Hier vind je het Toscane aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Toscane

Toscane, voor vakantie in een zonovergoten paradijs!

Toscane ligt in centraal Italië. Deze regio heeft een mild klimaat met warme zomers en gematigde winters. In de Apennijnen, de Colli Metallifere en de Monte Amiata tref je een bergklimaat. In Toscane kun je geweldig vakantie vieren! Er zijn 120 natuurreservaten waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Je zult dan zien dat het niet voor niets is dat Toscane wordt beschouwd als een van de mooiste gebieden van Italië. Verder kun je indrukwekkende steden bezoeken als Pisa, Florence, Lucca en Siena. Momenteel promoot Toscane het agritoerisme, waarbij bezoekers onderdak vinden in boerderijen.

 

Meest populaire steden van Toscane:

Grosseto:

Grosseto is een heerlijke stad! Je vindt daar een schitterend centrum dat door zeshoekige stadsmuren omgeven is. In 1138 was het een bisschopszetel en met die status kon Grosseto uitgroeien tot het centrum van de Maremma. De stad heeft een archeologisch museum met een grote verzameling vondsten van Etruskische en Romeinse oorsprong. En wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt? De Tyrreense Kust die op nauwelijks 12 km afstand ligt.

Pisa:

Pisa is vooral bekend om zijn scheve toren, maar de stad heeft heel wat meer te bieden! Het is nu best moeilijk voor te stellen, maar er is een tijd geweest dat Pisa een van de vier Italiaanse maritieme republieken was. Samen met Venetië, Genua en Amalfi. De bekendste Pisano is Galileo Galilei, naar hem is ook het vliegveld vernoemd. Bezienswaardigheden heeft Pisa in overvloed. Het meest bekend is de Toren van Pisa, de vrijstaande klokkentoren bij de Duomo Santa Maria. Je kunt niet naar Pisa gaan zonder de 297 treden te beklimmen. En nee, dat is niet gevaarlijk meer. Van 1990 tot 2001 is de toren gerestaureerd en door deskundigen veilig bevonden voor de komende 300 jaar. Eveneens de moeite waard is de kathedraal zelf. Deze vind je, net als de scheve toren, op de Piazza dei Miracoli. De middeleeuwse kathedraal is opgetrokken in Romaanse stijl, de mozaïeken herinneren nog aan Byzantijnse invloeden.

Florence:

Florence is de hoofdstad van Toscane. Hier is als het ware de Renaissance gestart en daarmee is Florence een van de bekendste cultuursteden van Europa. Veel tot de verbeelding sprekende personen zijn hier geboren of hebben hier gewoond. Om er een paar te noemen: Machiavelli, Da Vinci, Dante, Michelangelo, Catharina de Medici en Donatello.

Bezienswaardigheden zijn er genoeg: de Ponte Vecchio, een middeleeuwse brug over de Arno, die bekend staat om zijn juweliers en de Cordoio Vasariano, de gang die een niveau hoger ligt, zodat de adel tijdens de oversteek niet in contact hoeft te komen met het gewone volk. Ook de Boboli-tuinen, een initiatief van de Medici’s, zijn een bezoek waard.

Siena:

Siena is een van de belangrijkste publiekstrekkers van Toscane. Dat komt onder andere door het goed behouden middeleeuwse centrum. De vroegere zetel van de Podestà en Signoria, het Palazzo Pubblico, is een van de sierlijkste gotische paleizen van Toscane. Mag je niet missen! Net zo min trouwens als de Pinacoteca Nazionale met een uitgebreide collectie van kunstschilders uit de late middeleeuwen.

Lucca:

Lucca is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Toscane. Het is een van de rijkste steden van Noord-Italië. Vermoedelijk is de Lucca gesticht door de Etrusken (het Etruskische woord ‘luk’ betekent ‘moeras’). Wat maakt het eigenlijk uit? Feit is dat Lucca een heerlijke stad is. Binnen de wallen is snelverkeer niet toegestaan, waardoor het goed wandelen en fietsen is in het oude centrum. Vergeet de Via Fillungo niet: de drukste straat waar je prachtige winkels vindt. Misschien wel het mooiste plein ter wereld vind je ook in Lucca: het Piazza dell’Anfitheatro, gebouwd op de plaats van het Romeinse amfitheater.

Eten en drinken:

In Toscane kun je kennismaken met de authentieke keuken: eerlijke, weinig bewerkte ingrediënten van topkwaliteit. Het is eerder het eten van het platteland dat hier geserveerd wordt dan haute cuisine. Maar lekker is het. Veel gerechten zijn op basis van vlees en bedenk wel dat in deze streek het hele dier gebruikt wordt!  

Toscane brengt ook heerlijke wijnen voort. Bekend zijn de Chianti, Tignanello en Ornellaia, waarvan de prijzen kunnen oplopen tot een paar honderd euro per fles. 

Valuta:

In Italië, Toscane betaal je met de Euro.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland. 

Boek je vakantie naar Toscane op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Toscane en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Toscane.