Hier vind je het Ligurië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Ligurië

Ga naar Ligurië voor een ‘bloemrijke’ vakantie!

De regio Ligurië ligt in het noordwesten van Italië en is een vakantiebestemming bij uitstek. Er heerst een heerlijk zeeklimaat: niet te warm en niet te koud. Over het algemeen heeft de regio weinig neerslag. Er zijn in Ligurië prachtige steden en dorpen en de natuur is er schitterend. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige stranden en de relatief korte reistijd. Ligurië is prima met eigen vervoer te doen, maar vliegen kan vanzelfsprekend ook. De luchthaven ligt in Genua en van daaruit liggen alle bestemmingen binnen handbereik.

 

De meest populaire steden van Ligurië:

Genua:

Wat een mooie stad is Genua! Het wemelt er van de marmeren paleizen die getuigen van een rijk verleden: Genua was welvarend door handel en het vervoeren van kruisridders naar het heilige land. Daarnaast was Genua eeuwenlang een maritieme grootmacht in het mediterrane gebied. Weet je trouwens dat de blauwe verf die Levi’s gebruikte voor de eerste spijkerbroeken afkomstig was uit Genua? De verf heette toen ‘blu di genova’, die naam verbasterde tot ‘blue jeans’.

Andora:

Andora is een gezellige badplaats aan de Ligurische Zee. Andora heeft een geweldig zandstrand en een haventje. Verder vind je in de stad een leuk centrum met winkels, restaurants en bars. Iedere maandag is er hier een markt waar je lokale producten vindt, maar ook huishoudtextiel, potten, pannen en kleding. En ben je dan toch in Andora? Dan is een bezoek aan het mineralogisch museum een aanrader, evenals het Tagliferro plein, waar je heerlijk kunt mensen-kijken.

San Remo:

San Remo is een van de chiquere badplaatsen in Ligurië. Onnodig te zeggen dat het hier goed toeven is! Je hebt hier prachtige boulevards, geweldige winkels, fantastische restaurants en gezellige bars. De bijnaam van San Remo is niet voor niets città dei fiori, bloemenstad. Het is een feest hier te zijn! Het belangrijkste festival van de populaire muziek, Festival della canzone Italiana, wordt hier ieder jaar in februari/maart gehouden. Het winnen van dit festival betekent vaak een geweldige doorbraak. Onder andere Andrea Bocelli en Laura Pausini behoorden in het verleden tot de winnaars. Houd van je van snelheid? Mooie auto’s? Ook dan zit je in San Remo goed: er is hier een prachtig racecircuit.

Portofino:

Nóg exclusiever is Portofino! Vroeger was dit de woonplaats van koraalvissers, maar daar vind je niets meer van terug. In het haventje liggen vandaag de dag luxe plezierjachten en de huisjes zijn getransformeerd tot de meest luxueuze vakantiehuizen. Hier loop je de kans Berlusconi tegen het lijf te lopen. Of Armani. Ferrari wellicht. Het dorp is maar klein en heeft weinig parkeerruimte. In het hoogseizoen moet je aan het begin van het dorp wachten voor een stoplicht dat pas op groen springt, als er weer een auto vertrekt.

Gelukkig is Portofino ook via het water te bereiken.

De bergdorpjes van Ligurië:

Op de meest ontoegankelijke plaatsen in de bergen, vind je de meest geweldige middeleeuwse dorpjes. Ze zijn gebouwd als verdediging tegen piraten. Veel van deze dorpjes zijn inmiddels verlaten, maar ze zijn een bezichtiging waard. Neem Triora, op een hoogte van 1440 meter. Hier zijn nog sporen van het verleden. Bijvoorbeeld een enorm waterreservoir onder het plein. Tijdens een beleg hadden de bewoners hier voor maanden voldoende water. Ook Tággia, te midden van olijfbomen en bloemen, is prachtig. Klim maar lekker door de steile straatjes en over de lange trappen. De steilste straten leiden naar de burcht in roerige tijden bescherming bood. Bovenaan zie je nog een grote steen die bij aanvallen naar beneden werd gerold om de vijand te weren en te pletten.

Top 3 bezienswaardigheden:

Il Palazzo di San Giorgio:

In Genua staat het imposante Il Pallazzo di San Giorgio. Het bouwwerk staat bekend als bank, als gastenverblijf en als gevangenis. In eenzame opsluiting schreef Marco Polo hier zijn ‘Il Milione’.

Le Caravelle:

Le Caravelle in Ceriale is een wel heel bijzonder waterpark. Als je hier binnenkomt, heb je het idee dat je een tijdreis gemaakt hebt en in de 15e eeuw bent beland. Hier is de ontdekkingsreis van Columbus gereconstrueerd. Je ziet hier de drie zeilschepen, de caravelle, waarmee in 1492 Amerika ontdekt werd. Maar je komt natuurlijk voor glijbanen als de Kamikaze, de Rio Bravo en de Rio Cattivo. Voor de kinderen zijn er vanzelfsprekend ook voorzieningen: een treintje, een kasteel en kinderbaden.

Riviera dei Fiori:

Veruit de mooiste en schoonste stranden van Italië vind je aan de Riviera dei Fiori, de Bloemen Riviera. Behalve de schitterende badplaatsen is de kust hier ook bekend om zijn bloemen, bestemd voor de parfumindustrie. Bezoek van hieruit ook eens het casino in San Remo, met een beetje geluk verdien je je vakantie terug.

Valuta:

In Ligurië, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil.

Boek je zonvakantie naar Ligurië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Ligurië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Ligurië.