Hier vind je het Sardinië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Sardinië

Een vakantie op Sardinië is alleen maar genieten!

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het ligt tussen Corsica en Tunesië in. Sardinië is een vakantiebestemming bij uitstek. Dat heeft te maken met het geweldige subtropische klimaat en de prachtige omgeving. Zo liggen er voor de kust van het eiland kleine eilandjes die soms bewoond zijn en soms alleen maar gebruikt worden door boeren, die ’s avonds weer terugkeren naar hun huis op Sardinië. Overal aan de kust vind je kleine baaitjes die omringd worden door kliffen. Het zeewater heeft hier een heel bijzondere kleur. Je moet er gewoon naartoe!

 

Meest populaire steden op Sardinië:

Cagliari:

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië. De stad ligt in het zuiden van het eiland en heeft ongeveer 165.000 inwoners, bijna een half miljoen zelfs als je de buitenwijken meetelt. Cagliari is zonder meer een heerlijke stad te noemen. Het oude gedeelte, dat Castello heet, ligt hoog op een heuvel en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over de zee. Het historische oude deel van de stad is nog in behoorlijk goede staat. Zo staan de meeste stadsmuren nog overeind en kun je nog twee torens zien die bij de ingangen van de stad staan. Deze torens stammen uit de 11de eeuw. Je kunt in het Castello ook de kathedraal Santa Maria bezichtigen (Piazza Palazzo), een bezoek brengen aan het museum over de prehistorische Nuraghische beschaving en aan het Sardijns archeologisch museum.

Olbia:

Wat inwoneraantal betreft, is Olbia de vierde stad van Sardinië. De stad ziet er nu heel modern uit, maar toch is die van Griekse of misschien Punische oorsprong. Olbia heeft een prachtige haven waar je best eens naartoe kunt gaan. Van hieruit kun je met de boot naar Civitavecchia op het Italiaanse vasteland, een afstand van 125 mijl. In de buurt van de stad liggen nog twee toeristische attracties: de heilige put Sa Testa en het nuraghecomplex van Cabu Abbas.

Sassari:

Sassari ligt in het noordwesten van Sardinië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad heeft heel veel kerken waarvan de Dom van Sint-Nicolaas uit de 13de eeuw wel de belangrijkste is. Deze kathedraal is nog grotendeels authentiek, maar in de 17de eeuw hebben ze toch gedacht dat hij wat gemoderniseerd moest worden en toen zijn er barokke elementen aan toegevoegd. Bij Bosa liggen ruïnes die opengesteld zijn voor bezoekers. Je ziet hier de fundamenten van huizen en paleizen. Aan de hand hiervan kun je je een aardige voorstelling maken van het leven 3.000 jaar geleden. Sassari heeft ook een universiteit en zoals je weet zijn universiteitssteden altijd gezellig. Sassari is hierop geen uitzondering. In Sassari wordt trouwens een dialect gesproken dat meer lijkt op het Corsicaans: het Sassaresisch Sardisch.

Nuoro:

Nuoro is de hoofdstad van de Sardijnse provincie Nuoro. De stad heeft maar net aan 36.000 inwoners en is dan ook een van de kleinste hoofdsteden van Italië. De ligging van Nuore, op een vlakte aan de voet van de 600 meter hoge Ortobene, is prachtig.

Vanuit Nuore kun je bijvoorbeeld de grotten van Bue Marino bezoeken. Eeuwenlang hebben zeehonden deze grotten gebruikt om hun jongen te werpen en ‘groot’ te brengen. Deze grotten zijn alleen te bereiken per boot. Wil je ook nog zwemmen? Dat kan in de zandbaai van Cala Luna. Even opletten, want in veel gevallen is het mogelijk beide excursies te combineren.

De belangrijkste bezienswaardigheden:

Nuraghi:

Overal op Sardinië vind je bouwwerken van natuursteen die ‘nuraghi’ genoemd worden. De bekendste vindplaats ligt in de buurt van Cagliari en heet Su Nuraxi di Barumini.

Romeins amfitheater:

In Cagliari staan nog de resten van een Romeins amfitheater. Leuk en interessant om eens te gaan kijken.

Grotta di Nettuno:

De Grotta di Nettuno, grotten van Neptunus, zijn sprookjesachtige druipsteengrotten ten westen van de stad Alghero. Ze liggen ongeveer een meter boven de zeespiegel en je kunt ze alleen met rustig weer bezoeken. Ze zijn bereikbaar per boot of via een trap met 654 treden langs een steile rots. Die klimpartij is misschien wat veel van het goede, maar in de grotten kijk je je ogen uit.

Valuta:

Op Sardinië (Italië) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is op Sardinië geen tijdsverschil met Nederland.

 

Boek je zonvakantie naar Sardinië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Sardinië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Sardinië.