Hier vind je het Molise aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Molise

Een vakantie in Molise in een prachtige omgeving!

In Zuid-Centraal Italië ligt de regio Molise. Molise is niet groot en niet erg toeristisch en het wordt tijd dat daar verandering in komt, want de regio is gewoon beeldschoon! De bergen zijn hier glooiend, maar toch rotsachtig. Ook de vlakten, waar de landbouw plaatsvindt, bestaan uit rotsen. Een paar hogere bergen vind je in het westen, La Meta, en in het zuiden, Monti del Matese. In het binnenland stromen de rivieren Biferno, Fortore en Trigno, die alle drie uitmonden in de Adriatische Zee. En natuurlijk heeft Molise ook een heerlijk klimaat. En een kuststrook met prachtige witte zandstranden.

 

De meest populaire steden van Molise:

Campobasso:

De hoofdstad van Molise is Campobasso, de enige stad in deze regio met meer dan 50.000 inwoners. Campobasso is schitterend gelegen in de vallei van de rivier de Biferno en aan de voet van de Monti del Matese. De stad is ongeveer 1300 jaar oud en fungeerde als post op een punt waar drie ‘tratturi’-paden samen kwamen, waarlangs in de oudheid het vee werd vervoerd. Campobasso heeft een geweldig historisch centrum en je kunt er, onder andere, het kasteel van Montforte uit 1459 bezoeken, maar je kunt er ook heerlijk winkelen en voortreffelijk eten! Zorg wel dat je iets warms bij je hebt, want Campobasso is de koudste stad van Italië met temperaturen tussen 2 en 22 graden.

Termoli:

Aan de kust heeft Molise maar één plaats van betekenis en dat is Termoli. Deze stad is een waar paradijs voor toeristen. Er zijn bijvoorbeeld prachtige brede zandstranden waar je nog niet hutjemutje op elkaar ligt. Want ook voor Termoli geldt dat het toerisme er nog niet echt van de grond gekomen is. Het mooie historisch centrum van Termoli ligt op een schiereiland, beschermd door een stadswal. De trots van de stad is het Castello Svevo uit 1240. Verder is de kathedraal uit de 12e eeuw ook zeker een bezoek waard. Houd je van visserij? Dan moet je zeker een keer gaan kijken bij de vissers. Die maken hier gebruik van trabocchi, houten stellages waarmee de netten met gevangen vis binnengehaald worden.

Isernia:

Hoewel Isernia 700.000 jaar geleden al bewoond werd, kwam de stad toch pas in de middeleeuwen tot bloei. Helaas werd de stad herhaaldelijk getroffen door aardbevingen en in 1943 werd Isernia zelfs compleet van de kaart geveegd door bombardementen door de geallieerden. De stad is weliswaar gedeeltelijk herbouwd, maar feit blijft dat er veel van de historische gebouwen voorgoed verloren gegaan zijn. Dat wil niet zeggen dat je Isernia moet mijden. Het landschap rond Isernia is indrukwekkend mooi. Er zijn hier veel heuvels die zeer geschikt zijn voor heerlijke wandelingen en mountainbike tochten. Neem wel voldoende water meer want de zomers zijn hier heet en gortdroog.

Venafro:

Aan de voet van de Santa Croce, en tussen olijfboomgaarden, ligt de stad Venafro. De geschiedenis van deze stad is lang! Vermoedelijk bestond hij al vóór de Punische oorlogen. Voor de Romeinen was Venafro, in die tijd Venafrum geheten, al belangrijk, want er zijn restanten gevonden van een aquaduct en een amfitheater uit de Romeinse tijd.

In het oude centrum kun je de San Nicandro uit de 13e eeuw bezichtigen, een kathedraal uit de 16e eeuw en het Castello Pandone uit de middeleeuwen. In de omgeving van Venafro worden veel olijven verbouwd. Neem een lekkere olie mee om thuis nog eens na te genieten!

Top 3 bezienswaardigheden:

Complesso dell’Annunziata:

Complesso dell’Annunziata ligt op een heuvel bij Ascoli Piceno. Het complex bestaat uit een voormalig klooster en een kerk. Het zijn bouwwerken van de eerste Zusters Augustinessen die hier in de 13e eeuw neerstreken.

De kerk zoals die er nu staat, stamt uit de 15e eeuw, de fresco’s zijn van de hand van Do Tommaso Nardini en die zijn laat 17e eeuw aangebracht.

Saepinum:

Ten noorden van Sepino ligt de Romeinse stad Saepinum uit de 3e eeuw v.Chr. Omdat Saepinum in veel betere staat verkeert dan veel andere terreinen uit de oudheid, kun je hier nog precies zien hoe de indeling van de stad er uitgezien heeft. Bij deze archeologische vindplaats ligt ook het Museo Archeologico Vittoriano.

Monti del Matese:

De Monti del Matese is een deel van de Apennijnen dat ligt op de grens tussen Molise en Campanië. Aan de kant van Campanië geldt het als een regionaal natuurpark vanwege de bijzondere flora en fauna. Op meer dan 1000 meter hoogte ligt een karstmeer en daarnaast is dit gebied nog vele dolinen, zinkgaten, en grotten rijk. Al met al kun je hier een fantastische tijd beleven. Kijk wel uit voor beren, want ook die hebben de Monti del Matese inmiddels (her)ontdekt.

Valuta:

In Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je zonvakantie naar Molise op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Molise en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Molise.