Hier vind je het Lazio aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Lazio

Lazio voor een wel heel complete vakantie!

In het midden van Italië, aan de Tyrreense Zee, ligt Lazio. De naam is afgeleid van het Latijnse Latium, de naam die de oude Latijnen aan de regio gaven. Mede door hoofdstad Rome, is Lazio een belangrijk gebied voor wat betreft architectuur, archeologie, religie, geschiedenis en kunst. Rome heeft op dit terrein het meest te bieden, maar ook buiten Rome kent deze regio honderden kerken, abdijen, monumenten en andere bezienswaardigheden.

 

Meest populaire steden van Lazio:

Rome:

Op de eerste plaats, met stip, staat natuurlijk Rome. Een vakantie in Lazio kan niet zonder een bezoek aan deze schitterende, bruisende stad. Breng in ieder geval een bezoek aan de Catacomben, wandel langs de Trevifontein, vergeet Vaticaanstad niet en laat je culinair verrassen en verwennen. Tijd over? Shoppen!

Tarquinia:

Tarquinia is maar een klein stadje in Viterbo. Het heeft 15.000 inwoners. Historisch gezien heeft het een grotere betekenis: in de middeleeuwen was Tarquinia een stadsrepubliek die verbonden sloot met onder andere Pisa en Venetië. De dom met een koor uit de 15e eeuw en fresco’s uit de 16e eeuw, is een bezoek zeker waard. Door de ligging, 133 meter boven NAP en op vijf kilometer van de kust, is de omgeving van Tarquinia ook heel geschikt voor een wandeling.

Sperlonga:

Sperlonga is een pittoreske badplaats in Lazio en gelegen aan de Tyrreense Zee. In tegenstelling tot de andere badplaatsen, is Sperlonga tot nu toe gevrijwaard gebleven van de enorme stroom Romeinen die ’s zomers uit de hete stad wegvluchten. Sperlonga heeft mooie zandstranden, maar ook de oude stad is een bezoek meer dan waard. In 1957 werd bij de aanleg van een weg een grot gevonden waarin een museum gehuisvest was. Er werden sculpturen gevonden die voor een groot deel vernield bleken te zijn, maar die na een opknapbeurt nog een tweede leven kregen in het plaatselijk museum. Kijken!

Cerveteri:

Aan de hand van archeologische vondsten is komen vast te staan dat Cerveteri al in de 7e en 6e eeuw v. Chr. bestond. Het zou een van de grootste steden in het Middellandse Zeegebied zijn geweest en een van de machtigste steden van Etrurië. Caere, zoals het in die tijd heette, onderhield nauwe betrekkingen met de Grieken en werd mede daardoor een cultureel bolwerk. In 353 v. Chr. viel Caere in handen van de Romeinen. Enkele bouwwerken uit de middeleeuwen zijn gespaard gebleven, andere zijn herbouwd. Wil je meer weten? In het Musea Nazianale Cerite is nog heel veel te zien over de geschiedenis van dit oude stadje.

In de buurt van Cerveteri liggen dodensteden, necropolen. Je ziet hier complete steden met straten, grafheuvels en met in de rotsen uitgehakte grafkamers, die versierd zijn met schilderingen of reliëfs. De dodenstad van Banditaccia bestaat grotendeels uit grafheuvels die zijn gebouwd op de tombes die in zachte tufsteen zijn uitgehouwen. Veel van de vondsten uit deze necropolen zijn nu te zien in het museum Villa Guilia in Rome.

Castel Gandolfo:

Strikt genomen is Castel Gandolfo geen stad, maar een dorp in Lazio. Het ligt aan het Meer van Albano en is zeer in trek als zomerverblijf van de inwoners van Rome. Op de eerste plaats is Castel Gandolfo bekend vanwege zijn pauselijke zomerresidentie. Dit pauselijk paleis is al sinds 1929 in het bezit van het Vaticaan. Het is tussen 1624 en 1628 gebouwd in opdracht van paus Urbanus VIII door architect Carlo Maderno.

Tip voor een trip:

Een heel leuk uitstapje is dat naar waterpark Hydromania in Rome. Het park beslaat maar liefst 90.000 m2 en heeft verschillende zwembaden voor groot en klein. Er zijn imposante glijbanen waarop je als een malle naar beneden suist, maar er zijn ook attracties voor wie liever wat wil ontspannen. En natuurlijk is er gedacht aan de allerkleinsten: peuterbadjes, ieniemienie-glijbaantjes en een animatieteam. Het is bijna vanzelfsprekend dat restaurants en winkels evenmin ontbreken. Ideaal voor iedereen die af en toe even genoeg heeft van de hitte in de stad.

Valuta:

In Italië, Lazio betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

 

Boek je vakantie naar Lazio op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Lazio en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Lazio.