Hier vind je het Lombardije aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Lombardije

De regio Lombardije ligt tussen de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden in Italië. Van de totale Italiaanse bevolking woont maar liefst zestien procent in deze regio.

De Povlakte is het dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebied van Lombardije. Hier liggen ook de grootste steden: Milaan, Brescia en Bergamo.

Lombardije was belangrijk in de geschiedenis van het bankwezen. De Lombardrente is nog altijd een begrip en het Nederlandse woord ‘lommerd’ is afgeleid van Lombardije.

 

Meest populaire steden van Lombarije:

Milaan:

De tweede stad van Italië en de hoofdstad van Lombardije is Milaan. Milaan is een oude stad, vermoedelijk al in 600 v. Chr. gesticht door de Kelten. Tegenwoordig is Milaan het Mekka van de mode en samen met Parijs toonaangevend op het gebied van haute couture. Grote modehuizen als Armani en Versace resideren hier. Overbodig te zeggen dat je hier kunt shoppen tot je er bij neervalt! En houd je niet van winkelen? Geen nood! De stad heeft veel meer te bieden.

Bergamo:

Bergamo is een van de oudste steden van Lombardije met Romeinse, Etruskische en Keltische cultuur. De schrijver Marie-Henri Beyle (pseudoniem: Stendhal) noemt Bergamo ‘de mooiste stad die hij ooit gezien heeft’. De stad kent een hoog en een laag gedeelte. In het hoge deel ligt de oude middeleeuwse stad en in het lage deel vind je de meeste woonwijken, het gemeente- en provinciehuis en het museum met werken van Rafael, Boticelli en Rubens. Het hoge en lage deel zijn met elkaar verbonden door een kabelbaan en je kunt Bergamo gewoonweg niet verlaten zonder daar een keer in gezeten hebben.

Brescia:

Maar weinig mensen zullen weten welke stad er schuilgaat achter de Leeuwin van Italië. Nou, dat is dus Brescia. In 1849 kwam Brescia in opstand tegen de Oostenrijkers en dat leverde deze eretitel op. Maar Brescia heeft meer! De meeste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze stad liggen aan de pleinen Piazza della Loggia en Piazza del Duomo. Hier ga je zo terug in de tijd. Maak een keus tussen La Rotonda, de ronde oude dom, de Torre dell’Oroglio, de klokkentoren met een gigantisch uurwerk, of de Broletto, een 13e eeuws paleis. Of zoek een gezellig terras en geniet van de historie om je heen.

Como:

Como ligt aan het Comomeer, op de grens met Zwitserland. Como is een oude stad, stammend uit de tijd van het Romeinse Rijk. Het is ook in die tijd dat de kolossale stadsmuren gebouwd werden. Auto’s worden zo veel mogelijk geweerd binnen de muren en daardoor wekt Como de indruk of de tijd er heeft stilgestaan. Een echte publiekstrekker is de dom aan het Piazza Duoma. De bouw van deze kerk vergde maar liefst 400 jaar en in die tijd veranderden smaak en tradities. Zo kan het gebeuren dat de voorzijde gotisch is en de oostzijde renaissancistisch. De imposante koepel is van veel latere datum.

Laveno-Mombello:

De grootste toeristische trekpleister aan de Lombardische oever van het Lago Magiore is Laveno-Mombello. Je vindt hier het prachtige meer, talloze campings en hotels en horeca waar je maar kijkt. Hier vandaan loopt een veerdienst naar Verbania, dat aan de andere kant van het meer ligt. Er is ook een kabelbaan die naar de Sasso del Ferro voert. Hier kijk je uit over het meer en de Alpen. Voor de watersporters is het interessant te weten dat er maar liefst twee jachthavens zijn, gelegen in een inham van het meer.

Evenementen:

Fiera degli oh bej! oh bej:

December:

Fiera degli oh bej! oh bej een gigantische markt in Milaan ter ere van de heilige Ambrosius. Deze markt is een soort braderie met spullen, snoep en eten. De Oh bej! wordt ieder jaar gehouden van 5 tot 8 december. Het is ook een sfeervolle markt omdat de stad rond deze tijd al helemaal in kerstsferen is.

Gara delle ‘ffisse’:

Juni – September:

Gara delle ‘ffisse’ dit is een wedstrijd tussen de karakteristieke boten van het Gardameer, waaraan alle dorpen die aan het meer liggen deelnemen. De wedstrijden worden gehouden van juni tot september.

Valuta:

Je betaalt in Italië, Lombardije met de euro.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Lombardije op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Lombardije en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Lombardije.