Hier vind je het Trentino-Zuid-Tirol aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Trentino-Zuid-Tirol

Een vakantie in Trentino Zuid-Tirol overtreft alles!

In het noorden van Italië ligt de regio Trentino Zuid-Tirol. Door de prachtige natuur, de imposante bergen en de talrijke schitterende steden, is Trentino Zuid-Tirol een vakantiebestemming bij uitstek, in de zomer- én wintermaanden. Waar je zomers wandelt en geniet van de meest prachtige uitzichten, kun je in de winter skiën of langlaufen. En ook dan zijn er die adembenemende vergezichten. Stel je voor: heerlijk in de zon liggen op een bloeiende bergwei, met een dampende Apfelstrudel even bijkomen van je zwarte piste of een van de beroemde steden bezoeken, relaxen op een terrasje of je culinair laten verrassen. In Trentino Zuid-Tirol kan het allemaal!

 

De meest populaire steden in Trentino Zuid-Tirol:

Trente:

De hoofdstad van Trentino Zuid-Tirol is Trente, welke het hele jaar rond een levendige stad is met volop toeristen. Geen wonder ook! De omgeving is schitterend. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken. Vind je dat te tam? Nou, bergbeklimmen kan dus ook. Trente is een fijne stad als uitvalsbasis voor je activiteiten en wanneer je eens even iets anders wilt: er is ook in de stad veel moois te bewonderen. En datzelfde geldt voor de wintermaanden, al zul je dan eerder gaan skiën dan fietsen. In de stad kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de Neptunusfontein en de kathedraal aan het Piazza Duomo. Kijk hier ook eens naar boven, dan zie je de fresco’s op de gebouwen. Het Castello Del Buonconsiglio imponeert niet erg als je het van buitenaf ziet. Maar schijn bedriegt! Dit kasteel is gebouwd in opdracht van een aantal bisschoppen en het herbergt prachtige fresco’s.

Bolzano:

Bolzano is de hoofdstad van de provincie Zuid-Tirol. Het is ook de grootste stad van deze provincie en waar de meerderheid van de inwoners van Zuid-Tirol Duitstalig is, geldt dat niet voor Bolzano. Hier is met succes een Italianiseringspolitiek gevoerd, met als gevolg dat 73% van het inwonertal Italiaans spreekt, 26% Duits en slechts 1% Ladinisch. Als je in Bolzano bent, moet je zeker eens te gaan kijken naar de dom. De bouw daarvan is al in 1180 begonnen, maar helemaal klaar was de kerk pas een paar eeuwen later. In de oorlog had de dom het zwaar te verduren, maar uiteindelijk is het gebouw in 1959 gerestaureerd. In de kerk zie je fresco’s uit de 15e eeuw en een bewerkte zandstenen kansel uit de 16e eeuw. Aan de buitenkant valt vooral het geel/groene tegeldak op. Houd je van kerken? Dan kun je in Bolzano je hart ophalen! Want ook de Fransciscanenkerk, de Dominicanenkerk en de Capella S. Giovanni zijn een bezoek waard. Wil je liever het echte Bolzano leren kennen? Ga dan naar de groenten- en fruitmarkt op de Piazza dell’Erbe. Een van de drukste en mooiste straten is de Via dei Portici. Hier staan aan beide kanten huizen met arcaden, maar ook het oude stadhuis staat hier en het prachtige Palazzo Mercantile.

Merano:

Al in de 19e eeuw werd de prachtige omgeving van Merano ontdekt als vakantiebestemming. Toch werd het stadje pas echt een bekende bestemming toen artsen het gingen aanbevelen als kuuroord voor de wintermaanden en ook keizerin Sissi er een paar keer verbleef om weer op krachten te komen. Logisch dat er toen ook een Kurhaus moest komen. Inmiddels is dit het meest opvallende bouwwerk in Merano: een Jugendstilpaleis van staal en glas. In dit Kurhaus worden onder andere congressen gehouden en concerten gegeven.

Kom je helemaal niet om te kuren? Geen nood! Er is in Merano nog veel meer te doen. Zo zijn er de tuinen van Trauttmansdorff die bekend zijn om hun bijzondere bloemen. Je kunt hier heerlijk wandelen. Verder herbergt Merano mooie monumenten. Denk daarbij aan de trappen uit de middeleeuwen, de Kruittoren, het oude centrum met prachtige kerken en de oude poorten die toegang verleenden tot de stad.

Winkelen:

In de regio Trentino Zuid-Tirol kun je veel doen: er is een prachtige natuur en de steden en dorpen herbergen veel historie. Maar je kunt hier ook winkelen en hoe! Zo zit er in Merano een grote biologische supermarkt, waar streekproducten uit de omgeving te koop worden aangeboden. De marktwinkel ligt naast een parkeergarage, dus je kunt hier lekker inslaan. In San Candido zit Wachtler. Hier wordt van alles verkocht. Van honing tot kerstspullen en alles wat daar tussen zit! En zoals het eigenlijk hoort tijdens het winkelen, kun je hier ook even tot rust komen met een beker chocolademelk of koffie. Och, waar kun je eigenlijk niet winkelen? Iedere stad heeft zijn winkelstraten, de een nog leuker dan de andere. Geen zorgen dus: je kunt je geld hier best uitgeven.

Wintersport in Trentino Zuid-Tirol:

Dat er in de regio Trentino Zuid-Tirol ook prachtige skigebieden liggen, werd hier al een paar keer genoemd. We zetten nog een paar mooie skiplaatsen op een rijtje voor je: Mezzana, Commezzadura, Predazzo, Selva, Tesero, Canazei, of Ortisei . Stuk voor stuk geweldige gebieden met uitzonderlijke voorzieningen op het gebied van liften, horeca, kinderklassen, skiverhuur et cetera.

Valuta:

In de regio Trentino Zuid-Tirol, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil tussen Trentino Zuid-Tirol en Nederland.

Boek je vakantie naar Trentino-Zuid-Tirol op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Trentino-Zuid-Tirol en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Trentino-Zuid-Tirol.