Hier vind je het Piemonte aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Piemonte

Natuurliefhebbers en sportievelingen vieren hun ideale

Piemonte betekent ‘aan de voet van de berg’. Logisch want deze regio grenst aan de Franse en Zwitserse Alpen. De streek is nogal Frans georiënteerd. Ze zeggen dat de Casa Savoia hiervoor verantwoordelijk is, maar ze zeggen zoveel! Feit is wel dat nog veel kerken, musea en palazzi aan deze adellijke dynastie herinneren. In tegenstelling tot andere regio’s kent Piemonte maar één grote stad, Turijn, en onmetelijk veel natuur waar je kunt fietsen, wandelen en skiën.

 

De natuur in Piemonte:

Piemonte kent veel beschermde natuurgebieden en twee nationale natuurparken: Gran Paradiso en Val Grande. Verder zijn er meer dan twintig regionale natuurgebieden, waar in veel gevallen in de wintermaanden ook geskied kan worden. Het hele gebied leent zich uitstekend voor wandelen. Een aanrader is het gebied bij Valsesia: veel hoogtemeters, dus een gebied voor de echte sportievelingen.

Ook fietsers komen volop aan hun trekken: wielrennen kan in de hele regio Piemonte en daarnaast zijn er schitterende trajecten voor mountainbikers, bijvoorbeeld: Monte Zeda da il colle bij Piancavallo. Een parcours van 27.54 km en middelmatig zwaar; van een heel andere orde, maar schitterend, is Forte Jaffreau bij Bardonecchia. Een moeilijke tocht van 57.66 km. Een groot en fantastisch skigebied is Vialattea. Hier zijn bijna tachtig liften die een gebied van maar liefst 400 km aan pistes ontsluiten. De meeste afdalingen zijn voor de betere skiërs.

De meest populaire steden en dorpen van Piemonte:

Turijn:

De hoofdstad van Piemonte is Turijn. Autofabrikant Fiat is in Turijn gevestigd en misschien is dat ook de reden dat de stad vaak wordt afgedaan als een wat smoggy industriestad. Niets is minder waar! Turijn is een geweldige stad met in het centrum veel barokke bouwwerken en schitterende galerijen. Het Piazza Castello stamt al uit de 16e eeuw. In de tijd van het huis Savoia was dit het meest belangrijke plein van Turijn. In het midden ervan vind je het Palazzo Madama, een kasteel dat stamt uit de middeleeuwen en dat verschillende elementen van de Romeinse tijd en de barok heeft. Aan dit plein staan meerdere kastelen, het Teatro Regio, het operagebouw en natuurlijk de galerijen. Maar wat je hier echt niet mag missen zijn de tunnels! Google daar maar eens op.

Alba:

In het zuiden van Piemonte ligt Alba. Het is maar een klein stadje dat echter stevig op de kaart staat door zijn wijnen en truffels. Ben je er in de goede tijd van het jaar? Dan óp naar de truffelbeurs.

Als je in Alba bent, moet je zeker een bezoek brengen aan de kerken daar: de barokke kerk van Johannes de Doper, de dom van Alba en de gotische kerk San Domenico.

Acqui Terme:

Acqui Terme ligt in de provincie Alessandria in het zuidoosten van Piemonte. Zoals de naam al doet vermoeden was Acqui Terme heel vroeger, en dan praat je over de 2e eeuw v. Chr., een van de thermale badplaatsen van de Romeinen. In de buurt van Acqui Terme liggen nog altijd drie bronnen: Bollente, Acqua Marcia en Del Lago. Door deze bronnen en trouwens ook door de resten van een acquaduct, de kathedraal en de overblijfselen van een militaire basis is Acqui Terme een populaire bestemming onder toeristen.

Susa:

Niet zo ver van de grens met Frankrijk, in het westen van Piemonte, ligt het dorpje Susa. Het ligt precies op de plaats waar de rivieren de Dora Riparia en de Cenischa samenkomen. Gesticht door de Galliërs is het een van de oudste plaatsen in de Alpen. Bezoek hier het kasteel van Adelheid van Susa, de kathedraal en de Arco di Augusto.

Gastronomie:

Als je nou ergens lekker kunt eten en drinken, is het wel in Piemonte! Hier komen onder andere de lekkerste paddenstoelen vandaan, witte truffels, die liefhebbers uit de hele wereld trekken.

Wat wijnen betreft heeft Piemonte zijn gelijke nog niet gevonden. Prachtige rode wijnen als de Barolo en Barbaresco komen hier vandaan. De Spumante die bij ons nog altijd aan populariteit wint, komt ook uit Piemonte. De vermouth trouwens ook.

Valuta:

In Piemonte, Italië, betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Piemonte heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Piemonte op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Piemonte en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Piemonte.