Hier vind je het Marche aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Marche

Vakantie in Marche: vooral voor levensgenieters!

In het midden van Italië, aan de Adriatische Zee, ligt de regio Marche. Mooi weer, een schitterende kust en een prachtig binnenland! Daar wil je natuurlijk naar toe. En dat kan! Marche heeft prachtige hotels, geweldige vakantiewoningen én… agriturismo, waarbij de toeristen logeren op boerderijen. Hetgeen door Marche sterk gestimuleerd wordt. In het westen van de regio liggen de Apennijnen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In het westen ligt het strand, kilometer na kilometer. Heerlijk om je matje uit te rollen en even helemaal tot rust te komen. Maar het meest aantrekkelijk van Marche zijn toch wel de talrijke historische steden en plaatsjes. Huur eens een auto om hier ook wat van mee te krijgen!

 

De meest populaire steden van Marche:

Ancona:

De hoofdstad van Marche is Ancona. Ancona ligt aan de Adriatische Zee en heeft niet alleen prachtige stranden, maar is ook een havenstad. Ancona heeft een rijke geschiedenis en daarvan is in de stad nog heel wat terug te vinden. Een van de belangrijkste monumenten is de Lazzaretto. Het een immens vijfhoekig gebouw, in 1732 ontworpen door architect Luigi Vanvitelli. Dit lazaret is gebouwd om de stad te beschermen tegen besmettelijke ziekten die door zeelui meegenomen konden worden. In die tijd dachten ze nog dat ziekten via de lucht verspreid werden. Wat je hier ook absoluut niet mag missen is de kathedraal van San Ciriaco die al ruim 1000 jaar oud is. Even genoeg van strand en historie? Dan kun je lekker de stad in om te winkelen, iets te eten of op een terrasje te genieten van een grappa.

Pesaro:

Ten noorden van Ancona ligt Pesaro. Pesaro is een heerlijke stad voor een combinatie van strand, actie en cultuur. Net buiten de stad vind je het Parco Naturale del Monte San Bartolo. Dit park biedt beschutting aan talloze vogels die hier overwinteren, maar het heeft ook historische waarde vanwege vondsten uit het neolithische tijdperk en indrukwekkende restanten van lang vergane Griekse havens en schitterende villa’s en tuinen uit de renaissance. Ga maar eens kijken! Pesaro zelf heeft alles wat je van een kustplaats mag verwachten: prima restaurants, leuke winkels, gezellige barretjes en genoeg bezienswaardigheden.

Urbino:

Een van de mooiste steden van Marche is Urbino. Deze middeleeuwse (universiteits)stad wordt omringd door heuvelland en is een absolute topper. Hier herleeft het verleden. Breng een bezoek aan het Palazzo Ducale, een van de mooiste renaissancistische paleizen van het land. Breng ook een bezoek aan de dom en het geboortehuis van de schilder Rafaël.

Jesi:

Heb je altijd al willen weten waar de witte wijn Verdicchio vandaan komt? Nou, die wordt al eeuwenlang hier in de heuvels rondom Jesi gemaakt. Kom je gedurende een wandeling langs een wijngaard, dan kun je altijd eens proeven. De binnenstad van Jesi is ook de moeite waard! Er zijn veel musea waar je meer te weten kunt komen over de stad en de regio, maar er staan ook prachtige paleizen als het Palazzo Pianette uit de 18e eeuw.

Gradara:

In het noorden van Marche ligt Gradara, hoog op een heuvel en min of meer verscholen achter de stadsmuur. Publiekstrekker hier is het gemeentehuis waar vele kunstwerken te zien zijn. Ook het gigantische kasteel Malatesta mag je niet missen. Verder vind je in het centrum van Gradara leuke, maar wel wat toeristische, winkeltjes en veel gezellige restaurants en bars.

Top 3 bezienswaardigheden:

Oratorio di San Giovanni Battista:

Het museum Oratorio di San Giovanni Battista in Urbino is zeker de moeite waard. Je ziet hier prachtige fresco’s die je nog mag fotograferen ook.

Oratorio del Santissimo Crocifisso della Grotta:

Onder de dom van Urbino liggen de vier kapellen del Santissimo Crocifisso della Grotta. Zelfs als je niet gelovig bent, zul je hiervan onder de indruk zijn. In de kapellen, uit de 16e en 17e eeuw, zijn aan de hand van beeldhouwwerken, verschillende fases uit de bijbel in beeld gebracht.

Grottammare Borgo Antico:

Mensen die er geweest zijn, noemen Grottammare Borgo Antico een van de mooiste plaatsjes van Italië. Je vindt er schitterende oude gebouwen, een veelheid aan bloemen en adembenemende uitzichten over de bergen en de zee. Het centrum is autovrij en dat maakt een bezoek aan deze plek nog eens extra aantrekkelijk.

Evenementen en activiteiten in Marche:

Rossini Opera Festival:

Rond 29 februari:

In Pesaro, de geboortestad van Rossini, wordt ieder jaar rond zijn geboortedag op 29 februari een Rossini Opera Festival gehouden. Een must voor iedere liefhebber van dit muziekgenre.

Frasassi Avventura:

Mei - september

Een park waar je kunt klimmen en abseilen, waar je adrenalinespiegel een boost krijgt… dat is avonturenpark Frasassi. Niet voor bangeriken en mensen met hoogtevrees!

Het park is geopend van eind maart tot half september, daarna, tot 31 oktober, nog beperkte openstellingen in de weekends.

Jagen met een truffelhond:

Van september tot mei

Loop eens een dagje mee met een truffeljager, zie hoe zijn hond de truffels vindt en schuif na afloop aan voor een maaltijd waarin de truffels verwerkt zijn. Dit truffel’jagen’ kan bijna het hele jaar door, alleen in de maanden mei tot september is er een rustperiode. Er worden zelfs truffelvakanties georganiseerd! Een must voor de liefhebbers.

Valuta:

Je betaalt in Marche, Italië met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil.

 

Boek je zonvakantie naar Marche op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Marche en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Marche.