad ligt tussen de rivieren de Reno en de Savena, aan de voet van de Apennijnen. Bologne heeft de oudste universiteit van Europa, opgericht in 1088. Daarnaast staat Bologne ook bekend om zijn grote, historische centrum dat aan het eind van de jaren ‘60 volledig gerenoveerd is. Echte aanraders in Bologna zijn onder andere het archeologisch museum, de 40 km bogengalerijen in de oude stad en de Orto Botanico de Bologna, de botanische tuin. 

Parma:

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die nooit van Parma gehoord hebben. De ham komt er vandaan en de Parmezaanse kaas. Vanwege ham en kaas zul je Parma niet snel bezoeken, maar vermoedelijk wel vanwege de schitterende binnenstad. Eeuwenlang vormde Parma, samen met Piacenza, een hertogdom. De huidige hertog van Parma is prins Carlos de Bourbon de Parme, zoon van prinses Irene en prins Carel Hugo. Aanraders zijn het achthoekige Baptisterium uit 1196 en het 13e eeuwse Palazzo del Governatore. 

Ferrara:

Zoek je afwisseling? Bezoek dan Ferrara! Buiten Italië is Ferrara nauwelijks bekend en het is de hoogste tijd dat te veranderen. Niet voor niets heeft Unesco het gebied, met de gelijknamige stad, op de Werelderfgoedlijst gezet. Ferrara en omgeving bieden een keur aan mogelijkheden. Er is strand, natuur, cultuur en er is heel veel kunst. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden voor sportieve activiteiten. De stad Ferrara is een renaissancistisch bolwerk. Het oude centrum is omgeven door een vestingmuur. Voor kunstliefhebbers is deze stad een eldorado! Een echte eyecatcher is het Palazzo dei Diamanti waarin eigentijdse kunst te zien is. Heel bijzonder is de buitenkant van deze pinacotheek: hier zie je de 8000 diamantvormige stenen waarmee het museum is opgebouwd. Och, wat is er niet mooi? Je kijkt je ogen uit! De kathedraal, het archeologisch museum, het Palazzo di Ludovico il Moro, allemaal een bezoek meer dan waard.

Rimini: 

Rimini, aan de Adriatische Zee, is als badplaats vooral bekend bij jongeren, de stad heeft dan ook een geweldig uitgaansleven en touroperators spelen daar handig op in. De stad werd in 268 v. Chr. gesticht door de Romeinen om de Galliërs tegen te houden. Tevens gebruikten de Romeinen de stad als uitvalsbasis om de Povlakte te veroveren. Behalve zand en zee heeft Rimini meer te bieden: de Ponte di Tiberio uit de 1e eeuw, de Arco d’Augusto en de Piazza Tre Martiri, waar je even kunt rusten op een terras en kunt genieten van een heerlijke espresso. 

Cattolica:

Een andere badplaats in Emilia-Romagna is Cattolica, ook gelegen aan de Adriatische Zee. Cattolica heeft een zandstrand en veel restaurants en bars. In tegenstelling tot Rimini dat vooral door de jeugd bezocht wordt, is Cattolica meer gericht op strandvakanties voor gezinnen. Behalve de altijd blauwe zee heeft Cattolica méér, zoals de Malatesta toren uit de 15e eeuw en het Aquarium Le Navi. Hier maak je via onderaardse gangen een adembenemende tocht door het onderwaterleven. Schrik niet wanneer je ineens oog in oog staat met haaien!

Badplaats de Lidi di Comacchio:

De Lidi di Comacchio bestaat uit zeven badplaatsen met hun eigen bijzonderheden. Wat ze gemeen hebben, is dat het allemaal familiebadplaatsen zijn met prachtige zandstranden en meer dan genoeg vertier. Zo heb je onder meer Lido di Volano, omringd door pijnboombossen; Lido di Pomposa en Lido degli Scacchi, die beide wat rustiger zijn en bij uitstek geschikt voor mensen met jonge kinderen. En als je van lekker eten houdt, en wie houdt daar niet van? moet je naar Porto Garibaldi! 

Valuta:

In Italië, Emilia-Romagna betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Emilia Romagna op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Emilia Romagna en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Emilia Romagna.