Hier vind je het Sicilië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Sicilië

Vakantie op Sicilië is een vakantie uit duizenden!

Wanneer je Italië als een laars ziet, is Sicilië het teenstuk. Door de jaren heen heeft Sicilië vele heersers en culturen zien komen en gaan. Alle erfgoederen daarvan verlenen Sicilië een eigen en heel bijzonder karakter. Voeg daarbij het heerlijke klimaat, de schitterende natuur en het geweldige eten en je hebt een vakantiebestemming uit duizenden! Zoals je weet, staat Italië bekend om zijn heerlijke ijs. Ben je een liefhebber? Bestel dan ook een keer zo’n koude lekkernij op Sicilië: hier krijg je je ijs namelijk niet in een hoorntje of bakje, maar op brood. En lékker dat dat is!

 

De meest populaire steden van Sicilië:

Palermo:

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en tevens de grootste stad op het eiland. Het is een universiteitsstad met alle gezelligheid die het studentenleven met zich meebrengt. Het vliegveld Falcone e Borsellino, vernoemd naar de twee rechters die in de jaren negentig door de maffia vermoord werden, ligt op een afstand van ongeveer 30 kilometer. Het treinstation, Palermo Centrale, verbindt de belangrijkste steden van het eiland. Palermo kent heel bijzondere gebouwen die opgetrokken zijn in een kakofonie aan stijlen. Dat begon al met de Normandiërs die in 1071 Sicilië veroverden en direct aan het bouwen en verbouwen sloegen. Zo maakten ze van het Arabisch fort een paleis: Palazzo dei Normanni. In korte tijd verrezen er meer bouwwerken, zoals bijvoorbeeld de kathedraal en de San Giovanni degli Eremiti.

Syracuse:

Sinds 2005 staat Syracuse, samen met de Rotsnecropolis van Pantalica, op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat dat niet zomaar is, zie je wanneer je deze stad bezoekt. Misschien leuk om te weten: Archimedes, de bekende natuurkundige, is in 287 voor Christus hier geboren. Nee, zijn geboortehuis ga je niet meer vinden! Wél andere overblijfselen van de Griekse tijd. Zoals bijvoorbeeld de Neapolis, waar je een Romeins amfitheater, een Grieks theater en het oor van Dionysius (de ingang van een grot in de vorm van een oor) vindt. Het oude centrum van Syracuse, Ortygia, ligt aan zee. Hier kun je overdag gezellig rondslenteren en ’s avonds, wanneer er een briesje opsteekt, heerlijk zitten.

Taormina:

Taormina bestond al ver voor onze jaartelling. Dankzij de Grieken heeft het stadje het Teatro Greco, maar ook andere veroveraars lieten hun sporen en souvenirs na. Het is niet voor niets dat Taormina geldt als de mooiste en oudste badplaats van Sicilië. Geniet hier van de geweldige restaurants, de zee, de prachtige panorama’s en de vele oude gebouwen.

Trapani:

Trapani ligt in het noordwesten van Sicilië. Ook deze stad stamt al uit de oudheid. Trapani ligt op een schiereiland in de Middellandse Zee. Al eeuwenlang is de zoutindustrie van zowel economisch als cultureel belang geweest. Je bereikt Trapani via de zoutweg, Via del Sale. Klinkt het tot zover allemaal wat saai? Moet je eens opletten! Trapani is een geweldig vakantieoord. Je kunt er heerlijk eten, het centrum is prachtig en je vindt er mooie stranden. Trapani is hip en je kunt er prima uitgaan, de stad bruist door tot diep in de nacht. Ga maar eens kijken en laat je verrassen door de vele bezienswaardigheden.

Noto:

In 1693 werd Noto getroffen door een zware aardbeving, waarna het opnieuw opgebouwd moest worden. Het werd een prachtig stadje in barokstijl, zoals je vandaag de dag nog kunt zien. Ga maar eens kijken in de Corso Vittoria Emanuele. Langs deze straat staan nagenoeg alle kerken, paleizen en bijzondere gebouwen die Noto rijk is. Het zal je direct duidelijk zijn waarom Noto op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Een aantal bezienswaardigheden:

De Etna:

Als je op Sicilië bent, dien je ook wel een bezoek te brengen aan de Etna, een van de vulkanen. Deze vulkaan heeft meerdere kraters en door geregelde erupties verandert de vulkaan regelmatig van vorm. Je kunt de wandeling naar boven maken, maar met trein, auto of kabelbaan kom je er een stuk makkelijker.

Selinunte:

Al lang voor onze jaartelling begon, was Selinunte een gebied met tempels en een acropolis. Vandaag de dag is het een archeologische vindplaats. Je kunt hier onder andere een van de grootste Griekse tempels ter wereld zien.

Agrigento:

Ben je in de buurt van Agrigento? Bezoek dan zeker het indrukwekkende Tempeldal, de Valle dei Templi.

Valuta:

Op Sicilië (Italië) betaal je met de Euro.

Tijdsverschil:

Er is op Sicilië geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je zonvakantie naar Sicilië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Sicilië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Sicilië.